Mazur Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Na pewno nie slim jim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Łowiłem na jaskółki tak w takim kształcie pyska i tułowia konger gladys może ta guma też tego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Panowie co to za kopytka? Dł 5cmWysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukash10 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Witam, koledzy może ktoś się orientuje jaka to guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Zdaje się Fatnose od Kanalgratis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukash10 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Zdaje się Fatnose od KanalgratisDziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Witam wiecie może kto jest twórcą tego wobka? Z góry dziękuję za informację nie łowię na niego więc jeżeli ktoś będzie zainteresowany mogę wymienić na innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Wygląda mi na "Gębalę"ale nie mam pewności. Edytowane 18 Listopada 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Faktycznie podobny kształt i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Faktycznie podobny kształt i malowanieWitam. To stara Gębala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Wygląda mi na "Gębalę"ale nie mam pewności.A to Sendal. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Witam wiecie może kto jest twórcą tego wobka? Z góry dziękuję za informację nie łowię na niego więc jeżeli ktoś będzie zainteresowany mogę wymienić na innego Stary Gębski jak ster jest z żółtego pleksiglasu to spokojnie z ubiegłego wieku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) A to Sendal.Skąd taka pewność? Sendale z wydłużoną dupką mają w większości płaski brzuszek, bez uwypuklenia przedniej części. Edytowane 19 Listopada 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Skąd taka pewność? Sendale z wydłużoną dupką mają w większości płaski brzuszek, bez uwypuklenia przedniej części.Takie też są. Np tutaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Zgadzam się, ale zauważ, że jednak wybrzuszenie jest znacznie mniejsze i znacznie różni się od Gębali.Zresztą często producenci kopiują kształty woblerów i czasem trudno odróżnić czyja to produkcja, zwłaszcza jeśli przynęta nie jest sygnowana znakiem firmowym.Natomiast jestem przekonany, że wobler prezentowany przez @esox81 to Gębala, bo posiadałem te przynęty i jeszcze zostały mi w zapasach dwie, tyle, że w innej kolorystyce. Edytowane 19 Listopada 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Patrzę na zakończenie ogona i to dość charakterystyczne dla sendali . A możesz foto dodać tych Twoich .Ja wieczorem zobaczę na swoje sendale i porównam. Mogę się mylić. A i chyba wszystkie Gębskie miały ster od dołu podpiłowany. Edytowane 19 Listopada 2019 przez robert7704 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Fotki będę mógł zrobić dopiero w ostatni weekend listopada, bo te zabytkowe przynęty leżą w tej chwili 250 km ode mnie... PsTe moje zabytki są z początku lat 90-tych, używałem je przez około 5 lat. Później już ich nie kupowałem, więc nie mam o nich bieżącej wiedzy. Ps/PsJako ciekawostkę znalazłem taki artykulik na temat Gębali z tego okresu, w którym nimi łowiłem https://wedkuje.pl/n/starsze-modele/58667 Z fotek wynika, że nie wszystkie Gębalki miały podpiłowane stery i tak je pamiętam, choć jeden z tych moich na pewno ma podpiłowany. Edytowane 19 Listopada 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Ok. Ja znalazłem. To moje . Edytowane 19 Listopada 2019 przez robert7704 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Ktos ma pomysł jaka to guma.Dla porównania kajtek 2''.Guma była zakończona ogonkiem jak w ripperkach. Edytowane 19 Listopada 2019 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 ???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 ???!!!Spokojnie, zdjęcie już się dodało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Prawdopodobnie gumka z alliexpress, kupowałem takie, zaraz poszukam i wstawię link. O, mam: https://pl.aliexpress.com/item/32809797377.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1ec65c0fvLkL12 Edytowane 19 Listopada 2019 przez coma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Prawdopodobnie gumka z alliexpress, kupowałem takie, zaraz poszukam i wstawię link.No wątpię gdyż 10 lat temu aliexpress nie było popularne i to z polskiego sklepu kupione \Ale chętnie zerknę, bo może teraz chińczycy to robią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 No i jak? Podobna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 No i jak? Podobna? Trochę, ta moja miała inne zakończenie kopyta (w sensie bardziej owalne), i innego rodzaju brokat.Ale na tyle mi się spodobała i jest podobna, że zamówię wieczorkiem \Dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi