bogdan333 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) https://www.etsy.com/pl/listing/223368195/2-vintage-fishing-lures-heddon-1930s?show_sold_out_detail=1&ref=anchored_listingheddon Edytowane 15 Marca 2020 przez bogdan333 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 W głowie mam Heddona... ale to "Japan" mi nie pasi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 W głowie mam Heddona... ale to "Japan" mi nie pasi.http://www.antiquefishinglures.com/japanese3.htm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 O widzisz. Dzięki za linka, ale pogardą darząc język Anglików nie będę sobie przeciążać neuronów tłumacząc. Ważne że jednak dobrze mi świtało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 https://www.etsy.com/pl/listing/223368195/2-vintage-fishing-lures-heddon-1930s?show_sold_out_detail=1&ref=anchored_listingheddonDziękuję bardzo za szybką informację. Będzie mega ozdabiac moja mała pracownie w piwnicy Teraz nawet znalazłem na ebay coś podobnego wpisując Heddon. https://www.ebay.com/itm/NIB-HEDDON-9430-XBP-River-Runt-Floating-N-box-VINTAGE-FISHING-LURE-Dowagiac-NOS/202925613968?hash=item2f3f4f2390:g:U5MAAOSwOA1aNdwW Jeszcze raz dziękuję za szybki odzew.A woblerki dostaną swoją mini gablotkę bo są w stanie idealnym Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Panowie co to za gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Może ktoś podpowie. Blaszka nasza czy jest to wyrób zza wschodniej granicy i czy to wygięcie widoczne na zdjęciu jest firmowe.Wielkość mniej więcej gnoma 0. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Wygięcie fabryczne. Chyba SPSW, Krakuska. Niby taki gnomik do łowienia w opadzie, ponoć pierońsko skręcający żyłkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Dzięki,jak się sezon zacznie to z ciekawości sprawdzę łowność tego maleństwa. Dasz radę określić wiek tej blaszki ? Edytowane 25 Marca 2020 przez trolinka666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Wiek .. hmmm... XX ???? patrząc na kotwiczki to lata 70te/80te.Ale nie jestem ekspertem. Druga sprawa, że nasi ówcześni wschodni sąsiedzi też robili podobne i nie mam pewności czy ta czasem nie jest ...Pусская приманка - zresztą w temacie sztucznych przynęt kopiowali czy jak to dziś by się określało podrabiali prawie wszystko co było możliwe. Jedynie w dziedzinie wędkarstwa podlodowego byli bardziej oryginalni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Znalazłem ją w jednym z kilku pudełek złomu które dostałem od kolegi. Najwięcej w nich było wyrobów zza Buga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) To jest rodzima produkcja. Przełom 80/90 lat. Być może krakowska spółdzielnia rzemieślnicza, tego nie pamiętam dokładnie. Znaczek na rewersie chyba właśnie ich. Mam takie ze dwie. One Michał raczej nie skręcały żyłki w jakiś nadmiernym stopniu. Co mogłoby sugerować to ich wygięcie przy przednim kółku. W pierwszej połowie 70-tych dość popularne były gnomiki podobne do tych, ale produkowane w ZSRR i trochę lżejsze. W plastikowym pudełku były takie bodaj cztery lub pięć, każdy w innym kolorze. Były niezłe na okonie, klenie i pstrągi. Edytowane 25 Marca 2020 przez jachu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Te kotwiczki nie są z '90 tych. W drugiej połowie 80tych nawed Polsling lepsiejsze dawał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Cześć, pomoże ktoś w określeniu twórcy? najmniejszy z Czarnego? żuczek Mleczko? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Żuczek Darka Mleczki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Ten maluch chyba od kolegi Santiago. Większy kojarzy mi się z Mołdochem ale inicjały nie pasują... Edytowane 25 Marca 2020 przez Borsuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Ktoś rozpoznaje tą gumę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Te kotwiczki nie są z '90 tych. W drugiej połowie 80tych nawed Polsling lepsiejsze dawał Masz Michał rację. Polsping stosował nawet w największym kryzysie 80-tych lat Mustady. Dlatego mam do dziś zapas Cefali 1 bez kotwiczek. Kupiłem wyłącznie dla tych Mustadów, w które były uzbrojone. Bo samych kotwiczek nie uświadczyłeś w sklepach. Nawet cenowo jakoś to tragicznie nie wyglądało, a miałem ósemki do zbrojenia pstrągowych obrotówek. Takie kiepskie kotwiczki jak w Gnomikach ze zdjęciach, podobne do DDR-owskich z przełomu 60/70 i spotykane w bazarowych przynętach z Rosji jeszcze w 90-tych latach, robili również nasi rzemieślnicy i takie też mam do dziś. Wiele przynęt mniejszych wytwórców było właśnie w nie zbrojone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Ktoś rozpoznaje tą gumę?Jak dla mnie, z dwóch różnych klejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 A nie jest to czasem traper tin fish? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolta Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 gnomik jest celowo wygięty gdyż z tym wygięciem był świetną przynętą na bolenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Jak dla mnie, z dwóch różnych klejonaNa 100% jednolita, nie klejona. A nie jest to czasem traper tin fish? Niestety, tin Fish ma wewnątrz folię, ta której szukam ma tylko nadruk na grzbiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Zna ktoś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolta Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Zna ktoś? 049E3907-2C65-42C3-8B20-A661EEA8E16A.jpegto obrotówka rodem usa zapomniałem nazwy handlowała tym hurtownia z Bydgoszczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 to obrotówka FOX Bardzo fajnie kręcą! mam kilka takich z czerwonym korpusem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi