Skocz do zawartości

Co to za przynęta?

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem od kumpla trochę starych wahadłówek , niektóre mają nabitą czaplę ale większość bez oznaczeń choć nie wyglądają na rękodzieło , poznaje ktoś coś.attachicon.gif IMG_20200701_152459.jpg

attachicon.gif IMG_20200701_152452.jpg

attachicon.gif IMG_20200701_152340.jpg[attachment=673510:IMG_20200701_152710.jpg

miałem kiedyś takie i chyba to był właśnie cefal? niech ktoś mnie poprawi jak zbłądziłem

Edytowane przez PLnK

miałem kiedyś takie i chyba to był właśnie cefal? niech ktoś mnie poprawi jak zbłądziłem

Kalewa jak już. Tu bardzo fajnie tłoczona, nie widziałem takiej nigdy ale kształt zdaje się ten sam.

W przeciwieństwie do oryginalnej Kalevy ABU kotwiczka w polspingowskiej była/jest fabrycznie po szerszej stronie błystki montowana.

Cefal wygląda zdecydowanie inaczej - https://www.google.com/search?q=cefal+polsping&client=ms-android-samsung&source=android-browser&prmd=imsvn&sxsrf=ALeKk02BZqr8XxO9KmiXXiRbdM-jDXdTgQ:1593671273225&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjUgYSR-K3qAhUyAxAIHVN9AJgQ_AUoAXoECBAQAQ&biw=360&bih=519#imgrc=RxOejpw9t-XzRM i co ciekawe też jest "inspirowany" starszym modelem błystki od ABU właśnie.

Edytowane przez morrum
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Na 90% STORM, ale niemal identyczne przynęty są w ofercie JAXONA. Miałem jedne i drugie, niestety ich łowność pozostaje pod wielkim znakiem zapytania. Natomiast są wyjątkowo "czepliwe", zarówno prowadzone nad roślinnością zanurzoną, jak i pod liśćmi grążeli i innych powierzchniowych roślin. Jest to wynikiem ich zbrojenia. Haki i kotwiczki też niewysokich lotów i łamliwe, zwłaszcza hak grzbietowy, niestety niewymienny.

Edytowane przez Alexspin

• 4 tygodnie później...