Banjo Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Siła Dżerka Link "portalowy" . Nie do Google czy innych.wystarczyło że wnikliwe oko przeszukało "domowe" zasoby. Raczej skleroza, nie pamiętałem, że stamtąd kiedyś pobrałem zdjęcia . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Witam,Kojarzy ktoś czyja to robota?Mam tylko to foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Witam, czy ktoś coś podpowie? Wygrzebałem z jednego zapomnianego pudełka. Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Witam, czy ktoś coś podpowie? Wygrzebałem z jednego zapomnianego pudełka. Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam.W tandemie, przed twisterem, te „śmigiełko” to jest spin’n’glow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca Wiedziałem że gdzieś coś takiego widziałem....tyle, że zapamiętałem to nie jako rak czy krab a wielki zagraniczny jelonek rogacz...chwila goglowania huge insect lure, big bug lure aż w końcu giant beetle lure zaprowadził do Molix Supernato Beetle Screenshot_20190704-104722.jpg Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu TapatalkaMolix Supernato Beetle Orientujecie się, czy ta przynęta jest dostępna w naszym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Cześć wszystkim. Mam kilka przynęt kleniowych i nie tylko które kupiłem w dużym komplecie z innymi przynętami. Może ktoś coś rozpoznaje? Edytowane 8 Kwietnia przez Mariusz1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Mam jeszcze takie .Prawdopodobnie Janusza Widła. Czy ktoś może powiedzieć lub zaprzeczyć? Edytowane 8 Kwietnia przez Mariusz1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Mam też jak kilka żabek.Jedna to Dorado 3,5 cm . Reszty nie znam. Dwie mają napisy na sterze Spinart. Czy to nazwa firmy? Nie znam jeżeli tak. Jedna nie ma żadnych opisów. Znalazłem również takie woblerki. Ktoś coś wie i pomoże? ???? Edytowane 8 Kwietnia przez Mariusz1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Konik, widelnica i ten trzeci w podobnym stylu to January Pawlos.Na zdjęciu z biedronką te dwa od góry to woblery Darka Mleczko. Te dwa smużaki z odwłokiem to Jarka Gusmana. Edytowane 8 Kwietnia przez Sylwek1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. ????Woblerki zakupione w dużym zestawie wraz z innymi przynętami. Prawdopodobnie w większości trafią na sprzedaż aby choć trochę zwróciły mi się inne przynęty. ????Mógłbyś pomóc mi je wycenić? Tu lub na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Mam też jak kilka żabek.Jedna to Dorado 3,5 cm . Reszty nie znam. Dwie mają napisy na sterze Spinart. Czy to nazwa firmy? Nie znam jeżeli tak. Jedna nie ma żadnych opisów. Znalazłem również takie woblerki. Ktoś coś wie i pomoże?Te dwa z kogucimi piórkami to Yo-Zuri, stary już chyba nieprodukowany model, nazwy nie pamiętam. Pod nimi Patyczak (może Bartasa?). A mały pomarańczowy z prawej strony biedronki to Yo-Zuri Snap Bean. Edytowane 8 Kwietnia przez jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Dziękuję za pomoc. Wszystko się robi klarowniejsze z Waszą pomocą. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Ten okoń z pomarańczowym grzbietem i literką S na sterze to SUPER SIEK nie mylić z SIEK-M Mark Wieczorek & syn(ostatnie foto w poście1681). Te trzy oklejane złotą tkaniną to na pewno nie są Widły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Ten okoń z pomarańczowym grzbietem i literką S na sterze to SUPER SIEK nie mylić z SIEK-M Mark Wieczorek & syn(ostatnie foto w poście1681). Te trzy oklejane złotą tkaniną to na pewno nie są Widły.Markowe pod koniec lat 90-tych miały literkę S na sterze. Teraz zauważyłem, że ten pomalowany czarnym mazakiem to też Snap Bean. Kiedyś Beany sprzedawane były w opakowaniach po dwa. Być może, że jeden z nich był trochę większy. Tu jest Vako opisana historia, zawsze warto się zapoznać jak to z Siekiem było:https://polskie-woblery.com/tworca/marek-wieczorek/ Edytowane 8 Kwietnia przez jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Ten okoń z pomarańczowym grzbietem i literką S na sterze to SUPER SIEK nie mylić z SIEK-M Mark Wieczorek & syn(ostatnie foto w poście1681). Te trzy oklejane złotą tkaniną to na pewno nie są Widły. Mariusz woblery Super Siek miały napis na sterze Super Siek i były otrzymywane metodą wtrysku. Woblery Super Siek robił były wspólnik Marka Wieczorka i obaj wówczas tworzyli woblery Siek. W tych czasach kiedy razem robili na sterach wypalali literkę S. Tak więc wobler w malowaniu okonia, to wobler Siek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Ktoś potrafi rozpoznać taką parkę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Witam...Czy ktoś widział, czy ktoś wie kto to robi/robił albo jak to zrobić samemu.Paarę lat temu kupiłem jigi jak na poniższych zdjęciach w Barakudzie w Skarżysku-Kamiennej. Niestety już nie mają i nie pamiętają skąd one były, kto je robił. Może ktoś coś wie?Dziękuję za ewentualną pomoc.poZdrawiamkesur Edytowane 13 Kwietnia przez kesur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia Witam...Czy ktoś widział, czy ktoś wie kto to robi/robił albo jak to zrobić samemu.Paarę lat temu kupiłem jigi jak na poniższych zdjęciach w Barakudzie w Skarżysku-Kamiennej. Niestety już nie mają i nie pamiętają skąd one były, kto je robił. Może ktoś coś wie?Dziękuję za ewentualną pomoc.poZdrawiamkesurTo taki cudak będący hybrydą dżiga z tułowiem piankowej, a więc suchej jętki majowej. Chyba ktoś przekombinował. Jeśli już, to ten tułów powinien być zamontowany po przeciwnej stronie haczyka i w połowie (po zdjęciu z igły, bo na niej buduje się takie piankowe tułowie majówek) po przebiciu hakiem dobudowany już na trzonku haka. Każdy kręcący muchy może to zrobić bez problemu. Tu chyba szczecinki ogonowe z żyłki? Lepiej byłoby z promieni mallarda, miękkich kogucich, z ogona bażanta itp. Dalej skrzydełka z pasemek piersiowych kaczora krzyżówki i jakaś miękka jeżynka (miękki kogut, kura, może być też z piersiowego piórka kaczora. Przekombinowane jak wspomniałem, ale jeśli się sprawdziło, to dlaczego nie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Mam też jak kilka żabek.Jedna to Dorado 3,5 cm . Reszty nie znam. Dwie mają napisy na sterze Spinart. Czy to nazwa firmy? Nie znam jeżeli tak. Jedna nie ma żadnych opisów. Znalazłem również takie woblerki. Ktoś coś wie i pomoże? Szerszenie to Yo-zuri Slavko Bug 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Pomożecie? Czyj to wyrób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) Pomożecie? Czyj to wyrób?Może to być TP Tomek Poleszak z Gniewu, na jerku znany jako @pele. Edytowane 18 Kwietnia przez vako 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Pomożecie? Czyj to wyrób? Tomek Poleszak - mam kilka takich. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Witam, czy ktoś coś podpowie? Wygrzebałem z jednego zapomnianego pudełka. Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam._________ Trzeci od góry po lewej to Lovec Rapy. 9 czy 10cm. Te na trzy kotwice po prawej to mogą być jakieś amerykance. Nazw nie pamietam. Trzeba by poszukać w Google pod „vintage fishing lures” lub „vintage hard baits”. Mogą to być też podróbki ze wschodu. Mariusz 1990. Wrzuć dokładniejsze zdjęcia tego okonia z fot.1 Tego 8-9cm przy linijce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia _________ Trzeci od góry po lewej to Lovec Rapy. 9 czy 10cm. Te na trzy kotwice po prawej to mogą być jakieś amerykance. Nazw nie pamietam. Trzeba by poszukać w Google pod „vintage fishing lures” lub „vintage hard baits”. Mogą to być też podróbki ze wschodu. Dzięki za podpowiedź. Poszperam w wolnej chwili. Znajomy od którego dostałem wiele lat temu te przynęty dostał je od kuzyna, który mieszka w Stanach. Może to być jakiś trop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi