tebe Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Byłbym wdzięczny za namiar na taka gumę.Długo szukałem po sklepach w sieci nic takiego nie znalazłem.Kupiona kiedyś na jerku ,ma 7cm.Wygląda jak bass assassin ale ani koloru ani długości takiej nie widzę.Ewentualnie coś podobnego. pozdrawiam .A może to jenzi river shad ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Ktoś wie czyja to robota? (ster metalowy) Widzę że ciężko będzie ustalić twórcę, ale może gdy wrzucę lepsze fotki może ktoś pomoże rozpoznać tego rękodzielnika. Poprzedni właściciel udzielił mi jedynie informacji że twórca wobka już nie żyje, jednak nazwiska niestety nie pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 A może to jenzi river shad ? Nakupiłem assasianów kolory podobne ,ale jednak inne .W jenzi rozmiar bardziej się zgadza ,ale koloru też nie widzę .Sezon się skończył ,ale na przyszły uzbroję się i w jenzi ,zobaczymy co bardziej zedy polubią.Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Widzę że ciężko będzie ustalić twórcę, ale może gdy wrzucę lepsze fotki może ktoś pomoże rozpoznać tego rękodzielnika. Kojarzy mi sie nazwisko Chmielewski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Dzięki @jasku10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Widzę że ciężko będzie ustalić twórcę, ale może gdy wrzucę lepsze fotki może ktoś pomoże rozpoznać tego rękodzielnika. Kojarzy mi sie nazwisko Chmielewski...Leszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Karol? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Tak karol jak dobrze kojarzę to z okolic głogowa Swego czasu na aladrogo były bijatyki o te wobki i osiągały ceny wyższe niż 30 zł/szt Edytowane 12 Grudnia 2016 przez pursuit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam. Kto rozpoznaje czyje to wobki? Dzięki za wszelką pomoc z góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Wczesny: https://www.google.pl/search?q=woblery+gusmana&tbm=isch&imgil=A17ate123tfrSM%253A%253Br2nU_zp6f-k_BM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.wedkarz.pvd.pl%25252Fwp-webapp%25252Farticle%25252F807&source=iu&pf=m&fir=A17ate123tfrSM%253A%252Cr2nU_zp6f-k_BM%252C_&usg=__PXkzO3syb_9moTxHrf9R6ofDHx8%3D&biw=1164&bih=550&ved=0ahUKEwiiz4jbj_TQAhWJ2CwKHUtTDJEQyjcILg&ei=xnVRWKLUNomxswHLprGICQ#imgrc=_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Raczej nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Widzę że ciężko będzie ustalić twórcę, ale może gdy wrzucę lepsze fotki może ktoś pomoże rozpoznać tego rękodzielnika. Poprzedni właściciel udzielił mi jedynie informacji że twórca wobka już nie żyje, jednak nazwiska niestety nie pamięta.gusman 1.jpg gusman 2.jpgTo woblery Karola Chmielewskiego,miałem ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A czyje to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson12 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Co to za wobler,dostałem od Angola jak kupowałem inną rzecz w gratisie,podobne do Abu,ale napisane "made in Japan" na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Co to za wobler,dostałem od Angola jak kupowałem inną rzecz w gratisie,podobne do Abu,ale napisane "made in Japan" na nim. Według mnie Heddon Zara Spook Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Wojtek B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson12 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam serdecznie Proszę o poradę.Zamierzam kupić "echo" przede wszystkim na Zegrze. Częstotliwość 4-6 razy na miesiąc. Kwota jaką mogę przeznaczyć 3000 +/- 500 jeżeli naprawdę warto.Będzie to moja pierwsza echosonda więc chciałbym "nie żałować " wydanych pieniędzy. Zwracam się do Was jak do specjalistów w tej dziedzinie.Pozdrawiam ten też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson12 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 przepraszam wbił mi się nie tu cytat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Co to za wobler,dostałem od Angola jak kupowałem inną rzecz w gratisie,podobne do Abu,ale napisane "made in Japan" na nim.Moim zdaniem ABU zdecydowanie producentem tego woblera nie jest.Przez pewien czas woblery typu Hi-Lo (po zakończeniu ich produkcji w Szwecji), były produkowane w Japonii. Nie były to jednak ani woblery turbinkowe czyli typu Prop, ani też poppery.Miałem Hi-Lo wyprodukowanego w Japonii, był to 20g dwusegmentowy, oryginalne kotwice były cynowane i element łączący obie kotwice z korpusem woblera miał inny kształt, ograniczający znacznie bardziej ich swobodę ruchu, a stosowany był w większych modelach od 18g i większych.Na fot. jedyny najmniejszy Hi-Lo jaki jeszcze posiadam, tutaj także oryginalne kotwice były cynowane, ale wymieniłem je na Mustad Specjal Nr 5 i Nr 6 natomiast element łączący obie kotwice z korpusem woblera ma kształt taki jak widać na fot. jeszcze bardziej ograniczający swobodę ich ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Kto mi podpowie co to za obrotówki?Skrzydełko typu in-line (bez strzemiączka), podobne do głównego skrzydełka obrotówki Mitchell Cuiller Pickwell, ale w przeciwieństwie do tej ostatniej na skrzydełku nie ma żadnych napisów.Ponadto to niesymetryczne skrzydełko zawsze obraca się w jedną stronę, ale nie skręca linki ponieważ korpus, choć na pierwszy rzut oka wrzecionowaty - jest ekscentryczny, to z uwagi na wycięcia z jednej strony, przez co środek jego ciężkości znajduje się poniżej osi. To przemieszczenie środka ciężkości korpusu tworzy mimośród zapobiegający skręcaniu linki.Obrotówki wykonane są bardzo starannie, drut niezwykle sztywny (w żadnej innej obrotówce nie spotkałem tak sztywnego drutu), zabezpieczony przed korozją jakimś stopem przypominającym brąz... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Kto mi podpowie co to za obrotówki?Skrzydełko typu in-line (bez strzemiączka), podobne do głównego skrzydełka obrotówki Mitchell Cuiller Pickwell, ale w przeciwieństwie do tej ostatniej na skrzydełku nie ma żadnych napisów.Ponadto to niesymetryczne skrzydełko zawsze obraca się w jedną stronę, ale nie skręca linki ponieważ korpus, choć na pierwszy rzut oka wrzecionowaty - jest ekscentryczny, to z uwagi na wycięcia z jednej strony, przez co środek jego ciężkości znajduje się poniżej osi. To przemieszczenie środka ciężkości korpusu tworzy mimośród zapobiegający skręcaniu linki.Obrotówki wykonane są bardzo starannie, drut niezwykle sztywny (w żadnej innej obrotówce nie spotkałem tak sztywnego drutu), zabezpieczony przed korozją jakimś stopem przypominającym brąz...Mieczysławie, jeśli Ty nie wiesz co to za obrotówki, to raczej mała szansa, że ktoś wie!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Problem polega na tym, że sprzedający te obrotówki w Internecie, także nie wiedział jaka firma czy też osoba prywatna jest ich producentem.Może to była seria prototypowa, ale producent z uwagi na koszty ostatecznie się wycofał z projektu.Zaprezentowałem je tutaj, gdyż może ktoś gdzieś je widział w gdzieś Internecie lub zna producenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 ciekawa konstrukcja, jednak nigdy się z taką nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Koledzy, mam taki wobler od ojca, wydaje mi się, że ma ponad 30 lat a na pewno ponad 20. Może ktoś wie co to takiego ? Ster z blaszki. Kotwice nie pamiętam czy oryginalne podwójne czy były zmieniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Poczytaj a znajdziesz odpowiedz. : http://jerkbait.pl/t...-polsce/page-10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi