Skocz do zawartości

Co to za przynęta?

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie także wygląda to na stary wyrób Mister & Twister (tyle że oni umieszczali swój znak na ripperach)

Mario dobrze prawi - rzeczywiście logo producenta było na tych gumisiach . Ale kształty bardzo zbliżone . Zresztą ja też , jak coś znajdę w starociach , postaram się wrzucić na fotce . Pamiętam , że te ripperki były w małym rozmiarze , choć nie jestem pewien czy w tak malutkim jak na zdjęciu ...

Edytowane przez malinabar

To fishunter Mikado. Dobry kolor B)

Wracając jeszcze do rzeczonego fishunterka - na naszych wodach w przypadku tej właśnie gumy zauważalna była ewidentna sezonowa popularność niektórych kolorów ,  zarówno wśród wędkarzy jak i ( przede wszystkim ) u ryb . Ten przytoczony na zdjęciu był kiedyś wręcz rozchwytywany wśród turawskich , miejscowych Indian w momentach , kiedy sandacz brał w toni . Zarzekali się , że tylko ten kolor przy tym sposobie prowadzenia daje efekty . I tak rzeczywiście było a my , nieświadomi , pukaliśmy mocarnie po dnie i też łowiliśmy swoje ryby . A potem już kolorek przestał działać i przyszedł czas herbatki z pieprzem , niebieskiego brokatu i wielu , wielu innych . A teraz panie to tylko śmierdziuchy wszelakie w takiej gamie kolorów , że nie ogarniesz  :D ...

Ten środkowy także wygląda na #401, tylko trochę zleżały i odbarwiony/ przebarwiony.

Mario, to zupełnie inna przynęta kolorystycznie. Jedna jest nowa druga używana bez ogonka. 

Może na foto tego nie widać, ale jest różna. 

Watermelon yellow chyba ...

to 447. Też nie podobna do środkowej.

• 2 tygodnie później...