Skocz do zawartości

Co to za przynęta?

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

Może ma ktoś pojęcie... Cóż to za obrotówka? Jest dość ciężka i mocno pracuje ad0f65d274d94d04987de103baa9e1fc.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Istotnie jest to błystka firmy Myran, model Toni.

Mam takie o masie 5g, tylko z czerwonym korpusem i srebrnym skrzydełkiem.

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Witam

Na zdjeciu wobler(?) Spro Trout Master Hard Camola S.Hook. Czy znacie podobne przynety na pstrągi? Poszukuje woblerow pracujacych tuz pod powierzchnia wody poniewaz rzeka w ktorej lowie jest pelna zielska. Do tego wynalazku ze zdjecia pieknie wychodza ale skreca plecionke ze sie lowic nie da.

post-76409-0-52381600-1681054976_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Cześć,

Mam w pudełkach parę niezidentyfikowanych przynęt trociowych. Obrotówki są duże  i dość ciężkie.

Może ktoś rozpozna i podpowie twórcę i okres produkcji? Blachy mają już swoje lata, na pewno kilkanaście.

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

post-58029-0-30768700-1684526052_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...

Witam, ja za to mam pytanie z drugiej strony. 

Ostatnio nad jedną z rzek trociowych widziałem, że starszy Pan miał obrotówke/wirówkę koloru srebrnego, druga była łososiowa. Pracowała pięknie, a ten kolor różowy/łososiowy sprawdzał mi się, szczególnie nad morzem. Czy ktoś wie jaka marka robi takie wirówki? Mogłem zapytać, ale nie chciałem się drzeć, bo akurat zauważyłem spław troci. Szukałem, ale nie znalazłem, ktoś, coś?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Wygląda jak chińczyk, yapada czy coś takiego

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 8,23zł 46%OFF | YAPADA Jigging 501 WarSpear wzmocnienie zestaw haczyków + pióro 20g/91mm 25g/98mm przynęty na okonie Multicolor Metal stop cynkowy

https://a.aliexpress.com/_Eu0f6vH

Używam do połowu belon.

• Like 1