Skocz do zawartości

Co to za przynęta?

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem 3 sztuki takich gumek w pudełku, nawet nie wiem skąd. Cholernie polubiły je moje zulawskie okonie. Jedna poszła na zaczepów, druga odciął szczupaczek. Dzis w ostatniej gumce okonie urwały ogonek.

Moze ktos wie co to za guma? Bliźniaczo podobna do Keitech ES 3" ale ma takie pierscienie przed sama łopatka na ogonie.

attachicon.gifIMG_3719.JPG

Tak, jest to Daiwa Tournament d'Finn najprawdopodobniej w kolorze Ayu.

Te gumy dla Daiwy produkuje Keitech, zapach mają identyczny, różnią się jedynie tymi pierścionkami na ogonie i trochę kolorystyką.

• Like 1

Skrzydełko to aglia 1  czy 0 wielkościowo ?

Ja już ten patent 20 lat temu widziałem,mam jeszcze trochę takich drucików(znajomy robił też wirówki),skrzydełka i inne to nie kłopot ,bo sam robię wirówki i wahadła,żeby było super lekko to koral plastikowy,u mnie to małe longi,comety,aglie.Czasami dokładam jako dopalacz do gumy,a tak to na płytkich odcinkach Krutyni lub bolek,jaż,kleń z powierzchni,zamiast kotwiczki może być haczyk z muchą lub gumką.

post-56089-0-61289200-1478860032_thumb.jpg

• Like 1

Skrzydełko to aglia 1  czy 0 wielkościowo ?

Ja już ten patent 20 lat temu widziałem,mam jeszcze trochę takich drucików(znajomy robił też wirówki),skrzydełka i inne to nie kłopot ,bo sam robię wirówki i wahadła,żeby było super lekko to koral plastikowy,u mnie to małe longi,comety,aglie.Czasami dokładam jako dopalacz do gumy,a tak to na płytkich odcinkach Krutyni lub bolek,jaż,kleń z powierzchni,zamiast kotwiczki może być haczyk z muchą lub gumką.

Agrafka z postu powyżej Twojego, jest tak ukształtowana, że kotwiczka po zapięciu agrafki zawsze pozostaje na dole. Gdy ma możliwość przesuwania się po całej agrafce, zdarza się jej zakleszczyć w miejscu zapięcia agrafki.