HotSauce Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Patrząc na wyczyny i sukcesy kolegów łowiących klenie i jazie, postanowiłem zaatakować moją tajną rzeczkę. Ku mojemu zaskoczeniu było w niej mnustwo klenia (nie wielkich - do 35cm, ale zabawa przednia). Ciekawą zdobyczą okazała się wzdręga (ponad 30cm), która zgarnęła woblerka niczym rasowy boleń.Korzystając więc z okazji chciałem założyć wątek o wzdręgach, jako że uważam je za ryby spinningowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Brawo, ta ryba chyba jeszcze na forum nie goscila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 A płocie też uważasz za ryby spinningowe?? Ja bym z chęcią takowe połapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 No płocie może nie, ale leszcze (szczególnie przed tarłem) potrafią zagryść nawet obrotówkę nr3 Co do wzdręg to z powodzeniem łowiłem je na jeziorze na obrotówki (oczywiście w rozmiarze 0 i 00) ale to był środek lata.Złapanie takiego okazu w małej kleniowej rzecce było dla mnie ciekawym urozmaiceniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assam Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 HotSauce, witamy na forum Ja w zeszlym roku zlowiłem płoć na spinning na Salmo Tiny. Miała 36 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 wzdregi dosc czesto lowie na swoim zalewiku na paproszki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 HotSauce, witamy na forum Ja w zeszlym roku zlowiłem płoć na spinning na Salmo Tiny. Miała 36 cm Łukasz ona miała 37.A w kwestii łowienia wzdręg na spina to doskonale mi sprawdzały się malutkie seledynowe gumeczki na troczku. Najwiecej brań podczas opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja znam takiego kolegę co łowi wzdręgi na multika ,może jakieśfotki wklei?Mifek nie ukrywaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 @Assam a jaki kolor tego Salmo Tiny?? bo ja mam Tiny CC Tylko mam z nim mały problem bo po ściągnięciu przedniej kotwicy traci swoją prace i nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Za starych czasow zawodniczych wzdrega byla bardzo ceniona zdobycza. Bardzo lubilem zaskakiwac ludzi przynoszac do wagi wzdregi. A jest to ryba zaliczana w punktacji. Szkoda ze u mnie tutaj nie ma takich rybek. ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja znam takiego kolegę co łowi wzdręgi na multika ,może jakieśfotki wklei?Mifek nie ukrywaj się oj tam od razu... to bylo raz przy okazji slabosci i checi odreagowania od zawsze gryzacych nadarzyckich szczupakow fotek samych ryb ... niestety nie robilem nie miescily się w kadrze wiec zostaly same fotki miejscowki, które na zyczenie oczywiscie moge wstawić / podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 @Assam a jaki kolor tego Salmo Tiny?? bo ja mam Tiny CC Tylko mam z nim mały problem bo po ściągnięciu przedniej kotwicy traci swoją prace i nie wiem co zrobić nie ściągac jej <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 @HotSauce, witaj na forum. Zapraszamy. Gratuluję ładnej wzdręgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 @Assam a jaki kolor tego Salmo Tiny?? bo ja mam Tiny CC Tylko mam z nim mały problem bo po ściągnięciu przedniej kotwicy traci swoją prace i nie wiem co zrobić nie ściągac jej <_< <_< <_< ja bym jej nie ściągał ale obawiam sie koczowników z PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 @HotSauce Piękna krasnopióra ! U mnie jest takie małe starorzecze, na wakacje popróbuje łowić wdręgi na mini twisterki. W tamtym roku nie zabardzo chciały współpracować ze mną Macie jakieś patenty na zestaw wzdręgowy ?Ja używam takiego - mały czarny koralik, 20 cm poniżej malutki haczyk i sztuczna ochotka Do tego czuły kijek i cienka żyłka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assam Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Jarku, dzieki za sprostowanie, juz zapomniałem ile dokładnie miała i nie chciałem presadzić @Assam a jaki kolor tego Salmo Tiny?? bo ja mam Tiny CC Tylko mam z nim mały problem bo po ściągnięciu przedniej kotwicy traci swoją prace i nie wiem co zrobić Wobler był koloru SBT niestety dzisiaj go zerwałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Wzdręgi jeszcze nie było mi dane złowić, co innego Jelca!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 a ta wzdręga goniła mannsa 5 cm 5 m po powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Widzę, że coraz bardziej drapieżne ryby łowicie na spinning Jelec na wobler to duża ciekawostka. Łowiłem je z powierzchni, ale na muchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 @warciak25 Pewnie ta krasnopióra została złowniona na starorzeczu warty Goniła tego manssika niczym boleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 i ja trafiłem wzdręgę na moim jeziorze na meppsa 2 longa,żyłka 0,22mm zaczepiona na 3 haki kotwicy miała 32 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 no to dzisiaj przegiołem uganiając się za kleniami i jaziami złowiłem ukleję na 00 aż usiadłem,a kleniojazi ani widu ani słychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 @warciak,chyba powinieneś założyć nowy wątek ukleje 2007 <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Swego czasu uwielbiałem łowić wzdręgi na paproszki. Łowiłem je z łodzi. Najlepiej brały w oczkach między sitowiem na głębokości do 0,5 metra. Wzdręgi to extra rybki spinningowe bo są bardzo waleczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 z tego co wiem to wzdrega bieze tylko z opadu i najlepiej przy pasie trzcin a gwaltownego spadu dna-tak przynajmniej wyczytalem w ktoryms z nr gazetki Wedkarski Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi