arhuku Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 z tego co wiem to wzdrega bieze tylko z opadu i najlepiej przy pasie trzcin a gwaltownego spadu dna-tak przynajmniej wyczytalem w ktoryms z nr gazetki Wedkarski Swiat To tylko teoria, a ta, jak wiadomo, lubi się mieć na bakier z praktyką. Moje wzdręgi doskonale reagują na przynęte prowadzoną przy powierzchni, krótkimi i energicznymi skokami. Co prawda, jako przynęty używam mokrej muszki, ale to chyba nie jest aż tak istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 tak tylko spiningowe przynety a muchowe to jest ruznica i to nie mala .To jeszcze zalezy od lowiska jak zreszta wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 tak tylko spiningowe przynety a muchowe to jest ruznica i to nie mala Nie zgodzę się z Tobą w tej kwestii. Różnica, owszem, jest. Lecz co powiesz na wszelkie połączenia przynęt spinningowych z muchowymi - piórkowe jigi np.? Łowiłem wzdręgi na malutkie streamerki i mokre muszki. Myślę, że efekt byłby całkiem podobny, gdybym zastosował najmniejsze twisterki i jigi - wszystko na delikatnym obciążeniu. Moje wzdręgi reagowały dobrze, na energicznie podciąganą przynętę, a takim sposobem da się prowadzić zarówno małe, lekko obciążone przynęty spinningowe jak i muchowe. Co do łowiska - nie wiem. Póki co, łowiłem wdręgi tylko na jednej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyJohn Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Ja wzdręgi łowiłem na Red Taga połączonego z twisterem.To była fajna zabawa ale skończyła się branniem szczupaka na holowaną wzdręgę i przynęta razem z drapieżnikiem pooooszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Rozpiór złapany przez mojego kolege na Gnoma 0 prowadzonego w boleniowym tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 jesli dobrze widze to rozpiór ma wysypkle tarłową... więc... to sporo tłumaczy.... zstanawiam się czy wstawić moje foto z Boberku... <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 mifek wstawiaj nie zastanawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi