makamba Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Taką dziwną rybkę znalazłem nad jedną ze Szczecińskich rzek.Nic mi do głowy nie przychodzi , co to może być za ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Kiedyś takiego glonojada trzymałem w akwarium, dorósł do wymiaru 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Ten też był w wymiarze około 40cm .Leżał na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Nie jest to jakiś plecostomus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Nie jest to jakiś plecostomus? Sprawdziłem właśnie w goglach tą nazwę,którą podałeś.Do tej z tej fotki trochę podobna była.http://tiagodeviantbraga.deviantart.com/art/Hypostomus-Plecostomus-172691911 A ten filmik upewnił mnie,że chyba masz rację. Pewnie ktoś kiedyś likwidował akwarium i tego plecostomusa do Odry wylał.Co ciekawe , ryba leżała na brzegu , ale powinienem dodać ,że ten brzeg jest jakieś 150-200cm wyżej niż tafla wody.Czyżby jakiś grunciarz go złowił i zostawił na brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Mało prawdopodobne by Pleco w naszych rzekach żerował. Pewnie bidulek walczył o przetrwanie łykając powietrze przy powierzchni i jakieś ptaszysko go porwało . BTW obecnie Hypostomus (systematyka zmienna jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi