LuNaTic Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Cześć,Jestem na Jerkbaicie już trochę czasu i bardzo wciągnęło mnie robienie własnych przynęt. Czasem ciężko to pogodzić ze wszystkimi obowiązkami a i czasu na wędkowanie co raz mniej, ale staram się to jakoś łączyć. Na tą chwilę strugam mało, prawie wcale ale za to kręcę microjigi i pseudo-muchy, które dawały mi całkiem niezłe efekty i nie zawodziły nad wodą.Ta pomarańczka to jeden z pierwszych moich wzorów i ku mojemu zaskoczeniu - najskuteczniejszy.Na tą chwilę mój warsztat, materiały i umiejętności są raczej skromne, ale planuję to zmienić. W miarę rozwijania wątku liczę na sugestie, porady i słowa krytyki od szanownych Kolegów.Pozdrawiam, P.L 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 25 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Wyrób chruścikopodobny, docelowo pod pstrągi i okonie, na białoryb pasowałoby zrobić trochę mniejszą wersję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 25 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Pod wpływem dosyć bolesnego spotkania z osą powstało to:Jest to pierwszy, próbny egzemplarz. Zakończenie przy główce jest jeszcze do dopracowania i nóżki z drucika miedzianego zostaną wymienione na silikonowe. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 6 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Małe co nieco z czasów nałogowego strugania woblerów. Swoje woblery wykonywałem z lipy i malowałem ręcznie pędzlem lub oklejałem. Planuję wrócić do regularnego strugania, ale na razie są z tym problemy zarówno materiałowe jak i brak mi czasu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 9 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Chrabąszcz majowy mojego wykonania. Niestety, w trakcie malowania i lakierowania zatarło się sporo wystruganych szczegółów. Jakie macie patenty na zachowywanie drobnych detali w waszych woblerach? Cieńsze warstwy farby/lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 15 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 (edytowane) Dwa z ostatniego kręcenia. Edytowane 15 Października 2022 przez pl.lures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 22 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Mopfly, jak sama nazwa wskazuje wykonany z kawałka mopa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 26 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Wciągnęły mnie pstrągi, a jak wiadomo w parze z nimi idzie wędkarstwo muchowe. Coś tam się wykluwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 28 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Woda dzisiaj zbyt wysoka na łowienie, szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Brzydale, ale coś tam złowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 (edytowane) Zapraszam na mojego instagrama @pl.luresWstawiam tam fotki z wiązania, z wypraw, czasem zmontuję jakiś krótki filmik.Na zdjęciu jedna z moich muszek, niestety przez problemy ze sprzętem wyszła kiepska jakość Edytowane 2 Czerwca 2023 przez pl.lures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 A my zapraszamy do dzielenia się wiedzą i informacjami na forum JB, a nie IG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 14 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 (edytowane) Te ostatnio fajnie połapały. Pióro bażanta, piórka CDC, troszkę dubbingu. Hak nr 10. Edytowane 14 Czerwca 2023 przez pl.lures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 25 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Sucha mucha mnie pochłonęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Wypoczynek na gałęzi. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 19 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Olchowy wobler z wykorzystaniem srebrnej okleiny. Z czasem lakier zżółkł, ale dało to dość ciekawy efekt. Jeden z pierwszych wykonanych przeze mnie woblerów, bardzo stabilny, ładnie pracuje, a co ważniejsze - łowi do dzisiaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi