jajakub Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 A wiec pytam.Na przykładzie zawodów okręgowychZawody w 95% są organizowane za pieniądze uczestnikówTe 5% to czasem woda do picia, czasem pucharek na koniec sezonu lub dieta dla sędziego gdy nie ma innej możliwości.Te 5% jest z puli przeznaczonej na sport A nie na zarybienia (patrz cele statuowe)Na zawody rangi krajowej typu MP okręg dopłaca do noclegów, przejazdu czy opłaty startowejTeż z puli na sport a nie zarybienia. Jeśli jesteś członkiem PZW a czlonkowstwo to jest dobrowolne to pretensje apropo wydatkowania środków, zarządzania wodami itp powinieneś mieć przedewszystk8m do siebie gdyż to dzięki tobie ta organizacją istnieje.I to samo w zasadzie dotyczy każdego z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) Te 95% to rozumiem że dane z czego? Poproszę źródło. Czy wymyśliłeś?Jak się nazywa opłata mnie nie interesuje z której puli jest „sport” czy na zarybienie. Jak ktoś cię pyta po ile coś jest odliczasz np VAT i akcyzę? Paliwo po 3 zł masz czy 6? Edytowane 1 Października 2022 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) Te 95% to rozumiem że dane z czego? Poproszę źródło. Czy wymyśliłeś?Jak się nazywa opłata mnie nie interesuje z której puli jest „sport” czy na zarybienie. Jak ktoś cię pyta po ile coś jest odliczasz np VAT i akcyzę? Paliwo po 3 zł masz czy 6? Wiem ponieważ swego czasu startowałem i byłem współorganizatorem zawodów z cyklu GP okręgu LublinWystarczy czy jeszcze Ci podać ile ze startowego zapłaciłem za kiełbasę na ognisko po zawodach, lub wodę do picia dla startujących.Ewentualnie mogę Ci wyliczyć czas i paliwo że środków własnych przeznaczone na przygotowania przed zawodami (sprawdzenie sektorów i takie tam "nieważne pierdóły" Edytowane 1 Października 2022 przez jajakub 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Wystarczy czy jeszcze Ci podać ile ze startowego zapłaciłem za kiełbasę na ognisko po zawodach, lub wodę do picia dla startujących.Ewentualnie mogę Ci wyliczyć czas i paliwo że środków własnych przeznaczone na przygotowania przed zawodami (sprawdzenie sektorów i takie tam "nieważne pierdóły"Wszystko kolega może, tylko po co?Przekonanego się nie przekona.Można byłoby zorganizować tu zawody w rzucaniu grochem o ścianę. Tylko z jakiej składki je sfinansować? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) Wiem ponieważ swego czasu startowałem i byłem współorganizatorem zawodów z cyklu GP okręgu LublinWystarczy czy jeszcze Ci podać ile ze startowego zapłaciłem za kiełbasę na ognisko po zawodach, lub wodę do picia dla startujących.Ewentualnie mogę Ci wyliczyć czas i paliwo że środków własnych przeznaczone na przygotowania przed zawodami (sprawdzenie sektorów i takie tam "nieważne pierdóły"Super, brałeś udział w zawodach to ty już wszystko wiesz. Same dowody anegdotyczne, zero faktów, normalnie jak redaktor z tvpis czy innego tefauen. Ty masz 10 czy 70 lat i nie ogarniasz rzeczywistości? Ponad 600 000 członków płaci rok do roku składkę członkowską w granicach 100 zł i nie potraficie z tego kiełbasy kupić? Mocno niegospodarni jesteście. Edytowane 2 Października 2022 przez hvast87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) Powtarzam jeszcze raz iż zawody typy GP okręgu są organizowane przez kluby/teamy w nich startujące i finansowane są z oplat startowych.Okręg nie organizuje ani nie sponsoruje takich zawodówGdzie ty tu widzisz brak faktów skoro sam takie organizowałem i wiem jak się to odbywało ? Natomiast Ty zachowujesz się jak typowy trollPowtarzasz nieprawdziwe informację nie mające zupełnie potwierdzenia w żeczywistości.Więc albo jesteś trollem albo debilem ( określenie Twojego stanu inteligencji) i jako taki nie jesteś partnerem do dyskusji bo i tak nic do Ciebie nie trafi Edytowane 2 Października 2022 przez jajakub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 W „żeczywostości” na pewno nie mają potwierdzenia. Poklepujcie się po pleckach jak jest pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) Nikt nikogo nie poklepujeJest źle co nie znaczy że każdy szmaciarz bezpodstawnie może sobie ryj wycierać ludźmi którym zależy (a tacy są) Edytowane 2 Października 2022 przez jajakub 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 (edytowane) @hvast87 (swoją drogą nad wyraz trafny nick) umiesz czytać ze zrozumieniem? Edytowane 3 Października 2022 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Jasny gwint,co tu się odwaliło...uwierzcie że za dwie i pół stówki WP zbawi naród i szkoda klawiatury więcej nadużywać, jak podrożeje to się z 500+ wyrówna, albo emerytury czternastej - zależnie od wieku chętnego na tanie mięso z czystych rzek takich jak Warta czy Odra ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Trzeba sobie zadać i odpowiedzieć na jedno pytanie, w jakim stanie są łowiska po 72 latach rządów pzw?Jest jeszcze jedno pytanie,nawet wazniejsze.W jakim stanie są łowiska po eksploatacji ich przez przeciętnego członka PZW?Odpowiadać nie trzeba,każdy w miarę ogarnięty wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Jest jeszcze jedno pytanie,nawet wazniejsze.W jakim stanie są łowiska po eksploatacji ich przez przeciętnego członka PZW?Odpowiadać nie trzeba,każdy w miarę ogarnięty wie. Każdy w miarę ogarnięty powinien wiedzieć że to nie PZW wyrybiło nam wodyNiestety duża część wędkarzy zdaję się być ślepa na ten fakt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 @hvast87 (swoją drogą nad wyraz trafny nick) umiesz czytać ze zrozumieniem?Niestety potrafię ale jak masz żale chętnie dowiem się gdzie popełniłem błąd i czegoś nie zrozumiałem. Być może tak było i jeśli tak to uwierz, że potrafię przyznać się do błędu. Do nicka z forum się nie odniosę, zbyt szczeniackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Każdy w miarę ogarnięty powinien wiedzieć że to nie PZW wyrybiło nam wodyNiestety duża część wędkarzy zdaję się być ślepa na ten faktŚlepa?Delikatnie to ująłeś Mało kto potrafi tak srać we własne gniazdo jak polski wędkarz.Rozwijał nie będę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 https://poznan.wody.gov.pl/aktualnosci/1350-komunikat-ii-ws-rozwiazania-umow-uzytkowania-obwodow-rybackich-rzeki-prosna-nr-1-oraz-rzeki-lutynia-nr-1 I wszystko jasne....poniekąd nie dziwię się WP jeśli okręg kaliski olał ich sikiem prostym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 "W omawianym okresie tut. Zarząd skierował do Użytkownika 13 pism dot. uzupełnienia braków dokumentacji dotyczącej zarybień bądź konieczności uzyskania informacji zgodnych ze stanem faktycznym. Ostatnie pismo tut. Zarządu (z dnia 5 lipca 2022 r.) dotyczące nieprawidłowości w okresie 2018-2020 pozostało bez odpowiedzi." Pewnie pisma wysłali do Kalisza zamiast do Ostrowa. No i gdzieś się zawieruszyły. Innego tłumaczenia nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Jakieś porozumienie chyba miało miejsce bo zostały zapowiedziane zawody : https://www.pzw.org.pl/1144/wiadomosci/245764/60/puchar_jesieni_2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezer Opublikowano 27 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Informacja Zarządu Okręgu https://www.pzw.org.pl/24/wiadomosci/246021/60/informacja_kancelarii_prawnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon1989 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 https://fishingnews.pl/czy-mozna-wedkowac-na-murowancu-wyjasniamy/ / tutaj piszą, że PZW nie zaleca wędkowania… absurd, że tak dużo czasu minęło i brak konkretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Ciekawe jak się to skończy i czy w przypadku porażki WP będą wypłacać odszkodowania za bezprawny zakaz wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 https://www.pzw.org.pl/1144/wiadomosci/246421/60/zawody_spinningowe_o_puchar_jesieni_odwolane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 https://www.pzw.org.pl/24/wiadomosci/246960/60/szanowni_panstwo___zgodnie_z_informacjami_przekazanymi_przez_nas Można wędkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 "Może prowadzić czynności zarybiania i odłowu".....Zwłaszcza to drugie mnie martwi bo mogą teraz przejechać siatami chociażby takie PIASKI w jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi