Skocz do zawartości

Komunikat Wody Polskie Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec pytam.

Na przykładzie zawodów okręgowych

Zawody w 95% są organizowane za pieniądze uczestników

Te 5% to czasem woda do picia, czasem pucharek na koniec sezonu lub dieta dla sędziego gdy nie ma innej możliwości.

Te 5% jest z puli przeznaczonej na sport A nie na zarybienia (patrz cele statuowe)

Na zawody rangi krajowej typu MP okręg dopłaca do noclegów, przejazdu czy opłaty startowej

Też z puli na sport a nie zarybienia.

Jeśli jesteś członkiem PZW a czlonkowstwo to jest dobrowolne to pretensje apropo wydatkowania środków, zarządzania wodami itp powinieneś mieć przedewszystk8m do siebie gdyż to dzięki tobie ta organizacją istnieje.

I to samo w zasadzie dotyczy każdego z nas

Te 95% to rozumiem że dane z czego? Poproszę źródło. Czy wymyśliłeś?

Jak się nazywa opłata mnie nie interesuje z której puli jest „sport” czy na zarybienie. Jak ktoś cię pyta po ile coś jest odliczasz np VAT i akcyzę? Paliwo po 3 zł masz czy 6?

Edytowane przez hvast87

Te 95% to rozumiem że dane z czego? Poproszę źródło. Czy wymyśliłeś?

Jak się nazywa opłata mnie nie interesuje z której puli jest „sport” czy na zarybienie. Jak ktoś cię pyta po ile coś jest odliczasz np VAT i akcyzę? Paliwo po 3 zł masz czy 6?

Wiem ponieważ swego czasu startowałem i byłem współorganizatorem zawodów z cyklu GP okręgu Lublin

Wystarczy czy jeszcze Ci podać ile ze startowego zapłaciłem za kiełbasę na ognisko po zawodach, lub wodę do picia dla startujących.

Ewentualnie mogę Ci wyliczyć czas i paliwo że środków własnych przeznaczone na przygotowania przed zawodami (sprawdzenie sektorów i takie tam "nieważne pierdóły"

Edytowane przez jajakub
  • Like 2

Wystarczy czy jeszcze Ci podać ile ze startowego zapłaciłem za kiełbasę na ognisko po zawodach, lub wodę do picia dla startujących.

Ewentualnie mogę Ci wyliczyć czas i paliwo że środków własnych przeznaczone na przygotowania przed zawodami (sprawdzenie sektorów i takie tam "nieważne pierdóły"

Wszystko kolega może, tylko po co?

Przekonanego się nie przekona.

Można byłoby zorganizować tu zawody w rzucaniu grochem o ścianę. Tylko z jakiej składki je sfinansować? ????

• Like 1

Wiem ponieważ swego czasu startowałem i byłem współorganizatorem zawodów z cyklu GP okręgu Lublin

Super, brałeś udział w zawodach to ty już wszystko wiesz. Same dowody anegdotyczne, zero faktów, normalnie jak redaktor z tvpis czy innego tefauen. Ty masz 10 czy 70 lat i nie ogarniasz rzeczywistości?

Ponad 600 000 członków płaci rok do roku składkę członkowską w granicach 100 zł i nie potraficie z tego kiełbasy kupić? Mocno niegospodarni jesteście.

Edytowane przez hvast87
  • Like 1

Powtarzam jeszcze raz iż zawody typy GP okręgu są organizowane przez kluby/teamy w nich startujące i finansowane są z oplat startowych.

Okręg nie organizuje ani nie sponsoruje takich zawodów

Gdzie ty tu widzisz brak faktów skoro sam takie organizowałem i wiem jak się to odbywało ?

Natomiast Ty zachowujesz się jak typowy troll

Powtarzasz nieprawdziwe informację nie mające zupełnie potwierdzenia w żeczywistości.

Więc albo jesteś trollem albo debilem ( określenie Twojego stanu inteligencji) i jako taki nie jesteś partnerem do dyskusji bo i tak nic do Ciebie nie trafi

Edytowane przez jajakub
  • Like 1

Jasny gwint,co tu się odwaliło...uwierzcie że za dwie i pół stówki WP zbawi naród i szkoda klawiatury więcej nadużywać, jak podrożeje to się z 500+ wyrówna, albo emerytury czternastej - zależnie od wieku chętnego na tanie mięso z czystych rzek takich jak Warta czy Odra ????

• Like 4

Trzeba sobie zadać i odpowiedzieć na jedno pytanie, w jakim stanie są łowiska po 72 latach rządów pzw?

Jest jeszcze jedno pytanie,nawet wazniejsze.W jakim stanie są łowiska po eksploatacji ich przez przeciętnego członka PZW?Odpowiadać nie trzeba,każdy w miarę ogarnięty wie.

Jest jeszcze jedno pytanie,nawet wazniejsze.W jakim stanie są łowiska po eksploatacji ich przez przeciętnego członka PZW?Odpowiadać nie trzeba,każdy w miarę ogarnięty wie.

Każdy w miarę ogarnięty powinien wiedzieć że to nie PZW wyrybiło nam wody

Niestety duża część wędkarzy zdaję się być ślepa na ten fakt

• Like 1

@hvast87 (swoją drogą nad wyraz trafny nick) umiesz czytać ze zrozumieniem?

Niestety potrafię ale jak masz żale chętnie dowiem się gdzie popełniłem błąd i czegoś nie zrozumiałem. Być może tak było i jeśli tak to uwierz, że potrafię przyznać się do błędu. Do nicka z forum się nie odniosę, zbyt szczeniackie.

Każdy w miarę ogarnięty powinien wiedzieć że to nie PZW wyrybiło nam wody

Niestety duża część wędkarzy zdaję się być ślepa na ten fakt

Ślepa?Delikatnie to ująłeś ;) Mało kto potrafi tak srać we własne gniazdo jak polski wędkarz.Rozwijał nie będę.

• Like 3

• 2 tygodnie później...

"W omawianym okresie tut. Zarząd skierował do Użytkownika 13 pism dot. uzupełnienia braków dokumentacji dotyczącej zarybień bądź konieczności uzyskania informacji zgodnych ze stanem faktycznym. Ostatnie pismo tut. Zarządu (z dnia 5 lipca 2022 r.) dotyczące nieprawidłowości w okresie 2018-2020 pozostało bez odpowiedzi."

Pewnie pisma wysłali do Kalisza zamiast do Ostrowa. No i gdzieś się zawieruszyły. Innego tłumaczenia nie widzę. ;) 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...