Muszka Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Koledzy, kojarzy ktoś z Was co to za wędka i kołowrotek znajdują się na okładce z linka poniżej: https://archiwum.allegro.pl/oferta/wiadomosci-wedkarskie-9-1992-i10031689690.html Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Dzień DobryNa okładce jest wędzisko Cormoran Power Grip Pierwsza wersja - uchwyt kołowrotka tzw. bagnetowy Po dosunięciu dolnego pierścienia przekręcało sie dolny element o ok 90 stopniOcierało o blank i niszczyło wędkę w tym miejscuNastępna wersja miała normalny uchwyt "śrubowy"Miałem taki ( pod koniec lat 80-tych ) 270 cm do 15 gram.Bardzo krótki dolnik. Można było rzucac nawet Algą i Gnomem nr. 3Bez uszczerbku dla pracy wędziskaKołowrotka nie widać zbyt dokładnie dlatego nie wypowiem sie na jego tematKłaniam się Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 28 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 A ten Pan na okładce, to jest śp. prof. Kazimierz Wójs, świetny spinningista, o ile nie mylę się pierwszy trener Kadry Spinningowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 d Dzień DobryNa okładce jest wędzisko Cormoran Power Grip Pierwsza wersja - uchwyt kołowrotka tzw. bagnetowy Po dosunięciu dolnego pierścienia przekręcało sie dolny element o ok 90 stopniOcierało o blank i niszczyło wędkę w tym miejscuNastępna wersja miała normalny uchwyt "śrubowy"Miałem taki ( pod koniec lat 80-tych ) 270 cm do 15 gram.Bardzo krótki dolnik. Można było rzucac nawet Algą i Gnomem nr. 3Bez uszczerbku dla pracy wędziskaKołowrotka nie widać zbyt dokładnie dlatego nie wypowiem sie na jego tematKłaniam się MarianWszystko się zgadza poza stwierdzeniem"Pierwsza wersja - uchwyt kołowrotka tzw. bagnetowy Po dosunięciu dolnego pierścienia przekręcało sie dolny element o ok 90 stopniOcierało o blank i niszczyło wędkę w tym miejscu"- łowiłem na kilka "Powergripów" - genialny uchwyt, nie uszkadzał blanku, czy też stopki kołowrotka, kołowrotek leżał bezpośrednio na blanku, bez pośrednictwa jakiś insertów. Do dzisiaj używam jednej sandaczówki z dolnikiem od Powergripa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Do dzisiaj używam jednej sandaczówki z dolnikiem od Powergripa :-)A zrób fotkę i pokaż jak to wygląda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 A zrób fotkę i pokaż jak to wyglądaNa teraz mam tylko fotkę z zeszłego sezonu (230cm realnie do ~25gram)Teraz używam wersję 213cm trochę w innym uzbrojeniu - wkleję fotkę jak wrócę z garażu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Kołowrotek to stary Abu Cardinal 303 H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 A zrób fotkę i pokaż jak to wyglądaA to mój obecnie używany kij (fotka niestety garażowa) 213cm, realnie do ~ 28gram. Oczywiście dolnik oskrobany z oryginalnego lakieru, przelotki Fuji Hardloy (jedyny słaby punkt oryginału) zmnienione na Fuji SiC (cała szczytówka), akurat w tej wędce szczytówka jest od P844-2MHX - ale to moja taka fanaberia by wyciągnąć max z wędki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 DziękiAle chodziło mi o uchwyt konkretnie i zasadę jego działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) Dzień DobryNa okładce jest wędzisko Cormoran Power Grip Pierwsza wersja - uchwyt kołowrotka tzw. bagnetowy Po dosunięciu dolnego pierścienia przekręcało sie dolny element o ok 90 stopniOcierało o blank i niszczyło wędkę w tym miejscuNastępna wersja miała normalny uchwyt "śrubowy"Miałem taki ( pod koniec lat 80-tych ) 270 cm do 15 gram.Bardzo krótki dolnik. Można było rzucac nawet Algą i Gnomem nr. 3Bez uszczerbku dla pracy wędziskaKołowrotka nie widać zbyt dokładnie dlatego nie wypowiem sie na jego tematKłaniam się MarianJeśli nic nie pokręciłem, trafiła do Polski seria 2,70 m opisana do 15 g, a na pokrowcu do 30 g.Mam właśnie takiego. U powodzeniem używam raz w roku na morskie trocie, czasem w kraju na szczubełki, pstrągi, klenie, okonie.Uchwyt kołowrotka mam już normalny. Edytowane 29 Września 2022 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 DziękiAle chodziło mi o uchwyt konkretnie i zasadę jego działaniaZasadę działania dobrze opisał kolega marian-56, a z bliska uchwyt wygląda tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 DziękiCzyli stopka kołowrotka leży bezpośrednio na blanku?Nie ma ryzyka uszkodzenia blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Tak - stopka kołowrotka leży bezpośrednio na blanku, ja przez ponad dwadzieścia lat użytkowania różnych modeli Powergripa nie uszkodziłem żadnego blanku.Z tym, że najdłużej używałem 270cm 2-15gram (około 15 lat intensywnego łowienia, później sporadycznie), poza zmianą przelotek (tak jak pisałem w oryginalnie montowane były Hardloy - niestety strzępiły żyłkę) kij się spisywał znakomicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Kołowrotek to Daiwa Ag , Eg , lub Jg 1650 … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Jak dla mnie kolowrotek to DAM Quick Finessa S. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 A zegarek to Casio ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Jakby ktoś nie kumał co to jest inflacja oraz denominacja, to na okładkach kolejnych egzemplarzy WW można to sobie pooglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Jakby ktoś nie kumał co to jest inflacja oraz denominacja, to na okładkach kolejnych egzemplarzy WW można to sobie pooglądać.Słuszne spostrzeżenie, WW wydane w 90' kosztują 2800 zł a rocznik 92' to już koszt 10000 zł Także obstawiam że chleb za rok będzie kosztował 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 A ten Pan na okładce, to jest śp. prof. Kazimierz Wójs, świetny spinningista, o ile nie mylę się pierwszy trener Kadry Spinningowej.Nie mylisz się Slawku. K.Wójs był pierwszym trenerem kadry krajowej w spinningu. Kołowrotek DAM Finessa. A na piątym zdjęciu Hania Jorasz (wcześniej Kędziora) na pomoście, wieloletnia mistrzyni kraju, podczas rzutu muchowego na odległość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 O ile osoby można bardzo łatwo rozpoznać o tyle kołowrotek to nie tak proste a już ze to z pewnością dam finessa nie jest - nie ten Knob - wszystkie rozmiary miały jak na moim foto , szpula szczyt płaski a nie pokrętło jak u daiwy w celu szybkiej regulacji mocy żyłki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/raritaet-dam-carbon-titan-angelrolle-quick-finessa-s50/2115231729-230-7188 Edytowane 2 Października 2022 przez Pluszszcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Nie myli się ten co nic nie robi …zwracam honor . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Słuszne spostrzeżenie, WW wydane w 90' kosztują 2800 zł a rocznik 92' to już koszt 10000 złTakże obstawiam że chleb za rok będzie kosztował 10 złJuż kosztuje prawie tyle bo ja za dobry chleb płacę 9.20zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Ciekawe rozwiązania miał DAM w finessa, ta z powyższej foty miała możliwość ustawienia blokady obrotów wstecznych z terkotką lub bez. Były też modele z możliwością ustawienia nawoju żyłki na szpuli. Przez długi czas używałem ich żyłki steelpower, ależ ona była pancerna, oczywiście żyłka z lat 90tych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi