Matteoo Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Panowie, mam domek nad morzem, murowany i zimą by się przydało małe ogrzewanie. Myślałem o czymś na solarach. Nie potrzebuję ogrzewać domku na 20', wystarczy mi max 10', to już niezła baza. Czy ma ktoś z was samowystarczalne rozwiązanie takiego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Panowie, mam domek nad morzem, murowany i zimą by się przydało małe ogrzewanie. Myślałem o czymś na solarach. Nie potrzebuję ogrzewać domku na 20', wystarczy mi max 10', to już niezła baza. Czy ma ktoś z was samowystarczalne rozwiązanie takiego tematu.Nad morzem lepsza turbina wiatrowa. Znajomy kupil na olx z montażem i bardzo sobie chwali. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Nad morzem lepsza turbina wiatrowa. Znajomy kupil na olx z montażem i bardzo sobie chwali. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaCześć,jak wygląda to ze strony prawnej ? Trzeba to gdzieś zgłaszać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 On to zrobił na dachu to niby nie było trzeba. Ma chyba 4 czy 5kw. Taks beczka wieksza na dachuInwerter grzeje wode w zbiorniku 180L a ta ogrzewa dom. Z tym ze jest podłogowka nie kaloryfery. Nie pamietam czy ma to przez akku. Pompki działaja na elektrycznosc z sieci . Z tym ze musisz utrzymywac awaryjnie temperature 5 st w instalacji albo spuszczac wode na zime. Ale gosc mowił ze zeszłego roku ze 2 razy mu z licznika kilka kwh pociagneło. Reszte załatwia wiatrak. Plus jak ma za duzo to mu oswietlenie zewnetrzne led zasila. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi