guciolucky Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Przy obecnej cenie Exista czy Stelli... 219,19 zł 50%OFF | 2022 istnieje kołowrotek spinningowy LT'Same 13KG Max podkładka węglowahttps://a.aliexpress.com/_mqYpouU 251,28 zł 50%OFF | STELLA'Same SG2500 SG3000 SG4000 Spinning wędkarstwo kołowrotek 9 + 1BB sprzęt do wędkarstwa morskiegohttps://a.aliexpress.com/_mNtsJCo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 (edytowane) Biomaster FB , Red arc 1 seria, Edytowane 14 Października 2022 przez Doman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 +1 do starych Red Arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Seria Biomaster ogólnie, świetna relacja ceny do jakości. Spro Red Arc , miałem jednego 15 lat temu - był kapitalny .Daiwa Regal LT obecnie na teście . Zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Przy obecnej cenie Exista czy Stelli... 219,19 zł 50%OFF | 2022 istnieje kołowrotek spinningowy LT'Same 13KG Max podkładka węglowahttps://a.aliexpress.com/_mqYpouU 251,28 zł 50%OFF | STELLA'Same SG2500 SG3000 SG4000 Spinning wędkarstwo kołowrotek 9 + 1BB sprzęt do wędkarstwa morskiegohttps://a.aliexpress.com/_mNtsJCoCiekawe czy od tych "Stelli" szpule pasują do oryginalnych.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Dla mnie nr 1 to stary Penn slammer 360, mam TP, certate, jeszcze kilka innych ale slammer ma dla mnie najlepszy stosunek ceny do jakości. Taki kałach wśród kołowrotków do Ciężkiego orania dna ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Twin Power z 2008 roku model 4000S. Przed pandemią można było kupić na forum używkę w bardzo dobrym stanie za nieco ponad tysiaka. Mam dwa - jeden używany od wielu lat, serwisowany - drugi, kupiony na zapas leży w szafce i jeszcze nie doczekał się debiutu nad wodą bo pierwszy kulturą pracy wciąż nie odbiega od Stelli.... warte każdej wydanej złotówki. Do zastosowań dla MH dla mnie ideał, zwłaszcza że jeszcze ze stosunkowo niskim (jak na dzisiejsze kołowrotki) przełożeniem. Kiedyś to byłonie chcesz sprzedać? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Przy obecnej cenie Exista czy Stelli... 219,19 zł 50%OFF | 2022 istnieje kołowrotek spinningowy LT'Same 13KG Max podkładka węglowahttps://a.aliexpress.com/_mqYpouU 251,28 zł 50%OFF | STELLA'Same SG2500 SG3000 SG4000 Spinning wędkarstwo kołowrotek 9 + 1BB sprzęt do wędkarstwa morskiegohttps://a.aliexpress.com/_mNtsJCoo kurde, nie spodziewałem się Ode mnie daiwa bg w odsłonie 3000 i 2500Ta pierwsza mocniejsza, jest ze mną 6 grubych lat, grubych bo trocie, łososie, szczupaki, okonie, sandacze, belony, dorsze a i kraby wyciągał ^^Moczony w słonej, słodkiej na przemian, rozkręcony i przesmarowany przez spigota 2 lata temu po czterech mocnych wiosnach, delikatnie solanka go zwolniła, do dzisiaj leci jak opętany z moczeniem w roli głównej, nie do zajechania, chociaż zamków z piasku nie lepił A co do kolegów wyżej, że po co temat skoro każdy swoje zachwala, tak to już jest. Może ktoś dzięki temu topicowi wygoogluje sobie inny młynek i dzięki opini kolegów po kiju sprawi sobie ocenioną maszynkę T/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 16 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) Żeby wątek miał jakąś wartość statystyczną, kolejne podsumowanie waszych wyborów: Shimano - 19 osóbDaiwa - 9 osóbPenn - 6 osóbRyobi - 5 osóbSpro - 4 osobyTica - 2 osobyFin Nor - 1 osobaMikado - 1 osobaLurekiller - 1 osoba Modele wybierane najchętnie to: 1. Shimano Stradic - 5 głosów2. Shimano Biomaster Penn Slammer } wszystkie po 4 głosy Spro Red Arc4. Ryobi Zauber - 3 głosy5. Twin Power - 3 głosy5. Libra Tica Daiwa BG } wszystkie po 2 głosy Ryobi Arctica Wiadomo, że trzeba traktować to z dużym przymrużeniem oka, nie robiłem selekcji na rocznik danej serii, bo też nie każdy je podawał, kilka osób podawało też kilka modeli, a inne tylko po jednym, przy czym ja uwzględniałem wszystkie wzmianki o danym modelu. Mój skromny głos też ląduje na Daiwe BG. Edytowane 16 Października 2022 przez GroPerch 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Zawsze byłem fanem kołowrotków Shimano.Na początku sezonu wymieniłem całą moją flotę kołowrotków na Shimano Stradic FL.Zakupiłem 6 sztuk i przymierzam się do siódmego. Obecnie produkowany Twin Power ? Nigdy w życiu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Zawsze byłem fanem kołowrotków Shimano.Na początku sezonu wymieniłem całą moją flotę kołowrotków na Shimano Stradic FL.Zakupiłem 6 sztuk i przymierzam się do siódmego. Obecnie produkowany Twin Power ? Nigdy w życiu ! Już któraś z koleji osoba niezbyt pozytywnie wypowiada się nt. obecnej serii Twin Powera, jest go też sporo na rynku wtórnym. Zastanawiam się dlaczego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Wbrew pozorom temat nie całkiem bez sensu bo wśród setek modeli i marek tylko kilka się tu znalazło.Bez sztucznego marketingu tylko kilka modeli/marek się broni. Jednak pamiętajmy, ze to stosunek cena/jakość decyduje tu o wpisaniu na listę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Już któraś z koleji osoba niezbyt pozytywnie wypowiada się nt. obecnej serii Twin Powera, jest go też sporo na rynku wtórnym. Zastanawiam się dlaczego...?Bo jest wiele modeli które pracują słabo po wyjęciu z pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Bo jest wiele modeli które pracują słabo po wyjęciu z pudełkaDokładnie to samo jest z chwile wcześniej wspomnianym Stradickiem FL. Ja swojego pierwszego oddałem po pierwszym łowieniu, c3000 a przekładnie było czuć przy obrotówce 3, wymieniony na inną sztukę i już jest ok.Ze Stellą FJ 4000 nie było problemu, dzielnie pracuje już trzeci sezon, z Vanfordem też nie mam problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Bo jest wiele modeli które pracują słabo po wyjęciu z pudełkaAlbo te modele są w nieodpowiednich rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Albo te modele są w nieodpowiednich rękach.Chyba jeszcze takiego egzemplarza na swoje szczęście nie trafiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Chyba jeszcze takiego egzemplarza na swoje szczęście nie trafiłeś.Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Albo te modele są w nieodpowiednich rękach.Fajnie,że nie trafiłeś jeszcze bubla za tysiąc i więcej złotych, wszystko przed Tobą... .Niestety ale dożyliśmy czasów, że firma no name jak i marka uchodząca za renomowaną wypuszczają masę produktów, a kontrolę jakości przechodzi tylko kilka sztuk z danej serii, zmiany, etc. Wypuszczają też całą masę budżetowych urządzeń wyprodukowanych z ,,gównolitu,, ,sprzedawane za niewielkie pieniądze. Większość klientów z takim bublem odpuszcza reklamację bo ich czas jest droższy niż wadliwy produkt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 W roku 2000 Maras kupił Shimano Twin Power XTR i do dziś jest na kiju ,który to obsługuje 20/25-gramowe główki plus gumy 6"-8" i śmiga do dziś !!! Oczywiście jest serwisowany przez odpowiednią osobę Po czym kupił kolejne dwa XTR .Śmiem twierdzić ,że są nie do zajechania * Kolejny z tego rocznika to czarnuch czyli Shimano Super X - w znakomitej kondycji .Odpowiednia osoba wstawiła łożysko w miejscu tulei co poprawiło jego pracę. Kolejny zachwyt to nie zajechana do dziś TICA Libra SA ... ta akurat ma lekko bo jest sparowana z kultowym Kongerem Tango. * Kiedyś moja kochana żona zapytała : skoro jest on niezniszczalny i będzie miał u ciebie dożywocie to po co ci drugi a o trzeci nawet nie pytam ?Odpowiedź była taka : ja się nie boję ,że go zajadę , ja się najbardziej boję ,że go utopię na rybach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Śmiem twierdzić, że jest spora grupa wędkarzy, którzy używają kołowrotków niezgodnie z ich przeznaczeniem. I nieważne, czy to kołowrotki budżetowe, czy z wyższej półki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Wbijają nimi gwoździe zamiast młotkiem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Wbijają nimi gwoździe zamiast młotkiem?Prawie zgadłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Śmiem twierdzić, że jest spora grupa wędkarzy, którzy używają kołowrotków niezgodnie z ich przeznaczeniem. I nieważne, czy to kołowrotki budżetowe, czy z wyższej półki.Sąsiadowi pożyczyłem taczkę i ją zepsuł mówiąc skromnie. A nie skromnie on ją po prostu rozj..... ał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Sąsiadowi pożyczyłem taczkę i ją zepsuł mówiąc skromnie. A nie skromnie on ją po prostu rozj..... ał . Tylko pozazdrościć sąsiada. Pożycz mu kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) Zawsze byłem fanem kołowrotków Shimano.Na początku sezonu wymieniłem całą moją flotę kołowrotków na Shimano Stradic FL.Zakupiłem 6 sztuk i przymierzam się do siódmego. Obecnie produkowany Twin Power ? Nigdy w życiu ! Nigdy w życiu bo? Edytowane 16 Października 2022 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi