dante Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Panowie czy ktoś z Was miał do czynienia z wędką ZENAQ Snipe S78XX (K-Guide) 2,34m 6-35g.Szukam wszelkich informacji na temat tego modelu: akcja, ugięcie, pod jakie przynęty i czy prawidłowo opisany? Jak ogólnie oceniacie wędki ZENAQ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Panowie czy ktoś z Was miał do czynienia z wędką ZENAQ Snipe S78XX (K-Guide) 2,34m 6-35g.Szukam wszelkich informacji na temat tego modelu: akcja, ugięcie, pod jakie przynęty i czy prawidłowo opisany?Jak ogólnie oceniacie wędki ZENAQ?Mam Zenka ale w caście i wyrzut max. 700 gramów . Top of the top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Mam z pazurem w jednym składzie do 35gr.Czuła , szybka , mocna pod większe gumy i koguty. Bardzo dobrze wykonana. Ze względu na dość cienki szczyt wędka techniczna do zadań specjalnych na sandacza. W dolnym przedziale lekko przeszacowana a w górnym lekko niedoszacowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Wpadł mi w oko model ZENAQ Snipe S76X (K-Guide) 2,29m 4-21g oraz ZENAQ Snipe S78XX (K-Guide) 2,34m 6-35g. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak podjechać i pooglądać samemu te wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Po obejrzeniu i oględzinach wybór padł na model S78XX. Jak tylko czas pozwoli i pogoda dopisze wybiorę się na jakieś brzegowe testy. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Pod co tą wędkę brałeś, jak na sucho i dlaczego ta a nie ta druga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Pod co tą wędkę brałeś, jak na sucho i dlaczego ta a nie ta druga?Wędka kupiona z przeznaczeniem na sandacza i szczupaka. Powinna dobrze współpracować z silikonowymi przynętami oraz z woblerami. Model s76x był dla mnie za słaby i nie poradził by sobie z woblerami głębiej schodzącymi. Tutaj można znaleźć info na temat zakresu przynęt, ugięcia, mocy itp.https://zenaq.com/product/snipe/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 (edytowane) Odgrzeję bo jestem zauroczony kijem ZENAQ snipe 86xx long cast , kij w wersji „zimowej” na normalnych przelotkach K kij 20lb,ce 8-40 gram,mega szybki ale i sprężysty ,bdb czucie brania i faktycznie leci z tego Long cast nie jest pustym sloganem, dziś robiłem testy równolegle z Vegterem boronem 8,3 stopy 7-33 gram 20lb, dwa młynki- stelka 22 3000hgm - Vaniek 23 3000hgm -linki pe 1,0 duel x8 , -wabik ten sam na 7 gramach westin shadteez slim 14cm Nie wyczułem przewagi w czuciu przynęty na rzeczBorona ,zenaq lżejszy i przy bliźniaczych przynętach i reszcie zastawu miotał mega daleko.Siadlo 6 ryb szupaki od 66 do 73cm brania z daleka dobrze sygnalizowane szczytówką,bez spadu Polecam. Edytowane 23 Listopada 2024 przez hasior 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 23 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Odgrzeję bo jestem zauroczony kijem ZENAQ snipe 86xx long cast , kij w wersji „zimowej” na normalnych przelotkach K kij 20lb,ce 8-40 gram,mega szybki ale i sprężysty ,bdb czucie brania i faktycznie leci z tego Long cast nie jest pustym sloganem, dziś robiłem testy równolegle z Vegterem boronem 8,3 stopy 7-33 gram 20lb, dwa młynki- stelka 22 3000hgm - Vaniek 23 3000hgm -linki pe 1,0 duel x8 , -wabik ten sam na 7 gramach westin shadteez slim 14cm Nie wyczułem przewagi w czuciu przynęty na rzeczBorona ,zenaq lżejszy i przy bliźniaczych przynętach i reszcie zastawu miotał mega daleko.Siadlo 6 ryb szupaki od 66 do 73cm brania z daleka dobrze sygnalizowane szczytówką,bez spadu Polecam. Wedki ZENAQ mają w sobie to coś. Na początku wydają się dziwne i specyficzne, jednak kiedy już nauczymy nimi łowić to doceniamy ich walory. Kiedyś na filmie z targów w Japonii przedstawiciel ZENAQ pokazywał wędkę i opowiadał, że była ona testowana i dopracowywana przez cztery lata zanim trafiła do sprzedaży. Jak dla mnie to najlepiej dopracowane i dostosowane wedki produkowane seryjnie. Łowiąc nimi nie czuję potrzeby zamawiania wedkek w pracowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Oglądam na YouTube kanał, gość z Sidney. Bardzo często łowi Zenaq https://youtu.be/vdeGf6kxkms?si=mYWNmfytfCSRJN2X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Mam kilka zenaqów,mega wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 23 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Mam kilka zenaqów,mega wędki.Pochwal się jakie modele posiadasz? Może coś podpytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 23 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Łowi ktoś na ten model:ZENAQ SPIRADO BLACKART S2-68 Dragger Brakuje mi właśnie czegoś z tym cw, przeznaczenie to sandacz na lekko i okon na głębokiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Wędki super, ceny trochę mniej.., ale najgorzej jest z dostępnością w kraju.., prawie zero. Rozumiem że za wyjątkowe kije i jakość trzeba zapłacić, ale żeby jechać po kij do Niemiec czy na Węgry to dla mnie jakieś nieporozumienie.Ze też żaden z Krajowych dystrybutorów nie chce podpisać umowy z producentem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Wędki super, ceny trochę mniej.., ale najgorzej jest z dostępnością w kraju.., prawie zero. Rozumiem że za wyjątkowe kije i jakość trzeba zapłacić, ale żeby jechać po kij do Niemiec czy na Węgry to dla mnie jakieś nieporozumienie.Ze też żaden z Krajowych dystrybutorów nie chce podpisać umowy z producentem..Swoje kupowałem wysyłkowo z Niemiec lub osobiście w sklepach na Litwie. Akurat mam blisko. Przy zakupie sugerowałem się informacjami i danymi z ich strony oraz filmami z youtube. Czasami trzeba było kupić trochę w ciemno, jednak nigdy nie byłem rozczarowany tymi wędkami. Jeśli chodzi o dostępność w kraju to niestety poza Krokodyl.sklep.pl nie widziałem nigdzie indziej tych wędek. Być może sklepom się nie opłaca konkurować ze sklepami z Niemiec, Węgier czu Litwy. Tam można kupić bez problemu za 3000zł a u nas w promocji 3900zł. To samo Graphiteleader, u nas Finezza Prototype 24GFINPS-722L-S to koszt 2500zl a ja jutro odbieram za 1600 i też nową. Niestety nie stać mnie na zakupy w naszych sklepach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Robert, a który ze sklepów w Niemczech zgodził się wysyłać do PL wędki (jednoskłady)?Pytam bo pisałem do kilku i żaden nie chciał tego robić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Robert, a który ze sklepów w Niemczech zgodził się wysyłać do PL wędki (jednoskłady)?Pytam bo pisałem do kilku i żaden nie chciał tego robić.. Japan-dream-tackle.de Wysyłki bez problemu. Tylko jedyny sklep doliczający różnicę VAT między Niemcami a Polską, dochodzi 3%. Jak będziesz miał w koszyku to wyskoczą dokładne koszty. Chyba gdzieś mam kod na zniżkę 10%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Będę bardzo zobowiązany.., tylko na PW.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Robert, a który ze sklepów w Niemczech zgodził się wysyłać do PL wędki (jednoskłady)?Pytam bo pisałem do kilku i żaden nie chciał tego robić.. A jaki model chcesz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Pochwal się jakie modele posiadasz? Może coś podpytam.Snipe s76Snipe s78xxDefi plastra DP88Glanz 70-3xGlanz 78-10x 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 A jaki model chcesz kupić Zenaq Spirado Blackcard S0-70 L Wide Shooter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) Już od jakiegoś czasu przymierzam się do Zenaq, podpowiecie który model bedzie odpowiedni do łowienie boleni rzeka z brzegu rzeką, przynęty 6 do 15g głównie, sporadycznie cykada 20g. Coś minimum 2.4m długość. Edytowane 25 Listopada 2024 przez Valo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Już od jakiegoś czasu przymierzam się do Zenaq, podpowiecie który model bedzie odpowiedni do łowienie boleni rzeka z brzegu rzeką, przynęty 6 do 15g głównie, sporadycznie cykada 20g. Coś minimum 2.4m długość.Pod bolenia to sobie kup yamaga 93tz nano... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Pod bolenia to sobie kup yamaga 93tz nano...Odpowiedź trafna w 100%, zenaq raczej nic takiego nie ma w ofercie. Chyba że nowy Inqlude, ale w ręku go nie miałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2024 Pod bolenia to sobie kup yamaga 93tz nano... Jeszcze lepiej, odpowiadający długością, model z serii Calista. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi