Damian83 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Sam chcę to zrobić kolego szczytowka już jest skrocona o jedną cześć bo kiedyś się złamała zrobie zdjecia zaraz I dodam tylko potrzebuje pomocy jak to ugryźć bo mieszkam w De I muszę sobie Sam radzic w takiej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 A co ze szczytówką?Tylko dolnik się nie mieści 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Skrocona jest szukam pomocy przy wywazeniu bo obciac I skrócić to nie problem kwestia poprawnego wywazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 zerknij sobie do tego tematu: http://jerkbait.pl/topic/17391-skrócenie-wędki-czy-warto/ pozniej polacze z odpowiednim watkiem Co do wywazenia to jesli juz skrociles dolnik o te 15cm, to wywazyc mozesz zakladajac jakis ciezki kapsel na koniec dolnika lub wkladajac jakis ciezarek w blank.Osobiscie jestem przeciwnikiem dowazania przez wpychanie dodatkowych ciezarkow w blank, 3m wedka powinna miec dluga rekojesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 A jak kij jest teraz wyważony? Zwykle dociążanie dolnika jest do tego, do czego jest Stella ... Poza tym, jeśli obecna długość rękojeści jest ok, to może jednak lepiej zrobić nową na skróconym dolniku, ale bez dodatkowego metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) ... nie pozostaje więc nic innego , jak wziąć brzeszczot do ręki i "uchlastać" te 15 cm coby w bagażniku nie przeszkadzało Edytowane 25 Czerwca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Więc panowie gdzie ciąć najlepiej czy na łaczeniu u góry za rzelotką czy dolnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Jak u góry utniesz to ciekawe jak spasujesz szczytówke... Tylko dolnik.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 To skracam sobie dół obetne, potem poszukam jakiegoś łączenia żeby obciążyć dolnik żeby było dobrze zrobione. Jakieś podpowiedzi jak dociazyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 nie obciążaj:) utnij i weź wędkę na testy - powinno byc dobrze:) dopiero potem ewentualnie dociążaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 ...powinno byc dobrze:) ...Może to zdzierży, ale dobrze nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Sam mam skrócony o 10 cm dolnik w Powermeshie 2,7 m, c.w. 3-18 gr. Nawet nie trzeba go było doważać. Łowi się nim komfortowo, tylko trzeba uważać podczas transportu na wystającą szczytówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 witam,wszyscy chca skracac blanki od gory lub dolu,a ja chcial bym ciachnac go po srodku.Na zlaczu dwoch skladow,a dokladnie gorny sklad nasadowy o jakies 2-3cm. Czy jest ktos kto podzielil by sie ze mna takim doswiadczeniem I czy jest to wogule mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 To po ciachnieciu, raczej bedziesz musial zrobic polaczenie na spigot.Oplaca sie ciac 2-3cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 ehh... i zas kolejny temat do przerobienia ''spigot'' Przerobilem sobie bardzo stary kijek shimano vengeance 10-30g 240cm.Zdarlem z dziada wszystko,dolnik ciach a gora zostala.Teraz gorna sekcja ma 122cm a dol 95cm.Specjalnie mi to nie przeszkadza,ale chce ten kijek zabrac ze soba do Hiszpanii,jako trzecia uniwersalna wedke,przekracza ona(gorny sklad) dugosc bagazu spotrowego,ktory moze wynosic max 120cm(RyanAir) i z tad wzielo sie cale zamieszanie.+/- w tym miejscu chcial bym mu odjac z dlugosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) w tym shimano zlacze wchodzi az 8cm,to chyba sporo,tak mi sie wydaje.Jak odejme te 3cm z gornego skladu to zostanie mi 5cm, a jak jeszcze pod szlifuje zlacze papierkami (800/1000/1500/2000) to spasuje zlacze na 6cm 5,8cm mam w MHXDragon viper wklejanka chodzi tylko na 4,5cmdaiwa wchodzi na 5cm 6cm moze wystarczy Edytowane 12 Lutego 2019 przez ManiekL-ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 wystarczy śmiało są kije co mają 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Tylko zastanawia mnie czy akurat przy tym rodzaju blanku,te 8cm jest musowe czy jest zrobione z nadwyzka bez powodu przypadkowo. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 W twoim blanku to pewnie było mniej tylko jak pisałeś był skrobany więc i to się zmieniło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) W twoim blanku to pewnie było mniej tylko jak pisałeś był skrobany więc i to się zmieniło. Fakt,nie wzialem tego pod uwage.Tylko ze zlacze nie bylo pokryte lakierem(zadne chyba nie jest)tez nie bylo w tym miejscu skrobane.Co najwyzej przelecialem drobniutkimi papierkami raz czy dwa.Teraz tak sobie mysle ze przeciez jest to jedna z moich najstarszych wedek(15lat lekko) zlacze musialo sie sporo zetrzec przez tyle latek I pewnie stad te 8cm Edytowane 13 Lutego 2019 przez ManiekL-ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) Witam. Skrocilem dolnik w Daiwa Exeller 300 10-30gr. (Ciekawe co na to gwarancja kij ma 3 tygonie ) Łowiłem juz nim i jest bardzo dobrze. Wiec przyszedł czas na zakończenie wędziska. Orginał niestety zmaltretowałem i nie do końca mi się to podoba. Waga odcietej końcówki to 20gr. Kijek juz sobie wyważyłem. Teraz szukam ładnego zakończenia. Gdzie kupię takowe?Grubość rdzenia 15mm. Same korkowe znalazłem ale chciał bym coś drewnianego, alu/drewno itp. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Maja 2020 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Witam. Skrocilem dolnik w Daiwa Exeller 300 10-30gr. (Ciekawe co na to gwarancja kij ma 3 tygonie ) Łowiłem juz nim i jest bardzo dobrze. Wiec przyszedł czas na zakończenie wędziska. Orginał niestety zmaltretowałem i nie do końca mi się to podoba. Waga odcietej końcówki to 20gr. Kijek juz sobie wyważyłem. Teraz szukam ładnego zakończenia. Gdzie kupię takowe?Grubość rdzenia 15mm. Same korkowe znalazłem ale chciał bym coś drewnianego, alu/drewno itp. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaRodshop.pl // brc // fishing center Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 ... o gwarancję nie musisz się martwić , bo masz ją już z głowy ... ,... co do skracania dolników w długich wędkach w powyższy sposób i faszerowania ołowiem - nie będę się wypowiadał , bo szkoda czasu ...... a drewniane zakończenie do czego ma w tej wędce pasować ??? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 ... o gwarancję nie musisz się martwić , bo masz ją już z głowy ... ,... co do skracania dolników w długich wędkach w powyższy sposób i faszerowania ołowiem - nie będę się wypowiadał , bo szkoda czasu ...... a drewniane zakończenie do czego ma w tej wędce pasować ??? A myślisz Mariusz, że nierówna długością składów może się martwić, czy z tym w najbliższych tygodniach też zdoła sobie poradzić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Przypuszczać można , że chyba tak .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi