bouli Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Moje doświadczenia w łowieniu na jerki są małe i sprowadzają się do dwóch wyjazdów, gdzie bardziej się uczyłem rzucać zestawem z multikiem niż łowiłem. Na długi weekend wyjeżdżam na mazurskie jezioro i chciałbym już efektywniej połowić zębacze. Ale nasunęło mi się jedno pytanie: Jak wygląda łowienie na jerki na głębokiej wodzie gdzie szczupak stoi na głębokości 8-10 m, kiedy to wszystkie jerki jakie posiadam schodzą maks. do 1,5 m /wszystkie firmy Salmo/ ?? Wątpię aby szczupak pogonił przynętę idącą 10m nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 masz tylko wersje plywajace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Mam tonące , ale z opisu w katalogu Salmo wynika, że głębokości nurkowania jerków to:Slider 10 S - 2mFatso 10 S - 1,2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 do jerkowania na tak dużej głębokości lepsza bedzie duża guma na cieższej główce. Choć i to może byc mniej efektywne niż trolowanie przyneta schodzacą dość głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Mam tonące , ale z opisu w katalogu Salmo wynika, że głębokości nurkowania jerków to:Slider 10 S - 2mFatso 10 S - 1,2 m moje slidery lowia z powodzeniem na 6, 8 a jak trzeba to nawet 10 metrach glebokoscito moze cos sam wyprobuj i pokombinuj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 @bouli sd10s jak kazda inna tonaca przyneta zejdzie ci do samego dna - utonie. Kwestia cierpliwoscie, bo to troche potrwa, no i potem wprawy przy prowadzeniu, zeby nie wyjechac z nim do powierzchni za szybko.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja nawet spróbowałem dociążyć sliderka 7s i 10s. Nie na wiele to się zdało. Mimo dodatkowych wkładów ołowiu, zupełnie szybko 10S osiągał zanużenie przypowierzchniowe.W siódemce natomiast, takim zabiegiem, spowodowałem prawie całkowity zanik pracy przynęty, w trakcie opadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja łowię tak http://jerkbait.pl/?p=28 Troszkę wkurzające bo wolne to łowienie ale ... zaliczyłem już metra na tą metodę. Slidery są bardzo dobre do tego. Polecam! pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 A może coś wertkalnego?? Giant Chubby?? Zipper?? Rapala Rattlin??... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Metoda dla bardzo cierpliwych i majacych duzo czasu. Oraz znajacych lowisko, badz wtedy gdy lowisko jest czytelne.Jezeli lowisko jest duze i go dodatkowo nie znasz, wypróbuj inne metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Podsumowując - łowienie na dużych głębokościach to albo ciężkie gumy, albo trolling, no ewentualnie przynęty wetykalne typu chubby. Jerki nie nadają się zbytnio chyba, że zna się b.dobrze jezioro i ma dużo cierpliwości zanim jerk zejdzie na odpowiednią głebokość jak to robi Remek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi