Banjo Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) Zainteresowała mnie działalność spółdzielni pod kątem wytwarzania sprzętu wędkarskiego. Okazuje się, że oprócz rzeczy codziennego użytku niektóre z nich także wytwarzały sprzęt ułatwiający realizację naszej wędkarskiej pasji . Swoje zainteresowanie zawęziłem do wytwarzania woblerów. I tak mogę wymienić spółdzielnie z Warszawy, które w sprzedaży oferowały woblery:1. "Centrum", przy ul. Próżna 12a2. "Żoliborz", przy ul. Klaudyny 12a3. "Spójnia", przy ul. Wybrzeże Gdyńskie 2a Czy ktoś z Was zna może jeszcze inne spółdzielnie z Warszawy. które parały się produkcją woblerów? A może są jakieś opracowania, albo archiwum w Warszawie, gdzie można by było prześledzić działalność spółdzielni? Czy znacie jakieś potwierdzone fakty przejmowania lub przekazywania produkcji jednej spółdzielni do drugiej i nie musi to być całkiem związane z wędkarstwem? Możemy tez rozwinąć ten wątek do spółdzielni z innych miast . Edytowane 19 Października 2022 przez Banjo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Nie wiem czy dobrze kojarzę. Byłem w tym roku w Muzeum Pragi i tam w jednej z sal leżały rzeczy wytoworzone za PRL były też wędkarskie, jakieś woblery i blaszki chyba. Ale nic nie było o tym kto i gdzie je wykonał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Aj szkoda, że nie założyłem wątku wcześniej . Można było zrobić fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Mi ostatnio w ręce wpadły haczyki z jednej z takich spółdzielni. Czy robili jakiś inny asortyment, tego nie wiem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Fajne. Może uda nam się powrócić do dawnych czasów . Tej spółdzielni nie znałem. Jest szansa ustalić asortyment produkcji spółdzielni z Warszawy i nie tylko. Zachęcam kolegów z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Dzięki Paweł za przeniesienie wątku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Fajnie Sławek Myślę że temat może się nieźle rozwinąć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agama Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 (edytowane) Ja mam od nich woblera Edytowane 20 Lutego 2024 przez Agama 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi