Skocz do zawartości

Wybór smartfona :-) A jakże!

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :)

Pacjent S5 Neo po 3 latach użytkowaniu (i dzisiejszym bucie z naciskiem ok 100kg wagi) nadaje się do wymiany.... 

Krótkie pytanie: na co?:)

S5 Neo świetnie mi się spisywał. Nie chcę wydać więcej jak 800, a najlepiej dużo mniej gdyż raczej nie mam wysokich wymagań.

Dzwonię, piszę smsy, jakiś FB, messanger, tapatalk, uber, chrome. Czasem trochę pogram. Raczej nie siedzę non stop w telefonie, rzadko używam do nawigacji czy innych.

Co teraz jest (takim znienawidzonym przez sprzedawców) dobrym i tanim modelem?

Byle nie za duży. Max 5,2. Bez Appla i innych z dziwnymi wejściami do ładowania :)

Dzięki i pozdrawiam!

Pacjent S5 Neo po 3 latach użytkowaniu (i dzisiejszym bucie z naciskiem ok 100kg wagi) nadaje się do wymiany....

S5 Neo świetnie mi się spisywał. Nie chcę wydać więcej jak 800, a najlepiej dużo mniej gdyż raczej nie mam wysokich wymagań.

Dzwonię, piszę smsy, jakiś FB, messanger, tapatalk, uber, chrome. Czasem trochę pogram. Raczej nie siedzę non stop w telefonie, rzadko używam do nawigacji czy innych.

Byle nie za duży. Max 5,2. Bez Appla i innych z dziwnymi wejściami do ładowania :)

Dzięki i pozdrawiam!

Rowież jestem na etapie zmiany i narazie wybór padł na samsunga A5 2017.Zastanawiałem się nad xiaomi redmi note 5 ale brak jest niestety szybkiego ładowania co dla mnie jest bardzo ważne.

Mogę śmiało polecić xiaomi...

Mam redmi 5 plus i jak na cene poniżej 600zl daje radę i naprawdę rządem Samsung w tej kwocie nie będzie lepszy.

Ładowanie baterii 4000mah zajmuje 2h więc nie jest źle. Zresztą ciężko jest ja ubić w miarę ciężkim użytkowaniu w jeden dzień.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Dzięki i pozdrawiam!

Zobacz sobie xiaomi mi a2 lite. Mój znajomy ma go i w porównaniu z moim redmi 5plus jest bardziej kompaktowy o górna ramkę...

Bardzo dobra bateria, niezły aparat do tego aktualizacje przez min 2 lata od Googla bo to android one. W realu śmiga jak szalony a nie telefon za ~ 650zl...bfe6429c66c81c13cfbab136db0a9b3c.jpg

• Like 1

A5 2017 mogę polecić, aczkolwiek w tej cenie można mieć znacznie szybsze Xiaomi czy Huaweia (Honora). Odnośnie rozmiaru weź pod uwagę, że obecny trend to bezramkowe wyświetlacze, a to powoduje, że np. Xiaomi Mi A2 mając ekran 5,84 cala jest praktycznie tej samej wielkości co np. A5 2017, który ma ekran 5,2 cala.

• Like 1

Tak właśnie siedzę w danych technicznych i faktycznie ramki są dużo mniejsze. Więc do 5,5" spokojnie mogę brać. 

I teraz mam dwie opcje. Jedna po ludzku z EUROrtv a druga z allegro... a to pewnie różnie bywa:

https://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-redmi-6-32gb-czarny.bhtml#raty

https://allegro.pl/xiaomi-mi5x-dual-12mpx-lte-64-4gb-etui-i7474922674.html#thumb/5

jest sens "ryzykować" tego z allegro? ma w komentarzach że potrafi sprzedawać regenerowane...

albo :

https://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-mi-a1-64gb-czarny.bhtml

i tak wezmę w krótkie raty więc... :)

EDIT. ostatni jednak wyraźnie większy i cięższy

Edytowane przez Marcyś

Oba to słabe opcje pod kątem konfiguracji sprzętowej w tej cenie. Jeśli koniecznie musi być mniejszy to brałbym to: https://allegro.pl/xiaomi-mi-a2-lite-4-64gb-dual-sim-czarny-i7556669682.html Jeśli może być większy to to: https://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-5-4-64gb-dual-sim-czarny-i7523212188.html Sklep sprawdzony osobiście.

• Like 1

Note odpada na pewno.

Przyjmuję argumentację konfiguracji ale ten A2 jest ciężkawy... 178g zamiast 145g w kieszeni w portkach robi chyba dla mnie różnicę.

Jak masz wiedzę to chętnie się przekonam czemu ten A2 wybrać :)

Fakt - cena do parametrów suchych wygląda dobrze.

Kolego nie bierz czasem redmi 6 bo tam jest procesor mediatek coupe przy 3000mah równa się srednia bateria

Rozważ sobie mi a2 lite masz tam snapdragona 625,32gb ramu, 4000amh

Masz go z polskiego źródła za niecałe 700zl lub jak wolisz z chin za 150zl taniej...

• Like 1

Te parę gramów zrekompensuje Ci długość życia baterii, jest duża różnica między 3000 a 4000mah.

Przez dwa lata miałem oukitele K10000 i K10000 pro, to były dopiero i cegły...

Note odpada na pewno.

Przyjmuję argumentację konfiguracji ale ten A2 jest ciężkawy... 178g zamiast 145g w kieszeni w portkach robi chyba dla mnie różnicę.

Jak masz wiedzę to chętnie się przekonam czemu ten A2 wybrać :)

Fakt - cena do parametrów suchych wygląda dobrze.

Czasami warto się przełamać...

To tak jak z rozmiarami ekranu echosond, każdy zaczynał od 4 cali a kończy się na 12 cali[emoji847]...

12cali w kieszeni nie noszę :P

Muszę się z tym przespać :) 

Jako , ze S5 Neo szybciej wyzionął ducha niż myślałem dziś był szybki zakup. Padło na Redmi Note 4 w rozsądnej cenie. 

Ale pytanko do Was...

W Samsungu jest walnięty wyświetlacz i dotyk. Jak dotrzeć do kontaktów? Mogę z poziomu komputera wejść do dysku telefonu ale za cholerę nie mogę tego nigdzie znaleźć...

Poradniki na necie to jakieś czary dla mnie....

Help please. 

Panowie, uzywacie telefonów z androidem...

Konto google, zapisywanie kontaktow na koncie i nic nie ginie.

Kontakty dostępne z kompa. Przy przesiadce na kolejna słuchawkę, po zalogowaniu telefonu od razu same wskakują. Po co komplikować sobie życie??

Zainstaluj sobie na kompie aplikacje do synchronizacji tel z kompem... Znajdziesz na stronie Samsunga... Tam zrobisz kopie zapasową

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Próbowałem ale nie szło bo trzeba na telefonie coś kliknąć.... a przecież dotyk nie działa.

Kontakty dostępne z kompa. Przy przesiadce na kolejna słuchawkę, po zalogowaniu telefonu od razu same wskakują. Po co komplikować sobie życie??

Mało to pomocne w tej chwili. 

Mało to pomocne w tej chwili.