Marcy- Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Cześć Pacjent S5 Neo po 3 latach użytkowaniu (i dzisiejszym bucie z naciskiem ok 100kg wagi) nadaje się do wymiany.... Krótkie pytanie: na co?S5 Neo świetnie mi się spisywał. Nie chcę wydać więcej jak 800, a najlepiej dużo mniej gdyż raczej nie mam wysokich wymagań.Dzwonię, piszę smsy, jakiś FB, messanger, tapatalk, uber, chrome. Czasem trochę pogram. Raczej nie siedzę non stop w telefonie, rzadko używam do nawigacji czy innych.Co teraz jest (takim znienawidzonym przez sprzedawców) dobrym i tanim modelem?Byle nie za duży. Max 5,2. Bez Appla i innych z dziwnymi wejściami do ładowania Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Cześć Pacjent S5 Neo po 3 latach użytkowaniu (i dzisiejszym bucie z naciskiem ok 100kg wagi) nadaje się do wymiany.... Krótkie pytanie: na co?S5 Neo świetnie mi się spisywał. Nie chcę wydać więcej jak 800, a najlepiej dużo mniej gdyż raczej nie mam wysokich wymagań.Dzwonię, piszę smsy, jakiś FB, messanger, tapatalk, uber, chrome. Czasem trochę pogram. Raczej nie siedzę non stop w telefonie, rzadko używam do nawigacji czy innych.Co teraz jest (takim znienawidzonym przez sprzedawców) dobrym i tanim modelem?Byle nie za duży. Max 5,2. Bez Appla i innych z dziwnymi wejściami do ładowania Dzięki i pozdrawiam!Rowież jestem na etapie zmiany i narazie wybór padł na samsunga A5 2017.Zastanawiałem się nad xiaomi redmi note 5 ale brak jest niestety szybkiego ładowania co dla mnie jest bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Mogę śmiało polecić xiaomi... Mam redmi 5 plus i jak na cene poniżej 600zl daje radę i naprawdę rządem Samsung w tej kwocie nie będzie lepszy. Ładowanie baterii 4000mah zajmuje 2h więc nie jest źle. Zresztą ciężko jest ja ubić w miarę ciężkim użytkowaniu w jeden dzień. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Cześć Pacjent S5 Neo po 3 latach użytkowaniu (i dzisiejszym bucie z naciskiem ok 100kg wagi) nadaje się do wymiany.... Krótkie pytanie: na co?S5 Neo świetnie mi się spisywał. Nie chcę wydać więcej jak 800, a najlepiej dużo mniej gdyż raczej nie mam wysokich wymagań.Dzwonię, piszę smsy, jakiś FB, messanger, tapatalk, uber, chrome. Czasem trochę pogram. Raczej nie siedzę non stop w telefonie, rzadko używam do nawigacji czy innych.Co teraz jest (takim znienawidzonym przez sprzedawców) dobrym i tanim modelem?Byle nie za duży. Max 5,2. Bez Appla i innych z dziwnymi wejściami do ładowania Dzięki i pozdrawiam!Zobacz sobie xiaomi mi a2 lite. Mój znajomy ma go i w porównaniu z moim redmi 5plus jest bardziej kompaktowy o górna ramkę... Bardzo dobra bateria, niezły aparat do tego aktualizacje przez min 2 lata od Googla bo to android one. W realu śmiga jak szalony a nie telefon za ~ 650zl... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Za duży Ale Xiaomi bardzo przykuły moją uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Jak za duży to masz zawsze świetne mi6 a ten ma 5.15 całą, dobra baterie ale nie zmieścisz się w budżecie 800zl. Musiał byś wydać 1050-1100zl za wersję 64gb... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 A5 2017 mogę polecić, aczkolwiek w tej cenie można mieć znacznie szybsze Xiaomi czy Huaweia (Honora). Odnośnie rozmiaru weź pod uwagę, że obecny trend to bezramkowe wyświetlacze, a to powoduje, że np. Xiaomi Mi A2 mając ekran 5,84 cala jest praktycznie tej samej wielkości co np. A5 2017, który ma ekran 5,2 cala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Tak właśnie siedzę w danych technicznych i faktycznie ramki są dużo mniejsze. Więc do 5,5" spokojnie mogę brać. I teraz mam dwie opcje. Jedna po ludzku z EUROrtv a druga z allegro... a to pewnie różnie bywa:https://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-redmi-6-32gb-czarny.bhtml#ratyhttps://allegro.pl/xiaomi-mi5x-dual-12mpx-lte-64-4gb-etui-i7474922674.html#thumb/5 jest sens "ryzykować" tego z allegro? ma w komentarzach że potrafi sprzedawać regenerowane... albo :https://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-mi-a1-64gb-czarny.bhtml i tak wezmę w krótkie raty więc... EDIT. ostatni jednak wyraźnie większy i cięższy Edytowane 18 Września 2018 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Oba to słabe opcje pod kątem konfiguracji sprzętowej w tej cenie. Jeśli koniecznie musi być mniejszy to brałbym to: https://allegro.pl/xiaomi-mi-a2-lite-4-64gb-dual-sim-czarny-i7556669682.html Jeśli może być większy to to: https://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-5-4-64gb-dual-sim-czarny-i7523212188.html Sklep sprawdzony osobiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Note odpada na pewno.Przyjmuję argumentację konfiguracji ale ten A2 jest ciężkawy... 178g zamiast 145g w kieszeni w portkach robi chyba dla mnie różnicę.Jak masz wiedzę to chętnie się przekonam czemu ten A2 wybrać Fakt - cena do parametrów suchych wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Kolego nie bierz czasem redmi 6 bo tam jest procesor mediatek coupe przy 3000mah równa się srednia bateria Rozważ sobie mi a2 lite masz tam snapdragona 625,32gb ramu, 4000amh Masz go z polskiego źródła za niecałe 700zl lub jak wolisz z chin za 150zl taniej... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Dużawe te nowe smarty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Te parę gramów zrekompensuje Ci długość życia baterii, jest duża różnica między 3000 a 4000mah. Przez dwa lata miałem oukitele K10000 i K10000 pro, to były dopiero i cegły...Note odpada na pewno.Przyjmuję argumentację konfiguracji ale ten A2 jest ciężkawy... 178g zamiast 145g w kieszeni w portkach robi chyba dla mnie różnicę.Jak masz wiedzę to chętnie się przekonam czemu ten A2 wybrać Fakt - cena do parametrów suchych wygląda dobrze.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Np. dlatego, że ma w każdym punkcie lepszą specyfikację od Redmi 6. Tak samo ten Note 5 jest lepszy od A2, np. dlatego, że ma snapa 636, który zostawia 625 daleko w tyle, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Chętnie poczytam konkrety jeśli masz chwilę Note 5 odpada za wielkość. A co ze snapem 636 nie za dużego jest? Dzięki za konkretne info chłopaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Ale kolega nie potrzebuje snapa 636, moim zdaniem 625 i czysty android i mi a2 lite lata jak szlaony... Do tego zostanie mu w kieszeni conaimniej 200-150zl... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Z tanich sprzętów nic innego niż xiaomi nie ma snapow 625-635.... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Pół rozmiara mniej ten A2 Lite i bym brał. A tak to się waham. Edytowane 18 Września 2018 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Czasami warto się przełamać... To tak jak z rozmiarami ekranu echosond, każdy zaczynał od 4 cali a kończy się na 12 cali[emoji847]... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Czasami warto się przełamać... To tak jak z rozmiarami ekranu echosond, każdy zaczynał od 4 cali a kończy się na 12 cali[emoji847]... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka12cali w kieszeni nie noszę Muszę się z tym przespać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Najlepiej to podjedź do Saturna i porównaj sobie wizualnie jak się sprawy mają .. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Jako , ze S5 Neo szybciej wyzionął ducha niż myślałem dziś był szybki zakup. Padło na Redmi Note 4 w rozsądnej cenie. Ale pytanko do Was... W Samsungu jest walnięty wyświetlacz i dotyk. Jak dotrzeć do kontaktów? Mogę z poziomu komputera wejść do dysku telefonu ale za cholerę nie mogę tego nigdzie znaleźć... Poradniki na necie to jakieś czary dla mnie.... Help please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Zainstaluj sobie na kompie aplikacje do synchronizacji tel z kompem... Znajdziesz na stronie Samsunga... Tam zrobisz kopie zapasową Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Panowie, uzywacie telefonów z androidem...Konto google, zapisywanie kontaktow na koncie i nic nie ginie.Kontakty dostępne z kompa. Przy przesiadce na kolejna słuchawkę, po zalogowaniu telefonu od razu same wskakują. Po co komplikować sobie życie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Zainstaluj sobie na kompie aplikacje do synchronizacji tel z kompem... Znajdziesz na stronie Samsunga... Tam zrobisz kopie zapasową Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Próbowałem ale nie szło bo trzeba na telefonie coś kliknąć.... a przecież dotyk nie działa. Panowie, uzywacie telefonów z androidem...Konto google, zapisywanie kontaktow na koncie i nic nie ginie.Kontakty dostępne z kompa. Przy przesiadce na kolejna słuchawkę, po zalogowaniu telefonu od razu same wskakują. Po co komplikować sobie życie??Mało to pomocne w tej chwili. Panowie, uzywacie telefonów z androidem... Konto google, zapisywanie kontaktow na koncie i nic nie ginie. Kontakty dostępne z kompa. Przy przesiadce na kolejna słuchawkę, po zalogowaniu telefonu od razu same wskakują. Po co komplikować sobie życie?? Mało to pomocne w tej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi