Skocz do zawartości

Wybór smartfona :-) A jakże!

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również korzystam bardzo dużo i uwierz Kamil - w telefonie za 1000 zł nic się nie wiesza i działa płynnie.

Pewnie najnowsze gierki by się wieszały ale na telefonie nie gram.

Nie wiem, nie gram wcale ale różnice w płynności w pracy widzę. Nie oszukamy Ram-u i procesora :)

• 1 miesiąc temu...

Cubot Quest albo Cubot Quest Lite - ktoś, coś ma, wie, widział, macał, używał, wyrobił sobie jakieś zdanie?

Zależy mi na telefonie w miarę wytrzymałym, raczej tanim, nie bojącym się upadku, nadepnięcia, kąpieli wodnej, błotnej, etc., a jednocześnie możliwie najlżejszym i kompaktowym. Żadnych ekstremów typu rzucanie o ścianę, ale przy moim trybie życia zwykłe telefony zazwyczaj kończą wskutek zalania/utopienia lub uszkodzenia mechanicznego.

• 4 tygodnie później...

Chodzi mi o to , ze Google rozwiazało umowę z Huawei jakis czas temu , bo tam afera była .... BOB masz wyszukiwarke Google , Google Maps , Foty  i inne tam ? Chodzi to u Ciebie ? Pytam bo zdecydowanie muszę zmienić tel i wybrałem P30 pro ( wolałbym )   lub S10+ .... 

Kilka dni temu dostałem automatycznie aktualizację Google Maps, którą używam naprzemiennie z Janosikiem ;) Foty też śmigają...

Wielu aktualizacji przychodzących nie instaluję bo z nich nie korzystam.

Jeśli fotografujesz i nie zawsze nosisz przy sobie "prawdziwy" aparat foto to zdecydowanie polecam P30Pro. Będziesz zaskoczony

• Like 2

• 3 tygodnie później...

No i jest u mnie Huawei P30 pro . Fotki to jakiś kosmos , telefon zresztą też ,   zapierdziela jak wściekły  . Zastanawiam się czy aparat do rade sparować z pilotem i czy jest ,możliwość pstrykać z samowyzwalacza ale więcej niż jedno zdjęcie . Czy potrzeba jakieś dodatkowe przydatne aplikacje jeżeli chodzi o aparat w tym telefonie ? Miałem pisać do BOBA na priv ale może podzieli się tutaj swoją wiedzą i nie tylko ja skorzystam  ;)

• Like 1

No i jest u mnie Huawei P30 pro . Fotki to jakiś kosmos , telefon zresztą też ,   zapierdziela jak wściekły  . Zastanawiam się czy aparat do rade sparować z pilotem i czy jest ,możliwość pstrykać z samowyzwalacza ale więcej niż jedno zdjęcie . Czy potrzeba jakieś dodatkowe przydatne aplikacje jeżeli chodzi o aparat w tym telefonie ? Miałem pisać do BOBA na priv ale może podzieli się tutaj swoją wiedzą i nie tylko ja skorzystam  ;)

Bardzo się cieszę, że się nie zawiodłeś ;)

Ja nie "inwestuję" w dodatkowe aplikacje do aparatu w telefonie. Jest tam wystarczających funkcji od cholery i ciut. Oczywiście samowyzwalacz i foto na komendy głosowe. Zajebiste zdjęcia seryjne (przytrzymanie przycisku głośności), wybór przysłony i punktu ostrzenia, świetny efekt zdjęć portretowych (fajny nie tylko do portretu). Foty macro , a nie wszyscy wiedzą, że świetne macro uzyskuje się na ustawieniu obiektywu szerokokątnego. Czasem się zastanawiam, czy zdjęcia nocne w zwykłym trybie nie są lepsze niż te w trybie nocnym? Manual z matrycą 40 milionów i oczywiście RAW w manualu! Potrzeba czegoś więcej? 

PS pozdrowienia z Warszawy :)

post-52107-0-84514500-1575566557_thumb.jpg

post-52107-0-10176800-1575566570_thumb.jpg

• Like 1

Można a przynajmniej w p20 pro używam czasem pilota i wsztstko gra.

• 2 tygodnie później...