Skocz do zawartości

Wybór smartfona :-) A jakże!

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mam slaby albo zanikajacy zasieg baterie mi padaja b szybko.

Dodatkowo jak masz galaxy s to ponoc cos spierdzielili w nowym sofcie i baterie padaja szybko. Sam mam s23+ i bateria (uzywam w trybie ochrony baterii on nowosci i laduje w 99% bezprzewodowo wiec raczej lagodnie dla niej) spada mi z 75 do 5 % w jakies 13h przy okolo 2-4h telefonow i 1-3 "bawienia sie". Wydaje mi sie, ze pol roku temu bylo sporo lepiej.

Polecam Oneplus 12. Wersję 12/256 gb kupisz aktualnie za ok 2700 w chinach na tradingshenzen. Sam zamówiłem. Aparat mega, szybki jak rakieta. Aktualny flagowiec oneplus porównywalny w testach z s24 ultra. 

Dostawa bez żadanego vatu ani cła. Rom europejski, wszystko śmiga google pay itd. Jedynie co to ładowarka z przejściówką i brak e-sim. 

Wziąłem za 2300 z faktura Vat Oneplus 12R 16/256. W testach Antutu wychodzi niewiele gorzej niż   z S24 Ultra a mimo ekranu 6,7 jest dużo poręczniejszy od S23/24 ultra czy tez Pixel 8 Pro. Z minusów brak e-sim i IP68.

Tylko co te testy pokazują :) moc obliczeniowa ? Grafika ? Jak się to ma do wykorzystywania telefonu na codzień ? Najważniejsze to : stabilny system , długie wsparcie systemowe , dobra bateria , ekran i aparat . A te wyniki to cóż .. jak je wykorzystujesz na codzień ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tylko co te testy pokazują :) moc obliczeniowa ? Grafika ? Jak się to ma do wykorzystywania telefonu na codzień ? Najważniejsze to : stabilny system , długie wsparcie systemowe , dobra bateria , ekran i aparat . A te wyniki to cóż .. jak je wykorzystujesz na codzień ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wszystkiego po trochu. Popularne Antutu.

• 3 miesiące temu...

Nie wiem. Nie brałem od uwagę. Może cena? Może zasugerowałem się ocenami, że to najlepszy telefon w 2024? ;)

Ok. Rozumiem.

Honor to taki naturalny następca dla użytkowników ostatniego huaweia z andkiem, ale oczywiście nie jest pozbawiony wad. Niebawem sam się przekonam :)

Tymczasem Mój weteran wraca z serwisu po drugiej naprawie głośnika multimedialnego. Ale do póki bateria (druga) nieźle trzyma to mi się nie pali.

• Like 1

Panowie czas na zmianę smartfona, do tej pory miałem huawei p30 pro, niestety po 5 latach bateria i stan wizualny zmusza mnie do zmiany. Czy polecicie coś o zbliżonym rozmiarze w kwocie do 3000?  

bież samsunga s24 ultra , ładne fotki robi , kupiłem corce ostatnio cena troszke wieksza 3500 ale warto 

Zastanawiam się na s24+, za 3500 to praktycznie już nic nie ma więc budżet  muszę zwiększyć. S24 Ultra kosztuje teraz ponad 4 tyś. Zastanawiam się też na tym oneplus, tylko boję się tej nakładki androida, córka ma jakiegoś chińczyki, niby Android, ale po chwili używania tego telefonu to najchętniej bym go rozpiera.... 

Edytowane przez dragonexp

Zastanawiam się na s24+, za 3500 to praktycznie już nic nie ma więc budżet  muszę zwiększyć. S24 Ultra kosztuje teraz ponad 4 tyś. Zastanawiam się też na tym oneplus, tylko boję się tej nakładki androida, córka ma jakiegoś chińczyki, niby Android, ale po chwili używania tego telefonu to najchętniej bym go rozpiera....

Jak chcesz to przyjedź na Śląsk to udostępnię Ci mojego Oneplus 12. Pobawisz się i zdecydujesz czy Ci odpowiada.

Przy wyborze telefonu każdy z Was nie powinien dawać się reklamom, a potrzebami własnymi. Jeżeli w 90% używasz telefonu do przeglądania neta, yt, itp a pozostałe 10% do fotografii itp. To odpowiedz sobie na pytanie: masz 2 telefony, oba załóżmy 6,5" jeden z półki średniej ale ze świetnym aparatem za ok.1500zł, drugi za 4000zł już z mega środkiem, z którego nie skorzystasz. Oba mają ekrany podobnej jakości to kupujesz sprzęt dla kogo? Jeżeli jesteś jednak graczem to już sytuacja inaczej wygląda. Osobiście używam telefonów samsunga, nie ma to wielkiego znaczenia, klasy note oraz S, ale kilkuletnich. Note 9, S20fe, S10 a nawet czasem na wyjazdach S8 jako nawigacja i router. Żadnego z nich nie wykorzystuję obciążeniowo w 50% nawet, chociaż czasem w samolocie w coś zagram. Wszystkie robią akceptowalne zdjęcia, a ponieważ nie robię z nich wydruków wielkoformatowych i nie śledzę żony po nocach spokojnie spełniają moje potrzeby.

Edytowane przez Matteoo