Skocz do zawartości

Wybór smartfona :-) A jakże!

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Panowie kupic chce dziecku tel zależy mi na dobrej baterii ,szybkim necie ,mała często używa YouTube  robi fotki modele mogą byc sprawdzone  starsze 2-3 letnie ,nie zależy mi na wodotryskach i nowościach .

lenovo p2. Córa tyra go jakieś 2 lata i sobie bardzo chwali. Bateria 5100.

Koledzy prośba...

Dotarł do mnie samsung galaxy xcover 4, po włożeniu karty wyświetla się prośba o wpisanie pinu, telefon reaguje na dotyk i wydaje "dzwięk klawisza" natomiast w ramce nie wchodzą żadne cyferki,ani gwiazdki...czy coś robię źle,czy sprzęt jest uszkodzony?

• 2 tygodnie później...

Ciekawe czy smartfony Huawei-a będzie można reklamować na podstawie rękojmi jeżeli Google zrobi im szlaban na sklep Play oraz pocztę Gmail?

bez przesady z tym szlabanem - po prostu nie bedzie aktualizacji...

https://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/huawei-smartfony-i-android-google-czy-bedzie-dzialac-gmail-youtube/01qyhnx

• 2 miesiące temu...

Pytanie do użytkowników tel z androidem którzy przesiadali sie na iphone -który polecicie model iphona  -Lece za tydzień na Florydę czy opłaca sie kupic tam iphona 

Zalezy mi na

Trwałości baterii 

Szybkim necie i dobrym zasięgu neta

Czym szczególnym  różni sie iphone od innych telefonów ,jakie plusy a jakie minusy 

Plusy - super w wielkim mieście, wszystko bajka, szybki, dobry ekran, piękne fotki w dobrym oświetleniu, dobre apki

Minusy - zasięg spada do połowy - nie działa. Fony spod znaku jabłuszka nie lubią słabego zasięgu, jak nie ma maksa, wariują i działają źle. Brak światła - foty słabe. W ostrym słońcu - bieda z czytaniem ekranu. Potrafią żyć własnym życiem, nie życzysz sobie aktualizacji, fona to nie obchodzi. Łapie sieć, aktualizacje jadą, bez względu na koszty. Wyłączenie dostępu do sieci nie zawsze działa, on wie lepiej.

• Like 1

Jeśli chodzi o zdjecia to nie do końca mogę się z tym zgodzić, wydaje mi się ze jabłuszka jednak robią jedne z lepszych na rynku. Minusem napewno okreslilbym ich baterie ( w niskich temperaturach potrafią się wyłączyć, poziom naładowania jest przekłamany). Choć w Xr który aktualnie użytkuje jest tego przeciwieństwem i jakbym miał ponównie wybierać coś z X-sów to napewno byłby ponownie ten sam wybór.

Wróciłem ostatnio do Androida, ufff.

Kupiłem nowego iPhone'a SE. Na początku wszystko było ok. Potem zaczęły się mniejsze i większe przycięcia w działaniu telefonu. Apple jakoś to załatał aktualizacjami. Po kilku miesiącach coraz bardziej irytujący było użytkowanie badziewnego iTunes'a. Po niecałych dwóch latach sprawność baterii spadła najpierw o 1, potem o 2%, co niekoniecznie przekładało się na czas pracy urządzenia, które jako nowe wytrzymywało spokojnie dwa dni, a przy sprawności baterii na poziomie 98%, prądu wystarczało ledwo na kilka godzin...Aparat...Dużo gorszy niż w starym S5...

Na szczęście zawsze użytkuję dwa telefony, równolegle z SE miałem do dyspozycji S7, potem S9+. Teraz zamiast SE mam Mi Mix 2S i nigdy nie wrócę do Apple'a, chociaż operator zamiast Xiaomi chciał mi na siłę i za darmo wepchnąć iPhone'a 8 ;) A tak przy okazji ten Mi Mix 2S to naprawdę niezły telefon.

Wróciłem ostatnio do Androida, ufff.

Kupiłem nowego iPhone'a SE. Na początku wszystko było ok. Potem zaczęły się mniejsze i większe przycięcia w działaniu telefonu. Apple jakoś to załatał aktualizacjami. Po kilku miesiącach coraz bardziej irytujący było użytkowanie badziewnego iTunes'a. Po niecałych dwóch latach sprawność baterii spadła najpierw o 1, potem o 2%, co niekoniecznie przekładało się na czas pracy urządzenia, które jako nowe wytrzymywało spokojnie dwa dni, a przy sprawności baterii na poziomie 98%, prądu wystarczało ledwo na kilka godzin...Aparat...Dużo gorszy niż w starym S5...

Na szczęście zawsze użytkuję dwa telefony, równolegle z SE miałem do dyspozycji S7, potem S9+. Teraz zamiast SE mam Mi Mix 2S i nigdy nie wrócę do Apple'a, chociaż operator zamiast Xiaomi chciał mi na siłę i za darmo wepchnąć iPhone'a 8 ;) A tak przy okazji ten Mi Mix 2S to naprawdę niezły telefon.

A widzisz a u mnie wszyscy w domu (oprócz mnie :)) używają jabłek... Żona i córka młodsza maja 6s.... Starsza córka ma X.... Powiem Ci ze zadowolone są bardzo... I z szybkości działania i czasu baterii... Jedynie są problemy jak chce się coś przesłać na laptopa( musiałem się doksztalcac na youtube jak się to robi bo nie wystarczy włożyć usb do kompa i tel jak w androidzie - to minus dla mnie straszny) 6s robi ładne zdjęcia X robi już naprawdę bardzo ładne... I powiem tak... Albo 6s albo od 8 w górę... Do 7/7s nie opaca się dopłacać

Ps... Ja chyba też odejdę w stronę apple jak s9+ mi się znudzi...

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tomasz eS