Skocz do zawartości

Wybór smartfona :-) A jakże!

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Od miesiaca uzywana jest przeze mnie Motorola DEFY XT320 (czy jakos tak).

Wczesniej mialem Galaxy S2 (utopilem) i Nokia Lumia (utopilem).

Motorola zdecydowanie godna polecenia!

Wodoszczelna, na androidzie, bateria trzyma 3 dni...

Dodatkowo biorac pod uwage jej cene (420 pln brutto na fakture za telefon bez sim locka). to dla mnie IDEAL :)

Edytowane przez Guzu

• 4 tygodnie później...

Galaxy Xcover 2 wg: telepolis.pl

Telefon ma wymiary 130,5 x 67,7 x 12 mm i masę 148,5 gramów. W smartfonie zainstalowany jest fabrycznie Android w wersji 4.1.

Samsung GT-i9300 Galaxy S III ... wymiary, 136.6 x 70.6 x 8.6 mm

A ja wszedłem w starszy model Omnia W za 6 stówek. Windows Phone 7.8. Prostota i szybkość działania. Bateria przy normalnym użytkowaniu wystarcza na 2-3 dni. To juz mój chyba 5 albo szósty tel.  z dotykowym ekranem. Zawsze brałem coś z górnej półki. Ale teraz nawet dolna ma wszysko to co potrzebuję. Wiele lat temu dotyk to był szyk i szpan... . Pierwszy tel z dotykiem to srebrny MDA Compact. Mam go do dzisiaj.

taki pakiet jest. Znajoma w pracy podpisywala teraz przedluzenie w TMOBILE... wszystko ladnie pieknie. minal miesiac spadl jej tel na podloge. szlag trafil wyswietlacz i ZONK... poszla do salona a tam mila pani mowi ze ubezpieczenie to dziala ale po okresie karencji czy jak to zwa ktory trwa 4 miesiace :D

Powiedz tej Pani że ją w jajo robią w tym salonie bo gwarancja jest bezdyskusyjna kiedy swój utopiłem bo byłem naiwny że gerotexy z szczelnym zamkiem ochronią moja zabawkę dostałem wypasiona nową bez dyskusji stąd moja stara Ixperia Neo wygląda jak nowa.Nowy S też mam ubezpieczony na tych samych zasadach w TMOBILE.

• 3 tygodnie później...

Właśnie z braku pomysłów kupiłem sobie Motorole Diemfy Mini. Wiem, wiem tanie i cudów nie można wymagać, ale prędkością przy np Xperia Tipo mojej zony nie ma co stawać w zawody.

Teraz kąpie się z moją córą i zobaczymy jak przetrwa test.

Po kilku miesiącach używania stwierdzam, że Defy Mini XT320 to szajs totalny. Beznadziejny soft pozwala instalować aplikacje wyłącznie w telefonie na wbudowanej pamięci, wifi działa slabo, tam gdzie inny telefon ma niemal pełny zasięg to Motka jest na minimum, prędkość telefonu to też nieporozumienie, można się zestarzeć zanim się uruchomi.

Jak dla mnie to budzik z funkcją telefonu i liczydła, smartfon z tego żaden.

Edytowane przez mdziam_78

Gość White-fish

Chłopaki szukam telefonu/smartfonu (z możliwością wyłączenia internetu) czy jak się to tam zwie :P do 550zł.

Nie zależy mi na przeglądaniu internetu, ma służyć do rozmow, sms'ów od czasu do czasu zrobić jakieś zdjęcie.

Co możecie polecić? Myślałem nad Nokią 500 :rolleyes:

Gość White-fish

w kazdym wylaczysz internet :) jak zalezy ci na bateri to nie kupuj smartfona :)

dobrze to w tej cenie max. 550zł co mogl byście polecić? Znajomy ma lumie 800 i może mi odsprzedać za 550zł (nowy), opłaca się?