FidoAngel Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Wygrałeś, przepraszam i się oddalam po cichutku i idę dokupić długich wędek ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinus Opublikowano 26 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Panowie . Miłego wieczoru życzę Wam obu ... Oby sandacze się przyśniły w atomowych braniach na wędziska wymarzone w snach ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinus Opublikowano 26 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Wygrałeś, przepraszam i się oddalam po cichutku i idę dokupić długich wędek ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Każdy ma inny styl łowienia, nie ma co się obrażać. Czasem lepiej jest walić o dno, a innym razem łowić na latawce - często to kwestia miejsca i pory i preferencji danej wody. Najgorzej jak nie działa ani jedno, ani drugie. Dlatego nie można udzielić odpowiedzi jednoznacznej. Nie ma prostej recepty. To są tylko pewne uogólnienia i schematy - ale trzymanie się ich kurczowo, to najgorsze w co można popaść. Bo schematy znają wszyscy, a wyjadacze znają wyjątki . Wcale bym się nie zdziwił, jakby naszych dwóch kolegów puścił na to samo łowisko, a jeden by łowił a drugi a w pewnym momencie sprawa by się odwróciła, bo ryby nagle zmieniły modus operandi .Trzeba spróbować wszystkiego i wybrać to co najbardziej pasuje nam, a przede wszystkim rybom w danej wodzie. Ja byłem swego czasu fanem walenia 30g na 3m i to było często bardzo skuteczne, ale w tym sezonie nie jest, a znowu lepsze efekty mam przy bardzo powolnym opadzie (chociaż ostatnio przez 3 tygodnie przyznam szczerze mam efekty rozczarowujące, ale pocieszam się, że koledzy z wody też), a w pewnym momencie fajnie coś się działo na lekką wahadłówka - gumy zdecydowanie słabo. Teraz staram się być po prostu elastyczny i kombinuję, bo przecież ryby postu nie mają, a mam takiej miejsca, że wiem, że są tam na 1000%. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi