Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie , ale musiałem go sprawdzić by mieć realną ocenę , obserwowałem go od dawna i bardzo mnie zainteresował.

Każdy wędkarz łowi inaczej , trzeba wszystko wypośrodkować i to jest bardzo trudne.

Jeśli o czymś piszę chciałbym mieć pojęcie , więc sprawdzę to .  :)

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 3

• 0

Cena oczywiście kosmiczna , ale rozważając wielu z nas ma łodzie o wiele droższe????,ale ten kajak jak go nazwałeś(też tak na niego mówię) ???? ma tak po prawdzie z kajakiem mało wspólnego jest to raczej wysoce wyspecjalizowana jednostka do połowu ryb i uwierz mi na słowo jest straszna w swoim działaniu .????

Łódź 4 metry solidna to przynajmniej 10000 + silnik 10 km 8000 + przyczepka 3500.

Dalej garaż lub parking nastepne koszta , kajak leży cały rok pod płotem do góry dnem mały problem transport bez ograniczeń .Zabieram go ze soba nawet jak nie wiem czy będę pływał.

Nie ogranicza prędkości trasowej spoczywa na dachu .100 - 140

Wodowany w każdum miejscu , przedzieram się czasem leśnymi ścieżkami po 500 metrow do ukrytych oczek same zalety.????

Jest bardzo dobry do szybkich krótkich wypadów jak i do tygodniowej wyprawy w nieznane z namiotem.

Zestaw konserw i płyniesz przez tydzień.????

Jak jesteś dobrym wędkarzem nie zabieraj konserw tylko ziemniaki będziesz jadł to co złowisz.???? jak nie złowisz to przynajmniej schudniesz tak czy siak same plusy.????

Pozdrawiam.

• Like 4

• 0

http://kajakowarewolucja.pl/Kajaki/Hobie-Mirage-Pro-Angler-12/

kajak z napedem mirage z biegiem wstecznym. stabilny, gotowy na ocean, fale mu nie grozne. Jedyny problem to cena. Zaplacic 4000euro+ za kajak w Polsce to niestety duze wyzwanie ;/

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nie koniecznie trzeba kupować najnowszy model , są oferty starszych roczników sporo tańsze bądź używane w bardzo korzystnej cenie.

Mój po dwóch sezonsch wyglądał jak nowy.

• 0

Nie ma za wiele bo jak ktoś zacznie pływać to ciężko się od tego uwolnić.????

Jak sprzedaje to przeważnie by zmienić na nowszy a starszy kupuje kolega.????

Ale coś się klaruje.????

• Like 1

• 0

To jeszcze ogarnij patent z knagą na burcie i wiązanie cumy kotwicznej do knagi z bojką na pokładzie.

Wtedy zakotwiczysz na takiej długości linki jak aCi potrzebna, nie trzeba zawsze na pełnej długości aż do karabińczyka. Do tego łatwo się wypinasz w razie problemów i wyrzucasz kotwicę do wody, a wracasz jak już jest po zagrożeniu.

Filmik poniżej wyjaśnia temat knagi, ja tak używam i polecam bo to robi robotę.

Jak ktoś chce Jacksona Cude 12 to jest fajny zestaw na allegro do kupienia w tej chwili (sonda duża, wózek, system ładowania na dach!) - nie to nie mój, znalazłem przeglądając portal.

Ja mojego szybko nie sprzedam :)

[media]

[/media]

• 0

Kolego nie mam potrzeby łowić na całym odcinku liny.

Potem wstawię parę zdjęć jak to jest u mnie rozwiązane, poprzez prosty karabińczyk który blokuje linę na takim odcinku jaki potrzebuje...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka