Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Katamaran, będzie szybki i stabilny za to in minus to jest trochę cięższy od lure11,5

No jest kawał klocka, ale nie ma tragedii. Po rozmowie z Arkiem myślałem że będzie gorzej, ale Ty masz cięższy i dajesz radę, więc myślę że będzie ok.

Szkoda tylko że szyny montażowe ma takie jak lure, szybkozłącze scotty będzie za wąskie. Borika ma złącze wkęcane, może będzie pasować.

Edytowane przez mmedenski

• 0

Ktoś tu pytał o pływanie po Odrze. Ja pływam moim Jacksonem w okolicach Brzegu opolskiego i sie bie męczę. Pod prąd idzie jak po Brygidzie.

Pany a gdzie taka fajna skrzynkę na tylny bagażnik można zanabyć drogą kupna? Mam na mysli ten kontener z uchwytami na wędki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Ktoś tu pytał o pływanie po Odrze. Ja pływam moim Jacksonem w okolicach Brzegu opolskiego i sie bie męczę. Pod prąd idzie jak po Brygidzie.

Pany a gdzie taka fajna skrzynkę na tylny bagażnik można zanabyć drogą kupna? Mam na mysli ten kontener z uchwytami na wędki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Są w Leroy, 140 zł, mają również otwartą skrzynkę, którą możesz spiąć że skrzynią. W skrzynce mam aku i graty, jest wodoszczelna. Uchwyty na wędki musisz sobie sam przymocować

post-65110-0-31252300-1521150408_thumb.png

Otwór sonarpod

Edytowane przez mmedenski

• 0

No jest kawał klocka, ale nie ma tragedii. Po rozmowie z Arkiem myślałem że będzie gorzej, ale Ty masz cięższy i dajesz radę, więc myślę że będzie ok.

Szkoda tylko że szyny montażowe ma takie jak lure, szybkozłącze scotty będzie za wąskie. Borika ma złącze wkęcane, może będzie pasować.

No mój to mel straszny , pasujemy do siebie :P 

• 0

Są w Leroy, 140 zł, mają również otwartą skrzynkę, którą możesz spiąć że skrzynią. W skrzynce mam aku i graty, jest wodoszczelna. Uchwyty na wędki musisz sobie sam przymocować

Z ciekawości, masz jakieś foto? Link do produktu? Z chęcią zobaczę...

• 0

Łukasz skrzynka feelfree crate bag to kosmoś,naprawde miałem duże opory do jej zakupu bo kosztuje piedyliard ale jak kupilem pierwszą to zaraz wjechały dwie kolejne na zapas :D

To jest jedna docelowa torba której będziesz używał naprawdę wiele lat, na łodzi i na kajaku. Dla mnie nie ma w tej chwili lepszego rozwiązania.

a co do tej o którą pytałeś to będzie ta 

http://allegro.pl/keter-skrzynia-gear-22-223834-i7126860279.html?fromVariant=7126860062

Edytowane przez Tu nie ma ryb.

• 0

Łukasz skrzynka feelfree crate bag to kosmoś,naprawde miałem duże opory do jej zakupu bo kosztuje piedyliard ale jak kupilem pierwszą to zaraz wjechały dwie kolejne na zapas :D

To jest jedna docelowa torba której będziesz używał naprawdę wiele lat, na łodzi i na kajaku. Dla mnie nie ma w tej chwili lepszego rozwiązania.

http://allegro.pl/keter-skrzynia-gear-22-223834-i7126860279.html?fromVariant=7126860062

Fajniejszej torby na kajak nie ma, ale ja potrzebowałem skrzynię na aku i montaż silniczka oraz by na niej siedzieć, bo do tej pory pływałem pneumatykiem. Załatwiała mi parę spraw naraz. Ale waży sporo, szczególnie z akumulatorem 80 w środku...stąd chyba moje zamiłowanie do ciężkich sprzętów????

• 0

Wiem Łukasz, jednak cena jak wspomniałeś, jest zaporowa.

Zasysam jeden wynalazek z Azji przez moje tajne kontakty ;) Zobaczymy, co je co. Oryginał FeelFree jest fajny, tylko, ta kasa... Tańszą alternatywą jest choćby i wynalazek YakAttack, bodaj BlackPack. Też ciekawie wygląda, no i 130$ to nie 650PLNów... 

O jakąś rzetelną ocenę ciężko, najbliższy dystrybutor Yacka jest na Węgrzech... 

Kiedy ogarnę coś sensownego, wkleję tu, coby inni nie musieli szukać.

• 0

Fajna! 

Fajna! Podoba mi się choćby z racji swojej uniwersalności: i na brzeg, i na ponton, łódkę, czy kajak. Dobre! Poważnie rozważę kupno.

BlackPack wydaje się nieco bardziej spartański... Może nadrabia jakością wykonania.

https://www.yakattack.us/BLP_121611_p/blp-121611.htm

• 0

Nie sądze , torba od ff jest naprawde mega wykonana. Ma usztywnienia z 5 boków a uchyty na weki są mocowane na śruby m5 do aluminiowego profilu, trzeba by asa żeby to popsuć.

Torba przychodzi w płaskiej paczce, pewnie po to by wiecej wlazło do kontenera a jej składanie to istna udręka, jestem raczej technicznym człowiekiem  z tym cholerstwem męczyłem sie 45minut a byłem uzbrojony po zęby :D cały warsztat miałem dla siebie.... No ale jak już się złoży, to szybko zapomnimy o tych "lekkich niedogodnościach" 

Fuj brzmi to prawie jak reklama...

post-51248-0-28050400-1521154826_thumb.jpg

Edytowane przez Tu nie ma ryb.

• 0

Nie sądze , torba od ff jest naprawde mega wykonana. Ma usztywnienia z 5 boków a uchyty na weki są mocowane na śruby m5 do aluminiowego profilu, trzeba by asa żeby to popsuć.

Torba przychodzi w płaskiej paczce, pewnie po to by wiecej wlazło do kontenera a jej składanie to istna udręka, jestem raczej technicznym człowiekiem z tym cholerstwem męczyłem sie 45minut a byłem uzbrojony po zęby :D cały warsztat miałem dla siebie.... No ale jak już się złoży, to szybko zapomnimy o tych "lekkich niedogodnościach"

Fuj brzmi to prawie jak reklama...

Podstawkę na wędki na relingu masz mega