Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do big fish 120????

Spróbuję z magnesem, nie ma problemu by włożyć igłę i linkę z jednej strony , to pozostaje jak ją wyciągnąć z drugiej strony przez te małe otwory. Użyć zwykłej linki czy stalowej?

Swoją drogą w fabryce robią otwory a pożałują linek za parę groszy

Do Biga to trzeba ????

Igła , pleciona do niej linka .????

• 0

Jasne

Na razie zamontowałem system do kotwicy i echo. Jeszcze kombinuję nad zamontowaniem silnika, chce sam silnik zamontować w otwór od steru, a sterowanie przenieść w pobliże fotela.

Zamówiłem sterownik do silnika z pokrętłem, będę miał chwilę pokombinuję jak przymocować silnik z tyłu.

• 0

Ja wczoraj trochę popływalem, jakieś 2-3h. Po podniesieniu siedzenia komfort super. Wydaje mi się, że na siedząco nie da się wylecieć z kajaka][/url]

Mi się prawie też udalo :). Zobacz w 50 sek. Tylko się odwróciłem po wędkę, w ostatniej chwili błędnik mi podpowiedział że będzie plum :)

https://youtu.be/YUUlgSx1E-M

Fotel był na maxa w górę.

Edytowane przez vBartek
  • Like 1

• 0

Przy dużej fali zalecam obniżenie środka ciężkości, czyli fotel w dół. Przy takiej pogodzie jak na zdjęciu można fikołki robić :)

????????????????????????????????☹????????????????????????????????????????????

Piotrek fikołek to można zrobić , ale do wody .????

Nie każdy jest szczupły jak Ty Maciek jest postawnym facetem.

Jak komuś radzisz to musisz wcześniej ocenić wzrost i wagę kajakarza.

Jest to bardzo istotna sprawa.????

Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

Mi się prawie też udalo :). Zobacz w 50 sek. Tylko się odwróciłem po wędkę, w ostatniej chwili błędnik mi podpowiedział że będzie plum :)

Fotel był na maxa w górę.

No właśnie, fotel max w górę. Pozycja bardzo wygodna, ale z uwagi na podniesiony bardzo środek ciężkości już nie można "fikołków" wyczyniać:)

Mógłbyś zrobić fotki tego patenciku z ruchomym ramieniem pod kamerkę? Super rozwiązanie. Czy to kupny zestaw, czy coś samemu kombinowałeś? 

• 0

Ja od dwóch sezonów używam suchego kombinezonu. Koszt spory ale naprawdę warto. Żaden deszcz, czy wywrotka nie straszne. Zastępuje również kamizelkę ratunkową. Bardzo przydatny przy wodowaniu w trudnych warunkach. Ponadto, przy bardzo niskich temperaturach niezastąpiony ze względów bezpieczeństwa - przy ewentualnej przymusowej kąpieli nie ma ryzyka szybkiego wychłodzenia organizmu. Idealne rozwiązanie na kajak.   

Edytowane przez Hurrican
  • Like 1