Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

attachicon.gif Zrzut ekranu 2018-03-26 o 20.19.46.jpg

Kto startuje ? kajaki są!!!! :D

http://crazytrophy.pl/index.html

500zł wpisowe z noclegami :)

Zastanawiam się :)

Decyzja będzie dopiero w czerwcu, rzut beretem odemnie jeżeli się uda będę startował.

Jeśli oczywiście będą miejsca, z tego co widzę limit łodzi został już wyczerpany :)

Dobrze się zapowiada...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 0

Dziś zrobiłem sobie system kotwiczny :) Bez żadnego wiercenia itp. Chcę najpierw sprawdzić czy będzie komfortowo i czy można coś udoskonalić :)  Tylko górna linka nie przylega do boku kajaka, jest jakby za wysoko lub za mocno wszystko naciągnąłem... :) 

• 0

Witam

Panowie, pytałem na GS o uchwyt do wędek na kajak- taki na 3 wędki z boku kajaka z gumami zabezpieczającymi. Nie mogę tego nigdzie znaleźć w necie. Podpowiecie gdzie szukać? Na ekajak nie ma.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Artykuł Hobie Pro Angler 12 nr części 84623001 .

Jak chcesz to ja będę ten uchwyt zamawiał możemy połączyć siły będzie tańsza przesyłka ????????

Widziałem kupują do tego reling za 100 zł arginalny i montują do łodzi.

Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

Już sprawdziłem nad wodą :)  Działa super, tylko przydałoby się przymocować jakieś ograniczniki, żeby linka nie wchodziła na pokład kajaka. Zajebisty patent z tą przesuwną kotwicą :) Ustawiałem się jak chciałem.

Edytowane przez wobler129
  • Like 1

• 0

Już sprawdziłem nad wodą :)  Działa super, tylko przydałoby się przymocować jakieś ograniczniki, żeby linka nie wchodziła na pokład kajaka. Zajebisty patent z tą przesuwną kotwicą :) Ustawiałem się jak chciałem.

W zestawie są dwa uszka, przez które przeprowadzasz "górną" linkę. Nie bój się wiercić w kajaku:) To są dziury ponad lustrem wody, niegroźne :) Ja dodatkowo pod śrubki stosowałem silikon i 100% szczelności. Nic się nie przedostaje tamtędy do środka kajaka.   

• 0

Artykuł Hobie Pro Angler 12 nr części 84623001 .

Jak chcesz to ja będę ten uchwyt zamawiał możemy połączyć siły będzie tańsza przesyłka

Widziałem kupują do tego reling za 100 zł arginalny i montują do łodzi.

Bardzo chętnie. Wezmę 2 szt. Mi właśnie do łodzi jest potrzebny. Na normalny reling nie pasuje?

• 0

Ktoś kiedyś o to pytał http://allegro.pl/srubki-do-owiewek-z-gumowa-nakretka-i-podkladka-i6841294579.html

pierwszy raz miałem ten patent w łapach.Super rozwiazanie banalne w swojej prostocie,działa to jak nit tylko że się skręca śrubeczką :) Kołnierz jest wykonany z gumy więc odrazu uszczelnia nam wszystko idealnie.

Nazywa się to po polsku "gumiterka" inaczej nakrętka likwidująca drgania. 

Chodzi o to tak? :)

Edytowane przez wobler129

• 0

Moc 2.0 , ale małe łopatki ledwo co ciągnął.

Pomyłka , pływałem pierwszy i ostatni raz.[emoji16]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Może faktycznie te małe silniczki są za małe do plastikowych kajaków. Ja na silniku 18 lbs kajakiem PVC pływam 5-6 km/h, takie tempo kajakarza na wiośle, bez napinki.

Myślałem że przy sztywniejszym kajaku niż dmuchane prędkość będzie podobna, mimo ponad 2 razy większej wagi. Postaram się w święta wypróbować kajak, zobaczymy. Nie chciałbym zmieniać silnika na większy, wiadomo ciężar i pobór prądu. Nie zależy mi na prędkości, ale jak mam pływać wolniej niż na wiośle to słabo.