Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak na szybko pytanie - opłaca się dopłacać 2x większą cenę za Lure w porównaniu do Mokena? Czy w Mokenie tez można zainstalować łatwo echosondę? Co do rozmiaru - planuje łowić na jeziorach do 100ha, ważę 95 kg z ubraniem - czy wystarczy wersja 10 czy 11,5?

Maksymalne obciążenie Mokena10 Lite to 160kg Ja jak swego kupowałem w gokajak to Lure jeszcze nie było .

• 0

Tak na szybko pytanie - opłaca się dopłacać 2x większą cenę za Lure w porównaniu do Mokena? Czy w Mokenie tez można zainstalować łatwo echosondę? Co do rozmiaru - planuje łowić na jeziorach do 100ha, ważę 95 kg z ubraniem - czy wystarczy wersja 10 czy 11,5?

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Opłaca to się leżeć na kanapie ????????

Różnice są bardzo istotne fotel i sonarpod

jak bez sonarpoda da się przeżyć to bez fotela nie ????

Wygodny i suchy fatel to podstawa gdy chcemy przebywać na rybach cały dzień ????

10 trochę myszkuje i słabiej pływa kupuj 11.5

Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

Jak dla mnie zbyt "skomplikowane". Na kajaku sprawdzają mi się proste rozwiązania. Manewrowość jest ograniczona i wyciąganie pudełek z kolejnych, dodatkowych saszetek, kieszeni itp. nie jest komfortowe. Z tytułu jedna duża torba/skrzynka bez przegród na pudełka z przynętami i większe rzeczy plus z ewentualnymi bocznymi małymi kieszonkami na rzadziej używane "duperele". 

• 0

Gadżeciarze :rolleyes:  ja na kajaku oprócz jednej wędki mam cążki , rozwieracz, i pudełko w którym mam 12 gum  :o  na nic innego nie łowię , chyba że poluję na okonia czy klenia/jazia to jeszcze ze 2-3obrotówki , łowię tylko na sprawdzone przynęty u mnie , żadnych tam woblerów i wynalazków , ale ja mam Mokena10 Lite , więc mało w nim się mieści  ;) 

• Like 1

• 0

Cena ?

34,60$ - nie zabija.

Skrzynka z uchwytami na wędki, 34,99$. Wydaje się całkiem sensowne. Gadżeciarstwo? Nie sądzę. Ergonomia, panowie, ergonomia...

Edyta: V-crate, to jest to :) Już wiem co wrzucę na kajak ;)

http://www.tacklewarehouse.com/Plano_Kayak_V-Crate/descpage-PKV.html

Edytowane przez ~30
  • Like 1

• 0

Małe pływanko na Warmii [emoji41]

Będę w okolicach Nidzicy jak ktoś ma ochotę popływać kajakiem zapraszam ????

Ps przepraszam , że nie mapisałem wcześniej , spontan.

5faae6a2707554c856fe94170fb2a5f1.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

34,60$ - nie zabija.

Skrzynka z uchwytami na wędki, 34,99$. Wydaje się całkiem sensowne. Gadżeciarstwo? Nie sądzę. Ergonomia, panowie, ergonomia...

Edyta: V-crate, to jest to :) Już wiem co wrzucę na kajak ;)

http://www.tacklewarehouse.com/Plano_Kayak_V-Crate/descpage-PKV.html

A ile ta ergonomia warzy ?! jak podjedziesz autem pod samą wodę to może i takie gadżeciarstwo jest ok ;)  ja wprawdzie do rzeki mam tylko 300m i ciągam kajak na kółkach , ale nie zamierzam i nie są mi potrzebne dodatkowe kilogramy :rolleyes:  Nawet jak łowię płotki na wypuszczankę z brzegu , to mam jedną wędkę krzesełko pod doopę i garść pszenicy na zanętę :D  ryb nie zabieram , u mnie liczy się odpoczynek po pracy a nie wyniki ,a można przecież tak :o  : https://youtu.be/EWI5iawiSz8

• 0

A ile ta ergonomia warzy ?! jak podjedziesz autem pod samą wodę to może i takie gadżeciarstwo jest ok ;)  ja wprawdzie do rzeki mam tylko 300m i ciągam kajak na kółkach , ale nie zamierzam i nie są mi potrzebne dodatkowe kilogramy :rolleyes:  Nawet jak łowię płotki na wypuszczankę z brzegu , to mam jedną wędkę krzesełko pod doopę i garść pszenicy na zanętę :D  ryb nie zabieram , u mnie liczy się odpoczynek po pracy a nie wyniki ,a można przecież tak :o  : https://youtu.be/EWI5iawiSz8

Skoro nie zamierzasz tego mieć, to podziwiam że chce Ci się marnować czas na przekonywanie ludzi jakimi są gadżeciarzami, że nie jest mi to potrzebne, że po co, na co, i że w ogóle gupi, gupi, gupi, ten co coś se kupi. ;) A, warzy, to się kolego szanowny, zupę na kuchni ;)

Arek, jak dojdzie, zapraszam - zobaczysz co z czym :) 

• 0

Chłopaki jakiej kotwicy używacie do kajaków?? 3 kg styknie na płytka wolno płynąca rzekę i małe zbiorniki czy raczej 5kg?

3 kilo powinno styknąć , ja mam 5kg. rzeka też ma latem słaby uciąg , ale chciałem taką zalaną w gumę , i nie widziałem lżejszych jak 5kg więc taką kupiłem.

• 0

Kolego @Kowalski_P łowiłeś na bat? jak nim się łowi z kajaka? ja na spławik tylko z brzegu używam długich wędek , a na jeziorku przerabiam spina pod spławik z kajaka   , lubię jak wędka ma kołowrotek , chociaż myślałem nad wykorzystaniem bata właśnie gdzieś przy trzcinkach. Pozdrawiam.

• 0

Kolego @Kowalski_P łowiłeś na bat? jak nim się łowi z kajaka? ja na spławik tylko z brzegu używam długich wędek , a na jeziorku przerabiam spina pod spławik z kajaka , lubię jak wędka ma kołowrotek , chociaż myślałem nad wykorzystaniem bata właśnie gdzieś przy trzcinkach. Pozdrawiam.

Kolego powiem tak wziąłem 2 baty 4 i 6m,

I tylko 4 się sprawdziła. 6 za długa do połowu z kajaka.

Mniejszym popływasz pod trzcinkę i zabawa z ploteczkami przednia z delikatnym batem ;)

POLECAM

• 0

Kolego powiem tak wziąłem 2 baty 4 i 6m,

I tylko 4 się sprawdziła. 6 za długa do połowu z kajaka.

Mniejszym popływasz pod trzcinkę i zabawa z ploteczkami przednia z delikatnym batem ;)

POLECAM

To jaki byś bat polecił? popatrzył bym jak one wagowo stoją , z dłuższych wędek to mam tylko match 3,90 204g ale łowię nim na rzece z centrepinem , mam też floata 4,2m ale ta wędka waży już 370g

• 0

To jaki byś bat polecił? popatrzył bym jak one wagowo stoją , z dłuższych wędek to mam tylko match 3,90 204g ale łowię nim na rzece z centrepinem , mam też floata 4,2m ale ta wędka waży już 370g

Mi sprawdził się bacik z decactlonu 30pln który mam dla córki :)

Spokojnie sprawdzi się twoja matchowka 3,90.

Wszystko się sprawdzi żeby tylko ryby współpracowały