Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy konkuręcja ?

Zależy od ceny i wykonania ????

Zakończyła się ochrona patentu , ale to pierwszy napęd Hobie .

Myślę , że im nie zależało na tym modelu ????

PS Może światełko w tunelu ????

Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

To nie konkurencja, wygasł paten na najstarszy napęd od hobie i inne firmy mogą sięgać po to rozwiązanie teraz legalnie.

Dziś to już bodajże piąta  albo szusta generacja napędu wiec jest co gonić :)

Edytowane przez Tu nie ma ryb.

• 0

Pojawiła się konkurencja dla hobbie

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Cena Pelicana to 1499 $ , najtańszego Hobie znalazłem za 1850 $

Czy 350 $ to tak duża różnica za sprawdzony produkt ?

Trzeba by było zobaczyć Pelikana na żywo i ocenić jakość wykonania , wydajność napędu bo w pewnych szczegułach są różnice.

Poczekamy na pierwsze opinie urzytkowników , choć i tak często to są opłacani testerzy i opinie nie są wiarygodne.????

• 0

Arek, jedna moja uwaga z krókiego użytkowania kajaka.

Da się łowić w pozycji stojącej, ale to jest ciągła praca nogami o utrzymanie równowagi i jest to pozycja daleka od komfortowej.

To taka informacja dla potencjalnych użytkowników :)

• 0

Da się łowić w pozycji stojącej, ale to jest ciągła praca nogami o utrzymanie równowagi i jest to pozycja daleka od komfortowej.

Z łodzi do 1.3m podobnie pracujesz nogami. Z mojego Lure 11.5 mam mniejsze przechyły na stojąco niż na łodzi do1.3m . Jednak nie staje za często bo z siedziska dobrze się rzuca ( bo siedzisko jest super wygodne ). A jak bym wstawał cały czas to bym sobie belkę do podparcia dokupił . W środę i czwartek byłem na rzece po 4h i nie czułem żadnego dyskomfortu . Widocznie jak kto lubi . Na sobie przetestowałem że jest ok. Wydaje mi się że zależy bardziej od dzielność kajaka niż tylko określenia że kajak jest be... Ja też dużo zeglowałem i powiem że jacht a jacht to różnica. Kajak porównując wedkarski do zwykłego ma się ni jak. A porównując ponton , łódź i kajak ... trzeba spróbować różne modele i wtedy decydować. Innej rady nie ma.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Daniel komfortowo to się spędza czas w domu na kanapie [emoji3]

Na zdięciu kolega ponad dwa metry wzrostu [emoji6]685f2f07b362f8a09a3dc84107c19c25.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 0

Arek, nie zrozumiałeś mnie - stać to ja też potrafię :)

Łowić komfortowo na stojąco - absolutnie nie. Być może dla każdego komfort kończy się w innym miejscu i widocznie mój kończy się najszybciej.

Wolałem łowić na siedząco

• 0

Po prostu nie sprawdziłeś możliwości Lura w kąpielówkach ????

Ja nim pływałwm w cztery osoby i stałem na boku na jednej nodze 105 kg ????

Dyskomfort jest tylko w naszej głowie ????

No i jak wieje wiatr to też nie wstaje

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 1

• 0

Po prostu nie sprawdziłeś możliwości Lura w kąpielówkach [emoji3]

Ja nim pływałwm w cztery osoby i stałem na boku na jednej nodze 105 kg [emoji6]

Dyskomfort jest tylko w naszej głowie [emoji106]

No i jak wieje wiatr to też nie wstaje

Nie umiem już bardziej klarownie ci wytłumaczyć. A widzę, że nie rozumiesz ponieważ odnosisz się nie do tego o czym ja piszę.

Niech tak zostanie.

Pozdrawiam

Daniel

Edytowane przez Dano.
  • Like 1

• 0

Galaxy Sturgeon - na razie nie mialem okazji poplywac. Moze uda mi sie wyskoczyc wkrotce na estuarium na bassy. Kajak kupiony raczej z mysla o morzu, w UK niestety na srodladziu jest malo miesc, gdzie mozna polowic. Mam tez opcje Tamizy  w Londynie.

Edytowane przez brzoza