Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Łapki w górę, kto się wybiera kajakiem na zawody w Szczecinku. Noszę się z zamiarem, ale nie wiem czy mi się chce.

Paru chłopaków będzie , ale nie wiem czy się dostaniesz bo chyba już miejsca brak

Ja lecę , Łukasz

oby była fajna pogoda

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 1

• 0

Cześć!

Jako że to mój pierwszy post na tym forum to chciałbym wszystkich pozdrowić!

Powoli dojrzewam do decyzji aby zakupić kajak na ryby, narazie dużo czytam i oglądam filmy na Youtube.

Jeśli się zdecyduję to będzie to jakiś model z pedałami.

Mieszkam w Danii i tutaj będę łowić na Morzu Północnym i w cieśninach.

Za kajakiem rozglądam się na lokalnym rynku i narazie znalazłem coś takiego

1 Nowość na sklepie będzie dopiero w grudniu

2 poprzedni model czy coś podobnego

3 a może elektryk?

Czas mam do wiosny żeby się zdecydować ????

Jeszcze może znajdzie się jakaś okazja na rynku wtórnym.

Narazie to łapie z plaży flądry (surfcasting) a teraz chcę zacząć łowić na spinning troć i dorsze.

• 0

Pachnie mi chińszczyzną ;-)

Jaki producent ?

cena ?

części zamienne , gdy uszkodzisz napęd (sporo wystaje) ?

wszystkie napędy na bazie roweru mają przypadłość , ruch eliptyczny ten też to posiada (obejrzyj dokładnie film )

Przed zakupem popływaj zobacz czy wygodnie się pedałuje , aby kolana nie były za wysoko bo będzie to na dłuższy dystans męczące i jak działają przekładnie w napędzie ( płynność, kultura pracy ) czy nie są głośne

Czasem lepiej jest trochę dołożyć i kupić produkt bardziej dopracowany , ten taki nie jest ;-) ( linki kotwiczne, mocowanie wiosła )lipa

????????????????

• 0

Nr 2 to Duński producent łodzi i kajaków producent z atestami itd

No na pewno podglądam i jak się uda to przetestuje kajaki dostępne na rynku. Dlatego też nie śpieszę się z zakupem.

Zgadzam się że renomowane firmy mają produkty bardziej dopracowane ale też i dwa razy droższe.

• 0

Nr 2 to Duński producent łodzi i kajaków producent z atestami itd

No na pewno podglądam i jak się uda to przetestuje kajaki dostępne na rynku. Dlatego też nie śpieszę się z zakupem.

Zgadzam się że renomowane firmy mają produkty bardziej dopracowane ale też i dwa razy droższe.

Jaką ma cenę nr 2 ?

Czy jest u was dealer kajaków Hobie i w jakiej są cenie ?

• 0

Około 7tyś

Hobie ma ceny porównywalne z PL

Przepraszam w Danii Hobie jest obecnie na ofercie i np Angler 12 jest 400zł tańszy

Pro Angler 12 nie jest chyba najlepszą jednostką na akwen po jakim chcesz się poruszać (długość ,szerokość ) celował bym raczej w nowego Outbacka jest dłuższy od starego przez co ma lepszą pływalność (super nowoczesna jednostka )

Poczekaj będziemy mieli za ok miesiąca ten model na testy ,to jak go opływamy napiszemy co i jak  

Nie wydawaj pieniędzy na coś z czego nie będziesz zadowolony , szkoda lepiej poczekać albo zmienić kierunek (browar ) ;-)

Zacznij testy od Hobie będziesz miał skalę porównawczą 

• 0

Pro Angler12 to był przykład, ja celuje w kajak o długości około 4m.

Z porównaniem kajaków nie będzie problemu bo wszystkie są w jednym sklepie.

Ja się nie śpieszę, mam cierpliwość wędkarza???? poczekam aż znajdę to co mi odpowiada. Czasami można trafić ciekawe oferty w black friday albo w styczniowych wyprzedażach.

• 0

Pro Angler 12 nie jest chyba najlepszą jednostką na akwen po jakim chcesz się poruszać (długość ,szerokość ) celował bym raczej w nowego Outbacka jest dłuższy od starego przez co ma lepszą pływalność (super nowoczesna jednostka )

Poczekaj będziemy mieli za ok miesiąca ten model na testy ,to jak go opływamy napiszemy co i jak  

Nie wydawaj pieniędzy na coś z czego nie będziesz zadowolony , szkoda lepiej poczekać albo zmienić kierunek (browar ) ;-)

Zacznij testy od Hobie będziesz miał skalę porównawczą 

Arku, możesz zdradzić przybliżoną cenę nowego Outbacka? 

Czas chyba zacząć odkładać. ;)

• 0

Arku, możesz zdradzić przybliżoną cenę nowego Outbacka?

Czas chyba zacząć odkładać. ;)

3100 € netto wersja camo inne kolory 200 € taniej , cena oficjalna ☹, ale jest coś do ugrania ????????

Osobiście myślę , że będzie petardą , ale to wyjdzie w praniu

• 0

Szkoda, że mam tam do Was kawałek. Choć niewykluczone, że przyjadę na testy.

Cena, cóż nie sądziłem, że będzie taniej. Jakieś kredyty wchodzą w grę czy tylko $?

Pozdrawiam.

Są na rynku tańsze opcje, inne firmy też mają ok kajaki i za rozsądniejsze pieniądze.

Gdzie chcesz używać ten kajak?

• 0

Szkoda, że mam tam do Was kawałek. Choć niewykluczone, że przyjadę na testy.

Cena, cóż nie sądziłem, że będzie taniej. Jakieś kredyty wchodzą w grę czy tylko $?

Pozdrawiam.

Najlepiej przed zakupem popływać bo to niemały wydatek , a jest u nas taka możliwość

Mamy też kajaki wiosłowe ,coś znajdziemy ????????

• 0

Są na rynku tańsze opcje, inne firmy też mają ok kajaki i za rozsądniejsze pieniądze.

Jestem ciekaw co takiego wypatrzyłeś , możesz podać modele ? Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

Wiem, że są za mniejsze pieniądze. Nawet posiadam takowy. Po prostu tak mi się to spodobało, że chce teraz coś porządnego. 

Jak możesz Arku napisz o nim trzy zdania jak będzie już u Was ;)

Pozdrawiam. 

• 0

I doszliśmy do sedna - już kilka razy zwracałem uwagę, że wątki merytoryczne nie są miejscem na prowadzenie działalności handlowej - jeżeli ktoś chce ją prowadzić na JB.PL, to proszę o kontakt z adminem @Friko w celu ustalenia warunków komercyjnej współpracy.

• 0

Ja rozumiem że chcesz zarobić i nie napiszesz że jest inna opcja niż to co sprzedajesz.

Ja Tu nic nie sprzedaję

I zapewniam cię , że nic na tym nie zarabiam, a wręcz przeciwnie

mam inne priorytety w życiu

Napisz proszę jaka jest inna opcja ?

I czy pływałeś kiedyś kajakiem wędkarskim

Przypominam na Youtube się nie liczy ????

• 0

To dlatego zaraz po zadaniu pierwszego pytania dostałem wiadomość z nr tel i prośbą o kontakt.

Ty tak po prostu z dobrego serca????

Nie jest to moje pierwsze forum, nie raz już widziałem takiego handlarza opiekującego się ludźmi.

Nie nie pływałem na kajaku wędkarskim i dlatego tutaj wylądowałem. To nie zmienia faktu że umiem trzeźwo oceniać przeczytane informacje. Hobie jest bardzo dobrym produktem ale i ceny mają wywalone w kosmos. Dlatego też trzeba rozmawiać o innych alternatywnych, a Ty wszystko co inne to krytykujesz.

• Like 2

• 0

Tak na uspokojenie nastrojów co niektórym????

post-65110-0-05691200-1539113028_thumb.png

post-65110-0-37034600-1539113081_thumb.png

Ostatnio wpłynąłem przez śluzę na Międzyodrze z głównego nurtu i za nic nie mogłem się wydostać, taki był prąd na śluzie (wiatr z północy i cofka po ostatnich sztormach na Bałtyku, poziom wody jakiego dawno nie było). Nie chciało mi się opływać kanałami do drugiej śluzy. Przeciągnąłem wiec kajak obok służy po trawie. To tak na poparcie tezy o wyższości kajaka wędkarskiego nad lódką czy pontonem????

A, i jeszcze odnośnie siedzenia w moim kajaku, zrobiłem fotkę jak można wygodnie się o nie oprzeć

post-65110-0-47325900-1539114105_thumb.jpg

Edytowane przez mmedenski
  • Like 3