Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie umiesz trzeźwo ocenić.

Jak byś zadał sobie trudu i zadzwonił, pewnie co innego teraz byś mówił.

Nikomu nic nie oferuje , ale tego też pewnie nie zrozumiesz. Jestem Dealerem Kajakow Hobie a 95% ludzi którzy do mnie dzwonią kieruje w stronę Feel Free, ktorych nie jestem dealerem. I tu będziesz miał zagwostkę... Nie mam ich w ofercie a jednak polecam a na dodatek nie raz udaje mi się załatwić u producenta lepszą cenę dla chłopaków.

Własnie to jest pomoc normalna międzyludzka bez korzyści materialnych. Ale jak już wspominałem tego nie zrozumiesz. Ciezko jest wyjaśniać wszystko tu na forum tym bardziej że zawsze znajdzie sìę w Internecie ktoś podobny do Ciebie. Po to właśnie podaje numer. W jednej rozmowie wyklaruje wszystkie niejasnosci i aspekty doboru kajaka do potrzeb. Niestety większość sprzedawanych w Polsce kajaków nie nadaje się do wędkowania, nawet jezeli są wyposażone w napęd...

Z przykrością też stwierdzam że nie ma w tej chwili na rynku alternatywy dla Hobie, na kajaku pływam juz pare lat i wiem co mowię. Filmy na yt nie zrobia z ciebie eksperta wiec zejdz na zmienię sluchaj rad bardziej doświadczonych kolegów Nie podważaj tego co mowię bo nie masz zielonego pojecia o tym co piszesz.

Jeszcze potem ktoś kupi badziew i zrazi się do kajaka, będzie płacz ze kajak nie taki jak internety pokazywały.

Nie znasz się ani na ludziach ani na kajakach :) Wiec nie wyrażaj swojej

opinni po 8 postach na forum.

Ani na mój temat ani o kajakach. Przez takich ludzi jak ty coraz mniej mam ochote dzielić się wiedzą.

• Like 5

• 0

Arek coraz więcej userów z tego forum mających dużo wiedzy przestaje pisać i dzielić się swoim doświadczeniem. Szkoda ale z drugiej strony wcale się nie dziwię . Traci na tym forum i my jako społeczność.

Do zobaczenia jutro.

Edytowane przez Paweł J
  • Like 3

• 0

No kurde prawdziwy Robin Hood się znalazł????

Każdy ma prawo wyrażać swoje opinie, nawet jeśli są inne niż twoje, jedno jest pewne będąc sprzedawcą nie powinieneś się tu wypowiadać. Dla mnie nie jesteś bezstroną i wiarygodną osobą będąc sprzedawcą konkretnej marki. Dla mnie jesteś takim samym autorytetem jak ci sponsorowani goście na YT.

Dlatego szukam odpowiedzi na takim forum aby zasięgnąć wiedzy od zwykłych użytkowników.

• 0

Powróćmy do tematu.

Ktoś ma doświadczenia z kajakiem na pedały o napędzie śrubowym? Do modeli Lure można np dokupić różne wersje pedałów gdzie jest nożny lub nożno/elektryczny. Ktoś to próbował?

Ps jak by komuś bardzo zależało na dwu osobowym Hobie pro angler 17 to w Kopenhadze ktos bardzo tanio wystawił na sprzedaż rocznik 2017 z echo garmina za około 9800 zł

Edytowane przez Piotrekdk

• 0

Arek, nie przejmuj się sceptykami, znamy się już kilka ładnych lat, jesteś uczciwy facet, a kto tego nie trybi i wszędzie widzi podstęp to jego problem. Wędkarstwo kajakowe w Polsce dopiero raczkuje, sceptycy, którzy nawet tego nie probowali zawsze będą podcinać dkrzydełka ludziom, chcącym spróbować czegoś nowego. Ważne żeby nie zwracać na nich uwagi i robić swoje, można naprawdę z korzyścią dla zdrowia i mięśni połączyć dwie pasje.

• 0

Powróćmy do tematu.

Ktoś ma doświadczenia z kajakiem na pedały o napędzie śrubowym? Do modeli Lure można np dokupić różne wersje pedałów gdzie jest nożny lub nożno/elektryczny. Ktoś to próbował?

Ps jak by komuś bardzo zależało na dwu osobowym Hobie pro angler 17 to w Kopenhadze ktos bardzo tanio wystawił na sprzedaż rocznik 2017 z echo garmina za około 9800 zł

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Z uwagi na to , że tutaj raczej nikt nie odpowie na twoje pytanie , podam suche fakty

opisu działania napedu nie będę robił bo tak jak napisaleś jestem mało wiarygodny

Sam napęd kosztuje 1000 € do tego ster z manetką 200 € gdy dochodzi silniczek elektryczny który kosztuje 1600 € mamy sumę 2800 € za sam napęd , do tego trzeba dodać canę kajaka Lure 11.5 cena 6300 zł , konieczny jest też akumulator litowo - jonowy 100 za 3000 zł , bo kwasowy obciąży kajak co wpłynie na jego stabilność

To tyle

Jak byś zadzwonił odpowiedział bym na twoje wszystkie pytania w 10 minut

Nie po to podałem telefon by ci coś sprzedać tylko po to , że jest mi łatwiej wszystko wyjaśnić podczas rozmowy

Napisalem : 517.... zadzwoń będzie mi łatwiej

Jak mogę sprzedac kajak komuś kto na wstepie zaznacza , że nie mieszka w Polsce

Mialem nim przypłynąć do Danii ?

Trochę więcej wiary w ludzką szczerą pomoc życzę

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 3

• 0

Gościu odpuść i przestań bić pianę, za to czytaj ze zrozumieniem.

Ps teraz rozumiem jak możecie załatwić lepszą cenę,skoro cennik wyższy niż np w Danii.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Młody człowieku obdarzony jedynie brakiem kultury , bić pianę mażesz jedynie w toalecie i tak sądzę po tonie twoich wypowiedzi , że jest to wszystko co na dzień dzisiejszy możesz w życiu osiągnąć

Cennika naszego nie podałem , są to ceny ze strony dealera kajaków Feel Free

czytaj ze zrozumieniem, my nie prowadzimy sprzedaży tych kajaków

Ps jak chcesz zadzwonić i porozmawiać to nr tel znasz

• Like 3

• 0

Arek, daj sobie spokój. Niektórych po prostu boli, że ktoś na czymś cokolwiek zarabia.Na pewno to oszust i szwindel. Znowu jak zarabia mało, to złodziej albo idiota. Szkoda czasu, nie wytłumaczysz, mentalności nie zmienisz. 

• Like 4

• 0

Gościu odpuść i przestań bić pianę, za to czytaj ze zrozumieniem.

Ps teraz rozumiem jak możecie załatwić lepszą cenę,skoro cennik wyższy niż np w Danii.

Odpuścic to Ty bys mógł,bo mówiąc wprost zaczynasz powoli robic z siebie idiotę.Proponuje poczytać forum nieco głębiej niż kawałek jednego wątku.Zadać sobie trochę trudu,poszukać chociażby w tym wątku userów którym Arek bardzo pomógł dzieląc się(tak k...wa,za darmo)swoją wiedzą.

Arka nie znam osobiście,nie pływam kajakiem i nie mam żadnego interesu go bronić a i potrzeby takiej niema.Wjechałeś na forum ostro.

• Like 3

• 0

Kajaków na rynku jest mnóstwo. Kazdy moze znalezc cos dla siebie.

Nie wmawiajmy ludziom glupot, ze na czyms innym niz Hobie nie da sie lowic. Znam wiele osob co lowia tanim Galaxy Sturgeon w morzu i nie narzekaja a tutaj ludzie chca poplywac po polskich wodach, gdzie prawie nigdy nie ma fali to im sie mowi ze tylko Hobie.

Linki do kilku stron z kajakami:

Nowe kajaki produkowane w US -  https://bonafidekayaks.com/

Tanie kajaki z UK - https://www.uk.galaxykayaks.eu/fishing-kayaks/215-sturgeon.html

Tanie kajaki z napedem -  https://cambridgekayaks.co.uk/products/sailfish-sea-fishing-kayak-with-pro-pedal-drive-system

Edytowane przez brzoza

• 0

Nie wmawiajmy ludziom glupot, ze na czyms innym niz Hobie nie da sie lowic. Znam wiele osob co lowia tanim Galaxy Sturgeon w morzu i nie narzekaja a tutaj ludzie chca poplywac po polskich wodach, gdzie prawie nigdy nie ma fali to im sie mowi ze tyylko Hobie.

Nowe kajaki produkowane w US - https://bonafidekayaks.com/

Tanie kajaki z UK - https://www.uk.galaxykayaks.eu/fishing-kayaks/215-sturgeon.html

Tanie kajaki z napedem - https://cambridgekayaks.co.uk/products/sailfish-sea-fishing-kayak-with-pro-pedal-drive-system

Brzoza Arek nic takiego nie twierdził. Przestańcie tak na kogoś jechać. BEDZIECIE W Warszawie na Rybomani ? To tak pogadamy i się poobrazamy jak trzeba . Ale na forum trzeba być grzeczniejszym inaczej ja spadam i podobnie inni też się zwiną jak ktoś będzie wiecznie o coś kogoś obwiniał . W życiu jest dość podłości. A Arka poznałem i na nic nie naciagał. Jak się pytałem zawsze doradzi, zadzwoni i pomoże.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Brzoza Arek nic takiego nie twierdził. Przestańcie tak na kogoś jechać. BEDZIECIE W Warszawie na Rybomani ? To tak pogadamy i się poobrazamy jak trzeba . Ale na forum trzeba być grzeczniejszym inaczej ja spadam i podobnie inni też się zwiną jak ktoś będzie wiecznie o coś kogoś obwiniał . W życiu jest dość podłości. A Arka poznałem i na nic nie naciagał. Jak się pytałem zawsze doradzi, zadzwoni i pomoże.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Dzięki miło mi ;-)

• 0

Nie wmawiajmy ludziom glupot, ze na czyms innym niz Hobie nie da sie lowic. Znam wiele osob co lowia tanim Galaxy Sturgeon w morzu i nie narzekaja a tutaj ludzie chca poplywac po polskich wodach, gdzie prawie nigdy nie ma fali to im sie mowi ze tylko Hobie.

Nowe kajaki produkowane w US -  https://bonafidekayaks.com/

Tanie kajaki z napedem -  https://cambridgekayaks.co.uk/products/sailfish-sea-fishing-kayak-with-pro-pedal-drive-system

Nie znasz się

łowiłeś kiedyś na stojąco ze swojego kajaka ? tak się łowi w większości w Polsce

Nie kłam , nigdy nic takiego nie stwierdziłem 

Kiedyś pływałem na platformie ze styropianu i też nie narzekałem

• Like 1

• 0

Nigdy nie stwierdziłem , że na innym niż Hobie się nie da
Da radę nawet na desce surfingowej
Nie obrażaj mnie twierdząc , że wmawiam ludziom głupoty
Każdy kajak to tylko kawałek polietylenu lepszej lub gorszej jakości , ale są też inne różnice , kształt , wyposażenie , napęd i ten ostatni jest w kajaku Hobie rewelacją w wędkarstwie kajakowym śródlądowym i nie tylko

Sam pływasz kajakiem , który według mnie nie spełnia oczekiwań wędkarza pływającego po wodach Polskich
Ma bardzo słaby folel, miałem na takim fotelu wiecznie mokrą pupę , co jest bardzo mało komfortowe , wręcz przekreśla go moim zdaniem

Nie chce mi się dalej tłumczyć rzeczy oczywistych bo i tak za parę dni wyskoczy jakiś kajakowy odkrywca , amator i będzie chciał udowodnić światu jaki jest super
podając linki jakiegoś badziewia gdzieś za granicą
Mieszkamy w Polsce i tu chcemy kupować dobre kajaki w rozsądnych pieniądzach i są tu takie

Pierwsza twoja propozycja 1600 $ to 5700 zł plus transport i opłaty celne ( te wzrosły bo kajaki podchodzą pod łodzie ,a na nie stawka wzrosla o 25 %) to będzie jakieś 11.000 zł za kajak wiosłowy

Reszty nawet nie komentuję
Żegnam ozięble i zapraszam do lepszego zgłebienia tematyki kajakowej , kajki to nie promy kosmiczne wystarczy poświęcić 20 minut

Ps co to jest w tych ludziach same ataki , zamiast coś napisać fajnego puścić jakąś fotkę , zadać pytanie to tylko łup i łup

jakiś zgorzkniały ten nasz naród

• Like 7

• 0

Dla rozluźnienia atmosferki [emoji2]
Fotka z zeszłego tygodnia
Przybył nam nowy kajakarz

To jest nasz jedyny cel , krzewienie wędkarstwa kajakowego w Polsce  [emoji123][emoji106]7ad5dc474714377ac194c3067a532818.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Like 5

• 0

Było nas ośmiu i nikt nie złowił miarowej ryby [emoji852]okoń 25 cm , szczupak 65 cm

ale organizacja i towarzystwo super jedna z fajniejszych imprez w tym roku

Pierwszego dnia startowaliśmy na jeziorze Wierzchowo ,starałem się złowić szczupaka sporymi gumami , ale bez powodzenia

Drugiego dnia przypadło jezioro Trzesiecko spuściiłem z tonu i skubałem okonki [emoji16], ale żaden nie był do miary

Starałem się bardzo , ale cóż począć [emoji3]

Z całego serca zapraszam na następną edycję [emoji123]

Podsumowując, okonkiem 25 cm można było zająć pierwsze miejsce ????????

1688f10abf7014c535947cef6dd43a88.jpg394d4b39830a0704e56066058657f7f8.jpgb694b679d004effe8aea63b3e8cf0c48.jpgf9a5cf9c19f2db936023178b0a53e342.jpg206ddc2a89b06f0554985dfdd2598f7f.jpg3415cfd92264f47e1a970c8d51cc3eb2.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Like 6