Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Odpuście sobie dmuchane kajaki, szukając łatwego w transporcie pływadła rozważałem ponton, ale już trochę czasu łowię i po kilku sezonach, ponton zawsze trzeba kleić, pozatym na wiosłach po rzece się ciężko nim pływa, a jak wieje to już jest tragedia. 

Co to za ponton który trzeba kleić po kilku sezonach? Ludzie pływają po 10 lat i nic nie kleją.

• 0

Odpuście sobie dmuchane kajaki, szukając łatwego w transporcie pływadła rozważałem ponton, ale już trochę czasu łowię i po kilku sezonach, ponton zawsze trzeba kleić, pozatym na wiosłach po rzece się ciężko nim pływa, a jak wieje to już jest tragedia. Długo się zastanawiałem co brać ponton, czy kajak, a może jakąś budżetową pychówkę z drewna, którą mógłbym zostawiać przypiętą nad wodą, tylko, że z tym zostawianiem jest tak, że mogłaby posłużyć komuś na opał, zwyciężył kajak. Dzisiaj cały dzień z niego łowiłem, jestem zadowolony, co prawda kilka rzeczy takich jak wózek będę musiał jeszcze dopracować z tego, który mam się zsuwa, a nad wodę mam z 600 metrów, znajomi wędkarze, którzy przepływali łódkami śmiali się, że wygląda to z daleka jakbym siedział na jakimś konarze i sobie łowił. Kajak ma regulowane siedzenie, ale jak mocniej wieje lepiej go na maksa nie podwyższać, chociaż sam lubię jak buja, da się łowić na stojąco, ale trzeba potrenować trochę, jeszcze zbyt sztywno stoję. Z czystym sumieniem mogę polecić, nawet sumka udało mi się wyjąć ze szczupakiem będzie w tym sezonie gorzej, za dużo suma, na sonarze widziałem jak całymi watachami pływały, podejrzewam, że wychodziły za krąpiami, które się tarły przy zielsku.

O jakim kajaku mówisz?

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

• 0

Według mnie najlepszy na nasze warunki i relacja cena - jakość jest Lure 11,5

Dla forumowiczów z jerkbaita u dilera mamy na tajne hasło niesamowitą zniżkę ????????

@thug kolega Rexxx pływa na Lure 11.5

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 3

• 0

własnie ten fajny :) .A czy jeszcze inne modele mają ?np.bez napędu nożnego?

????????????????????????????????????

Są ale do wędkarstwa najlepsze są modele z napędem nożnym wolne ręce i jeszczw parę szczegółów

A jeżeli chcesz bez napędu to raczej wybrałbym wiosłowy innej firmy niż Hobie będzie dużo tańszy ????

Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

Ale masz ładny egzemplarz nivy. Ja mam na ryby Explorera 97, który super się sprawdza w terenie i nie szkoda mi pakować ponton czy kajak na dach nawet bez ręczniczków aby się nie zarysowało. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja tym wjeżdżam tam gdzie nawet yeti się nie zapuszcza i na żadne lakiery i pierdoły nie zwracam uwagi, to ma dojechać i wrócić bez pomocy traktora nad Wisłą.

• 0

Według mnie najlepszy na nasze warunki i relacja cena - jakość jest Lure 11,5

Dla forumowiczów z jerkbaita u dilera mamy na tajne hasło niesamowitą zniżkę [emoji16][emoji106]

@thug kolega Rexxx pływa na Lure 11.5

Sam mam 2 rok i śmiga aż miło. Ryby same się łapią :)

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• 0

Dobry patent, my kiedyś ponton woziliśmy z wszystkimi klamotami na dachu, nie bawiliśmy się w spuszczanie powietrza, ale to też ma swoje wady po kilku kursach przez zaciśnięte drogi, a to wędka się połamała, gałąź się wbiła w ponton i takie tam, ale nie szkoda było, kije z włókna szklanego, ponton z demobilu... naprawi się ;)

• 0
  • 0

Każdy z uczestników takiej wymiany 'uprzejmości' solidarnie buduje w ten sposób swój wizerunek na forum.

W tym wątku @Gadda nie jest jedynym, którego poziom jest odbierany jako dyskusyjny.

Proszę o powrót do tematu wątku.

Posty, które nie są zgodne z tematem wątku, będą usuwane.

• 0

Co to za ponton który trzeba kleić po kilku sezonach? Ludzie pływają po 10 lat i nic nie kleją.

Bush,prosecan,brig  nic nie wytrzymało a w prosecanie odpadła pawęż :D .

10 letnie riby też się nie nadają do użytku a są nie z pcv a hypalonu który jest duuuużo mocniejszy.

Wracając do kajaków. Im kajak dłuższy tym szybszy im szerszy tym stabilniejszy, Podnosząc  środek ciężkości drastycznie obniża stabilność jednostki , nie ma od tego odwolania. Koniec kropka!  

Zresztą można sobie obejrzeć jak łatwo się wywrócić na stabilnym kajaku jakim jest lure  , filmie na kanalgratis.se na podniesionym krześle na maksa do góry. 

fizyka , szkoła podstawowa. 

• 0

Wiesz jaka jest pogoda w UK i temperatura ich morza przez większość roku?

[emoji16]

Ja się dziwię ze oni w ogóle z domu wychodzą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jest taka sama jak w Polsce albo nawet woda w morzu jest cieplejsza, zalezy od której strony wyspy, estuarium czy nie itp.

To nie chodzi o takie rzeczy ale o zdrowy rozsadek, którego w Polsce wielu ludziom brakuje i nie mówie tylko o wedkarstwie.

Edytowane przez brzoza