Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To nie znaczy, że zastąpi mi łódkę. To tak jakby powiedzieć, że motocykl zastępuje samochód. Bardzo zawężone i jednostronne podejście do sprawy. I na dodatek motocykl konkretnej marki????

Gwarantuje ci, że Hobie nie wniósl by nic, abo nie na tyle dużo, żeby rezygnować z tego co mam w ellingu w tej chwili, gdybym się zamienił.

Jesteś zadowolony, to świetnie ale to nie znaczy, że inni też powinni.

Ludzie nie wydawali by dziesiątek tysięcy na lodzie, czy pontony, gdyby Hobie był jakimś świętym gralem . Widziałem mnóstwo wypasionych łódek na wodzie i ani jednego kajaka. Raz spotkałem innego ellinga.

Janusz a skąd Ty możesz takie rzeczy wiedzieć ? :D

• 0

No na kajakach , masz temat o pontonach , supach i innych takich w tym masz na pewno doświadczenie to tam chętnie ktoś poczyta o dmuchanym wąskim pontonie . A tu już daj spokój, bo faktycznie ciężko potem znaleźć jakieś wartościowe informacje w tym wątku

• 0

No na kajakach , masz temat o pontonach , supach i innych takich w tym masz na pewno doświadczenie to tam chętnie ktoś poczyta o dmuchanym wąskim pontonie . A tu już daj spokój, bo faktycznie ciężko potem znaleźć jakieś wartościowe informacje w tym wątku

Powiedział: PRZEDSTAWICIEL MARKI.

Nie będę ciebie odsyłał do wątku o rowerach wodnych, bo chyba takiego nie ma, zwłaszcza że  Hobie to fajne kajaki i nie ich wina, że mają tak słaby marketing na tym forum, że Elling Cardinal jest dla nich zagrożeniem. ;)

Dla mnie z tobą EOT.

Edytowane przez Tapirro

• 0

Powiedział: PRZEDSTAWICIEL MARKI.

Nie będę ciebie odsyłał do wątku o rowerach wodnych, bo chyba takiego nie ma, zwłaszcza że Hobie to fajne kajaki i nie ich wina, że mają tak słaby marketing na tym forum, że Elling Cardinal jest dla nich zagrożeniem. ;)

Dla mnie z tobą EOT.

Janusz,proszę nie zaśmiecaj wątku kajakowego, bo przysparzasz tylko pracy

Masz wątek o swoim dmuchańcu, to możesz tam pisać swoje wartościowe wywody

Przeczytaj na spokojnie jakie tu wypisujesz bzdury,(elling cardinal jest zagrożeniem dla kajaka) ????????????

Przecież to są dwie różne jednostki, Janusz czytają to ludzie

Ps jak pływasz dmuchanym lodołamaczem, to załóż chociaż komizelkę asekuracyjną, Panie ekspert ????

Edytowane przez @Brig

• 0

Kolego @Tapirro twierdzisz że Hobie nie jest świętym gralem ale zachowujesz się jakby Elling był jedyną i najlepszą opcją... a reszta to gówno ????‍♂️

Zapytanie z mojej strony wyszło o kajaki twarde a nie o dmuchane materace. Szanuje twoje zdanie i zaangażowanie ale to nie ten wątek. Wybacz.

Biore pod uwagę zdanie każdego gościa który pływał jakim kolwiek kajakiem i ma do powiedzenia cos sensownego (to jest git, a to szit).

• 0

Kolego @Tapirro twierdzisz że Hobie nie jest świętym gralem ale zachowujesz się jakby Elling był jedyną i najlepszą opcją... a reszta to gówno ‍♂

Zapytanie z mojej strony wyszło o kajaki twarde a nie o dmuchane materace. Szanuje twoje zdanie i zaangażowanie ale to nie ten wątek. Wybacz.

Biore pod uwagę zdanie każdego gościa który pływał jakim kolwiek kajakiem i ma do powiedzenia cos sensownego (to jest git, a to szit).

PABLO Dziwne rzeczy piszesz, jakbyś czytał coś , co nie zostało napisane :/

Do twojego pytania odniosłem się w tylko jednym poście, po tym jak zaczęło wyglądać na to, że nie uzyskasz odpowiedzi, bo osoba podająca się za znawcę kajaków poinformowała cię tylko, że to są 2 różne kajaki. Przeczytaj jeszcze raz nigdzie nie wciskałem ci kardinala, napisałem tylko, że taki kajak istnieje i podałem kilka cech. Nigdzie nie wyraziłem się pogardliwie o kajakach polietylenowych – przeciwnie napisałem nawet, że hobie to fajny kajak. Nie rozumiem więc pogardliwego tonu w stosunku do mojego kajaka – materac.

Napisałem, że elling kardinal jest mega stabilny, można na nim zamontować obrotowy fotel i względnie dobrze pływa na wiośle. Że mało kto ma pomost pod nosem, a mimo to posiadanie łódki oprócz kajaka ma sens. Że po dwóch sezonach kajakowania mam potrzebę większej jednostki, bo uwiązanie do samego tylko kajaka jest dla mnie męczące, chociaż wędkowanie z kajaka bywa magiczne. Że slipowanie łódki jest szybsze niż kajaka. Oraz, że elling kardinal w konfiguracji, którą mam obecnie daje mi podobne możliwości jak najbardziej wypasiony hobie.

Jeśli to nie jest sensowne, to ktoś tu ma jakiś problem. Dziwne, że takie opinie wzbudzają agresję.

Atakujesz mnie w sposób kłamliwy i manipulujesz, chociaż ja do ciebie zwróciłem się w sposób życzliwy – piszesz, że uważam, że inne kajaki niż mój to gówno, chociaż nigdzie nawet nie dałem do zrozumienia, że tak myślę.

Elling Kardinal jest kajakiem i to jest ten wątek.

Edytowane przez Tapirro

• 0

Jeśli Cie uraziłem to wybacz. Nie miałem takiego zamiaru.

Ale z tego co czytam to Ty zacząłeś "spór" na tym wątku. Twojej jednostce bliżej do pontonu niż do kajaka.

A ponton i łódkę juz mam.

Tak jak juz pisałem. Szukam czegoś co przeciągnę przez las czy krzaki i wrzucę do wody. Zamontuje echo, zapakuje torbę i max dwie wędki ...

Nie mam zamiaru pakować szpeju na tydzień. Od tego jest łódź czy ponton.

Także... Dziękuję za wyrażenie swojego zdania ale Ealling nie spełni moich oczekiwań i nie jest tym o co mi chodzi.

Edytowane przez _PABLO_

• 0

Januszu jak widzisz wszyscy tu oprócz ciebie zdają sobie sprawę z tego że to ponton nawet producent tak go nazywa. (Przeczytaj opis ) Wiec to nie ten temat

Po co na siłę chcesz przekonywać wszystkich że jest inaczej ?

Podaje linka do modelu żeby nie było :

https://www.boatpoland.com/pl/tovar/motokajak-elling-kardinal-370/

Kolejny raz przez twoje wywody , zaśmiecasz wątek o kajakach. I kolejny raz piszesz ze wszyscy się nieznana tylko ty wiesz najlepiej. Przez klepanie 15 raz tego samego nic tu nie można znaleźć konkretnego. A temat Big Fisha i Lure był poruszany parokrotnie.

Naprawdę apeluje do twojego rozsądku!

• 0

Jeśli Cie uraziłem to wybacz. Nie miałem takiego zamiaru.

Ale z tego co czytam to Ty zacząłeś "spór" na tym wątku. Twojej jednostce bliżej do pontonu niż do kajaka.

A ponton i łódkę juz mam.

Tak jak juz pisałem. Szukam czegoś co przeciągnę przez las czy krzaki i wrzucę do wody. Zamontuje echo, zapakuje torbę i max dwie wędki ...

Nie mam zamiaru pakować szpeju na tydzień. Od tego jest łódź czy ponton.

Także... Dziękuję za wyrażenie swojego zdania ale Ealling nie spełni moich oczekiwań i nie jest tym o co mi chodzi.

Nie uraziłeś mnie tylko zdziwiłeś, to było jakbyś pisał o równoległej rzeczywistości ;)

Zacząłem "spór", bo miałem czelność napisać, że Elling Kardinal, to jest kajak i to w mojej opinii świetny, a przedstawiciele pewnej marki kajaków na tym forum są agresywni i zachowują się jakby ten wątek był ich własnością.

Ponton - kajak, to trochę pomylone zestawienie pojęć, bo jedno nie wyklucza drugiego. Poniżej definicja kajaka z Wikipedii:

Kajak – niewielka łódź turystyczna lub sportowa.

Używa się do niej wiosła o dwóch piórach, nieopartym o żadne urządzenia przymocowane do pokładu (w odróżnieniu od łodzi wiosłowej). Załoga siedzi twarzą do kierunku płynięcia.

• Like 1

• 0

Dobra bo znowu jest bajzel

Tapiro możesz odpowiedzieć na zadane przez Pablo pytanie czy nie, jak nie to masz wątek Tobie poświęcony i tam udzielaj rad,

bo tu są one bezużyteczne

Bo Ci się wydaje, albo chyba

Poza tym jak się na czymś nie zna, to się nie wypowiada

Nie masz bladego pojęcia o niczym i do tago jesteś jak uparty osioł

120 opisywałem tu już dwukrotnie,a przez takich jak Ty, muszę to robić po raz trzeci

Więc mam do Ciebie proźbę, daj już spokój

Idź w swoją stronę

Edytowane przez @Brig

• 0

Dobra bo znowu jest bajzel

Tapiro możesz odpowiedzieć na zadane przez Pablo pytanie czy nie, jak nie to masz wątek Tobie poświęcony i tam udzielaj rad,

bo tu są one bezużyteczne

Bo Ci się wydaje, albo chyba

Poza tym jak się na czymś nie zna, to się nie wypowiada

Nie masz bladego pojęcia o niczym i do tago jesteś jak uparty osioł

120 opisywałem tu już dwukrotnie,a przez takich jak Ty, muszę to robić po raz trzeci

Więc mam do Ciebie proźbę, daj już spokój

Idź w swoją stronę

Panowie PRZEDSTAWICIELE MARKI hobie, po pierwsze, wypraszam sobie chamstwo i arogancję typu "przez takich jak Ty" i "jesteś jak uparty osioł" , bo zmuszacie mnie do napisania, że tylkoktoś nadęty i prymitywny może napisać coś takiego w odpowiedzi na dyskusję, która się tu teraz toczy.

Po drugie ktoś taki nie będzie decydował czy mogę pisać o moim kajaku w wątku o kajakach.

Po trzecie obrażacie inteligencję osób, które tu zaglądają wciskając w moje usta słowa, których nie powiedziałem - ludzie nie są idiotami i potrafią czytać.

Odezwać się nie można, bo hobie od razu robi gnój - świetna reklama.

Edytowane przez Tapirro
  • Like 1

• 0

Tapiro co Ty przyczepiłeś się do tych nieszczęsnych kajaków Hobie, jak to tylko nasza pasja

Przedstawiciel marki to tak, ale łodzi aluminiowych które teraz produkujemy

KFP Watersports ????????

Ps może i Ty jak przedziurawisz swego dmuchańca kupisz kiedyś od nas Łódź ????, zapraszamy ????

post-57541-0-93402200-1610537581_thumb.jpg

Edytowane przez @Brig

• 0

Tapiro co Ty przyczepiłeś się do tych nieszczęsnych kajaków Hobie, jak to tylko nasza pasja

Przedstawiciel marki to tak, ale łodzi aluminiowych które teraz produkujemy

KFP Watersports

attachicon.gif Screenshot_20210113_123143_com.android.gallery3d.jpg

Hobie faktycznie nie jest winne tylko wy. Kiedy odezwie się ktoś z pozytywną opinią o sprzęcie, który wam nie leży, zaczynacie tą osobę wyszydzać, dyskredytować, traktować z góry i mówić jej co ma robić. To jest zwyczajnie nadęte i prymitywne, a kończy się chamstwem.

Łódkę chyba widziałem gdzieś w internecie, kiedy szukałem czegoś dla siebie - nie podobała mi się.

• Like 2

• 0

To nie są pozytywne opinie, to opinie wyssane z polca

Dlatego je negujemy, by nie wprowadzać ludzi w błąd

Ty, Pietrek dk, Pływak przełajowy itp ludzie którzy czegoś tam lizneli, ale nie wiadomo czego, wypowiadają się tu bez sensu, bo nic nie wnoszą, poza zamieszaniem

Co najwyżej linkują jakieś przedmioty z Ali bądź Kanady czy USA

I proszę nie wyzywaj mnie od kretynów

A, że łódź Ci się nie podoba to się domyślam bo masz inny gust ????

Edytowane przez @Brig

• 0

Ty, Pietrek dk, Pływak przełajowy itp ludzie którzy czegoś tam lizneli, ale nie wiadomo czego, wypowiadają się tu bez sensu, bo nic nie wnoszą, poza zamieszaniem

A, że łódź Ci się nie podoba to się domyślam bo masz inny gust

No właśnie o takie podejście chodzi. Tobie wydaje się, że liznąłeś wszystkiego, ale to tylko samoocena megalomana. Może liznąłeś wiele ale nie wszystko. Nie liznąłeś nap. kardinala a się wypowiadasz. Wielu innych rzeczy też nie liznąłeś a wyszydzasz.

Oczywiście, że mam inny gust - podoba mi się Skylla - podobno mają robić 400.

Edytowane przez Tapirro
  • Like 1

• 0

Kolego @Tapirro twierdzisz że Hobie nie jest świętym gralem ale zachowujesz się jakby Elling był jedyną i najlepszą opcją... a reszta to gówno ????‍♂️

120 stabilny,aż za bardzo, istna platforma, do przodu bardzo sprawnie ze skręcaniem lipa

Jednostka transportowa(pies, kot, baba, namiot)???? bądź pod elektryka, bardzo ciężki, dramat

Osobiście bym go nie kupił nigdy , ale co kraj to obyczaj ????

Będzie też go ciężko odsprzedać, raczej potrzebny amator, bądź osoba którą skusi cena

11,5 bardzo dobry model, mój faworyt, od niego zaczynałem

Masz tam wszystko co potrzeba, kupuj tylko z wyjmowanym sonarpodem bo w starszych modelach lipa z przetwornikiem

Wszystko zależy, za ile go kupisz, daj znać jak coś znajdziesz to powiem czy warto, parę znam osobiście ????

Zwrócić uwagę czy nie był naprawiany, dasz zdięcie to Ci powiem, bo sam nie zauważysz

Mieliśmy je kiedyś w dobrej cenie, ale zapał minoł, przeczytałeś wcześniejszą konwersację to wiesz dlaczego ????

A obecną cena proponowana za nowy, jest według mnie za wysoka, wolałbym poszukać używki, bo czasem można trafić

Kajaki wiosłowe wędkarskie, to nie demony prędkości z uwagi na szerokość ????

Jest jeszcze dużo szczegółów, ale to dużo pisania jak będziesz miał ochotę zgłębić to kontakt na pewno znajdziesz

Pozdrawiam

Ps Hobie to naprawdę świetny gral wśród kajaków wędkarskich, tylko ma jedną wadę, jest absurdalnie drogi ????

Ale Pagani Zonda, też nie jest tania ????

Edytowane przez @Brig

• 0

No i po co cytujesz post, zawierający kłamstwo i bzdury, które już wcześniej z autorem zostały wyjaśnione, a odpowiadasz na zupełnie inny. Przechodziłeś szkolenie w rosyjskiej trolowni? Nadal jeździsz rozrzutnikiem z gównem. Skończ, bo się kompromitujesz.

• 0

No i po co cytujesz post, zawierający kłamstwo i bzdury, które już wcześniej z autorem zostały wyjaśnione, a odpowiadasz na zupełnie inny. Przechodziłeś szkolenie w rosyjskiej trolowni? Nadal jeździsz rozrzutnikiem z gównem. Skończ, bo się kompromitujesz.

Tapiro zabiłeś mnie ????????????

Cytowałem ot tak, pierwszy który był po przejechaniu palcem do adresata

Ale jesteś kotem, sąsiedzi muszą mieć z Tobą wesoło ????????????????

Nie Zazdroszczę ????????????

Edytowane przez @Brig