Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Denerwuje mnie to że srają , wrzeszczą a przede wszystkim śmiecą :angry:  Nie wiem jak można wziąć na spływ 4paka czy butelkę napoju , a potem puste już wyrzucić do wody! - zmieściły się pełne w plecaczku to i puste też się zmieszczą .

• Like 1

• 0

Wychowanie tycz się wszystkich ludzi a nie tylko ludzi z miasta.

Zobacz jak wyglądają niekiedy stanowiska wędkarskie.

Kolego więcej uśmiechu i odpowiadaj dzień dobry z radością bo wśród tej miejskiej stonki są też super ludzie tacy jak ja (skromny, miły ,przystojny)a i browary mam w kajaku w jedną a butelki w 2

Edytowane przez brig
  • Like 1

• 0

Dziś na Mazurach taka Polska złota jesień :) trochę deszczu trochę słońca , raz zimno a raz ciepło :rolleyes: zrobiłem kajakiem 5km. w górę rzeki , złapałem trochę okonków , szczupaka nie widziałem , tylko kilka fajnych jazi i kleni , ale one nie chciały brać na spina  :( trzeba będzie zasadzić się na nie z gruntu , dziś miejska stonka nie pływała , a ja na wodzie od 8-16 , od jutra do 30go urlop ,więc troszkę sobie jeszcze popływam  :wub:

• 0

Hehe mendo widziałeś jakie to dla mnie problematyczne i się dziwisz? :D

Przyczepka pod kajak to najlepsza decyzja :) wszystkie śmieci zostają w schowku - echo, kotwa, liny, uchwyty itp. 

Kajak wjeżdża do garażu razem z całym sprzętem jak wiosła, silnik i inne duperele. Kupa czasu zaoszczędzona i jaki relaks że nie poobijam dachu. Brakuje jeszcze skrzyneczki na akumulatory na przyczepce :) ale to się dorobi.

• Like 1

• 0

Kurczę  a ja się martwiłem, że na pontonie 320 jest ciasno a tu widze, że nie jest źle ale fajna sprawa.

Na pontonie może być ciasno z tego powodu że nie masz tam żadnych schowków , czy uchwytów na wędki - pomyśl o jakiś sakwach pod ławeczki , jeśli oczywiście jest to ponton z ławkami :) uchwyty na wędki też się przydają , dodatkowe kije nie wadzą pod nogami . Temu gościowi na dmuchańcu nie przeszkadza nawet rower 

lubię jego filmiki , zasuwa nieraz tym rowerem kilka kilometrów aby realizować swoją pasję !  

• 0

Hehe mendo widziałeś jakie to dla mnie problematyczne i się dziwisz? :D

Przyczepka pod kajak to najlepsza decyzja :) wszystkie śmieci zostają w schowku - echo, kotwa, liny, uchwyty itp. 

Kajak wjeżdża do garażu razem z całym sprzętem jak wiosła, silnik i inne duperele. Kupa czasu zaoszczędzona i jaki relaks że nie poobijam dachu. Brakuje jeszcze skrzyneczki na akumulatory na przyczepce :) ale to się dorobi.

Jak skrzyneczka może być ze sklejki WD foliowanej to mogę Ci pomóc :)

• 0

Panowie może wie ktoś jaki uchwyt do wędki i siedzenie przypasuje mi do mocowania na foto, mam identyczny kajak ale brakuje mi siedzenia i uchwytu do wędki. Nad siedzeniem myślałem takim siedzenie a uchwyt nie mam pojęcia co to jest za mocowanie.

I jeszcze jedno pytanie bo pływałem nim dziś w celu sprawdzenia 10 min z dość krótkim i tandetnym wiosłem, czy dłuższe wiosło ograniczy w jakiś sposób chlapanie. Po tych 10 min miałem całe portki mokre od wody lejącej się z wiosła. Stabilności bałem się testować przy takiej temp. Model kajaka to Tequila! GTX Solo Angler.

Tequila_GTX_angler_front_top_W.png?v=145

Tequila_Angler_GTX_Solo_apart_cammo_4e98

• 0

]szerokosc 75 cm, gumek zadnych nie mam wislo to jakas taniocha nawet nie wiem z kad je mialem w garazu :) tak jestem ze Świecia, mam Wde za oknem z tad pomysl na kajak[/

A )kajak wędkarski jest szerszy od zwyklego wiosło nie pasuje minimum 225 cm do 250 cm musisz sam dopasować , brak gumek przy piórkach dla tego leci woda po rękach.

B) jak jesteś ze Swiecia napisz do adski pięć postów wyżej ma kajak z silniczkiem to Ci wszystko wytłumaczy.

Wesołych Świąt :-)

• 0

Panowie mam pytanko do bardziej ogarniętych ode mnie, jaki akumulator będzie dobry do silniczka elektrycznego 12V. Kupiłem niedawno kajak wędkarski pompowany z silnikiem w zestawie 12v. Chciałbym dokupić akumulator i ładowarkę, tylko nie za bardzo wiem jaki to miałby być akumulator i ładowarka, chciałbym taki który by starczył  na dłuższy pływania na wodzie. Pozdrawiam,

• 0

Panowie mam pytanko do bardziej ogarniętych ode mnie, jaki akumulator będzie dobry do silniczka elektrycznego 12V. Kupiłem niedawno kajak wędkarski pompowany z silnikiem w zestawie 12v. Chciałbym dokupić akumulator i ładowarkę, tylko nie za bardzo wiem jaki to miałby być akumulator i ładowarka, chciałbym taki który by starczył na dłuższy pływania na wodzie. Pozdrawiam,

Akumulator jak najlżejszy i ładowarka jak najlepsza :-)

Grzesiek ale pytanie ,masz wszystko opisane w wątku aku jaki wybrać .

Edytowane przez brig

• 0

W maju organizowane są na Dadaju zawody spinningowe z cyklu Garmin Fishing Series. Oprócz dwuosobowych drużyn z łodzi, tym razem dopuszczają też kajaki. Czy ktoś byłby zainteresowany? Bo mnie ciągnie wystartować właśnie na kajaku i fajnie gdyby parę osób wystartowało w tej formule. Poniżej podaję link z garminowskiego facebooka z komunikatem o tej imprezie.

https://www.facebook.com/GarminFishingTeam/videos/1477874185558474/

• 0

Czy ktoś pływał dmuchańcem np. takim https://www.decathlon.pl/kajak-new-itiwit-2-id_8387562.html  po większej rzece typu Wisła, Narew? Chodzi mi o możliwość desantu na wyspę, zaparkowanie na kancie przykosy czy też popłynięcia pod prąd powiedzmy 200m, ewentualnie łowienie w klatach pomiędzy główkami. Będzie używany na krótkich wypadach i wożony napompowanym, zależy mi na maksymalnej mobilności. Myślę jeszcze o konstrukcji sztywnej http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/lodzie-i-silniki/lodzie-gumowe/kajak-650399/  lecz obecnie brak na stanach. Pneumatyczny miałby taki plus, że mógłbym wykorzystać go do spływów z dziećmi.

• Like 1

• 0

Czy ktoś pływał dmuchańcem np. takim https://www.decathlon.pl/kajak-new-itiwit-2-id_8387562.html  po większej rzece typu Wisła, Narew? Chodzi mi o możliwość desantu na wyspę, zaparkowanie na kancie przykosy czy też popłynięcia pod prąd powiedzmy 200m, ewentualnie łowienie w klatach pomiędzy główkami. Będzie używany na krótkich wypadach i wożony napompowanym, zależy mi na maksymalnej mobilności. Myślę jeszcze o konstrukcji sztywnej http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/lodzie-i-silniki/lodzie-gumowe/kajak-650399/  lecz obecnie brak na stanach. Pneumatyczny miałby taki plus, że mógłbym wykorzystać go do spływów z dziećmi.

Na rzece pod prąd to nie lada zadanie.:-)

Dmuchany to sam wiesz kamienie badyle nie wiem jak to będzie.

Ten z juli super cena ale pupa będzie makra.

• Like 2

• 0

Czy ktoś pływał dmuchańcem np. takim https://www.decathlon.pl/kajak-new-itiwit-2-id_8387562.html po większej rzece typu Wisła, Narew? Chodzi mi o możliwość desantu na wyspę, zaparkowanie na kancie przykosy czy też popłynięcia pod prąd powiedzmy 200m, ewentualnie łowienie w klatach pomiędzy główkami. Będzie używany na krótkich wypadach i wożony napompowanym, zależy mi na maksymalnej mobilności. Myślę jeszcze o konstrukcji sztywnej http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/lodzie-i-silniki/lodzie-gumowe/kajak-650399/ lecz obecnie brak na stanach. Pneumatyczny miałby taki plus, że mógłbym wykorzystać go do spływów z dziećmi.

Odpuść sobie tego typu kajaki z wkladem w komorach.Poszukaj dobry z pvc 3-warstwowy, np taki

http://allegro.pl/pompowany-kajak-gorski-viamare-400-pathfinder-w-wa-i6432793056.html

Pływam od 3 lat podobnym po Odrze i daje tam rade

• Like 1