Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziś też słonko ale tylko +1 :) wczoraj nic nie schwytałem :( a dziś 48cm wariat - wyskoczył spod szuwarów jak torpeda , a potem chciał mi odgryźć trzy palce :o

Zapoznaj się z zasadami publikacji zdjęć na JB.PL: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdjęć-na-forum-jerkbaitpl/#entry1821176

• 0

Koledzy a polecicie jakies pozadne spodnie i buty na kajak, albo moze jakieś spodniobuty do pasa tylko tu po wywrotce moze byc problem z nabieraniem wody ?

Na zimne dni to wodery (ja mam neopreny, przerobiłem półsuchacza w którym zepsuł mi się zamek).Jak gorąco to wiadomo, nie ma problemu, wchodzisz do wody w spodenkach. Największy problem jak ciepło na dworze a woda zimna. W woderach za gorąco wiadomo, pozostają spodnie nieprzemakalne z membraną, dobre buty trekkingowe, może do brodzenia i spodnie w buty. U mnie się sprawdza,ale ja moczę w wodzie tylko buty,spodnie pewnie by przemokły.

Tobie pewnie pozostaną wodery i w cieplejsze dni spodnie na zmianę. Może sprawdziłyby się w twoim przypadku półwodery, same nogawki zakładane na spodnie?

Z ubiorem na kajak w naszym klimacie zawsze był dylemat.

• 0

Trzeba poszukać innego miejsca do wodowania :) sam tak zrobiłem , bo już drugi rok duży stan wody że bez woderów to do rzeki nie można dojść, albo  kupić komplet OP1 i wykorzystać od niego ''buty'' które potem na kajaku można zdjąć ,w woderach mało wygodnie się pływa na kajaku , a nawet i w gumowcach , jak się chce pomachać wędką na stojąco , więc dobrym rozwiązaniem na chłodne dni są skarpety neoprenowe , ja przeważnie na spodnie zakładam spodnie z pcv chociaż czasem też wojskowe goretex , mam też od takich spodni pcv same nogawki jak mi kiedyś pękły w kroku , zakładam je  czasem aby nie ochlapywać nogawek normalnych spodni.

Na naszym forum nie propagujemy stosowania chwytaków do trzymania ryb, zwłaszcza szczupaków. Również przypinanie ryby do dna kajaka kłóci się z naszymi standardami. Oba zdjęcia usunąłem i proszę, byś w przyszłości skrupulatniej stosował się do naszych norm:

http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/

Edytowane przez woblery z Bielska

• 0

Dławik elektryczny fi22 chyba. Wystarczająco szczelny ale można dołożyć silikon. Przez kadłub tylko prąd do zasilania a przetwornik na poprzeczce z rurek pcv. Podnoszony w razie mielizny czy trawy.

Tu widać lepiej

934159cce87cf1adb4c66318f70fe173.jpg

9c941275b039eda023f6032272378c30.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez GoloGolo

• 0

Też miałem dziś ochotę popływać , pogoda nie najgorsza +1 i pokazuje się słońce , na lód nie ryzykowałem pojechać to mnie trochę nosi :( ale nie wyciągałem kajaka ,bo coś mi na jesień zbierała się w środku woda , i nie wiem którędy? nigdzie nie uderzyłem, żadnych pęknięć nie widzę , no i nie wiem? jak zrobi się cieplej to zaleję go wodą i zobaczę co się dzieje.