Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Post nr #526 http://jerkbait.pl/topic/1746-wedkarski-kajak/?p=2153553

Tam są duże zdjecia z mojego kajaka z dławikiem i systemem kotwicznym.

Linka pływająca jest dobrym pomysłem, bo ta bojka jednak duża jest i trochę przeszkadza ale do ogarnięcia. 

Bojka ma tę przewagę że łatwo ją znaleźć nawet na falach, a wtedy jest największe ryzyko i wtedy wypina się kotwice w razie "w".

• 0

Mam dwa zestawy kotwiczne .
Pływam najczęściej z tym po prawej stronie , jest widoczny nawet na sporej fali jasna linka z tym drugim raz miałem 20 minutowy problem(Holandia bardzo silny wiatr).[emoji41]
Grzegorz bojka myślę bardzo przesadzony rozmiar wystarczyłaby wielkości jabłka ta jest widoczna z 500 m , a napewno bardzo się obija i telepie.
4c7d1b8b5ca2ba5064511da389462ba1.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

Spoko, daj znać, może się uda choć jestem w tej chwili na etapie zmiany pracy. Od 1 marca zaczynam robotę na Podlasiu i jeszcze nie wiem jak się ułozy ale zobaczymy.

A w jakich terminach planujecie wypad i w jakie rejony NL?

Rozumiem że wszyscy ze środkami pływającymi jadą?

• 0

Fajnie :)

Obejrzałem Twój profil na FB, nie wiem czy nie bedzie wstydu z moim sprzętem i umiejętnościami haha! 

Ale liczy się dobra zabawa.

Muszę ogarnąć jakiś garaż w Białej Podlaskiej, po przeprowadzce bo chce zabrać kajak ze sobą i popływać po Krznie i może po Bugu. Nie znam tamtych rejonów a będę miał co drugi weekend wolny na miejscu, może jest tam więcej fajnej wody w okolicy. Wracanie na Opolszczyznę co tydzień i zostawianie rodziny dla wedkarstwa nie wchodzi w grę więc opłacę kartę na Podlasiu i tam pośmigam trochę, taką mam nadzieję.

• 0

A na zdięciu widzisz morze ?

Pytam bo:

Zgodnie z Art. 8 i 9 ustawy z dnia 31 stycznia 1980 r. o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej, flagę państwową z godłem Rzeczypospolitej Polskiej podnoszą:

- przedstawicielstwa dyplomatyczne, (...)

- cywilne lotniska i lądowiska,

- cywilne samoloty komunikacyjne podczas lotów za granicą,

- kapitanaty (bosmanaty) portów (...),

- polskie statki morskie jako banderę zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami szczególnymi; (...)

Naruszenie przepisów o używaniu flagi Polski stanowi wykroczenie określone w art. 49 § 2 Kodeksu wykroczeń zagrożone karą aresztu lub grzywny.

• 0

Pytam bo:

Zgodnie z Art. 8 i 9 ustawy z dnia 31 stycznia 1980 r. o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej, flagę państwową z godłem Rzeczypospolitej Polskiej podnoszą:

- polskie statki morskie jako banderę zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami szczególnymi; (...)

Naruszenie przepisów o używaniu flagi Polski stanowi wykroczenie określone w art. 49 § 2 Kodeksu wykroczeń zagrożone karą aresztu lub grzywny.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

To pisz Pan mandat.????

Paziom forum coraz bardziej mnie przygnębia.????

Rudy to Ty.????

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 3

• 0

Pytam bo:

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Co do reszty komentarza - ugryzłem się w palce.

Pozdrawiam

Daniel

• 0

A mnie przygnębia brak szacunku dla symboli państwowych... no ale teraz to ogólna wyjebka jest teraz w modzie.

Przeczytałem te podane artykuły.

Gdzie tam napisane że nie można? Nie dostrzegam czegoś?

No i mam takie pytanie - czym się objawił brak szacunku w przypadku umieszczenia flagi na kajaku?

Pozdrawiam

Daniel

Edytowane przez Dano.
  • Like 1