Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zastanawia mnie czy jest jakieś minimum szerokości kajaka aby w miarę bezpiecznie łowić na stojąco ? Czy musi być specjalnie przystosowany do takiego wędkowania ?

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

To jest zależne od wzrostu i wagi tak jak dla mnie 176 i 105 to 80 - 90 cm optimum.

Jest jeszcze ważne ukształtowanie dna , kajak kajakowi nierówny.

Pamiętajcie o tym by kajak posiadał fotel a nie matę bo bedzie mokra pupa a to podczas długiego połowu jest mało komfortowe.????

Jeszcze jedno fotel musi posiadać szybkie wypinanie by obniżyć wagę kajaka podczas załadunku jest to bardzo istotne.

Najlepsza opcja teraz na rynku w przystępnej cenie ( są jeszcze ostatnie sztuki powystawowe ) to Lure 11.5.????

Gwarancja albo zwrot kosztów.????????????????????????

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 2

• 0

A co byś powiedział , na sucho z obrazka ,  o takim jak zalinkowałem . Stosunkowo niedrogi i wędkarski  . Warto zaczynać od takiego czy raczej szkoda zachodu  i lepiej większy 

https://www.ebay.co.uk/itm/SIT-ON-TOP-FISHING-KAYAK-GALAXY-CRUZ-NEW-MODEL-WITH-FREE-TROLLEY/251861488258?hash=item3aa41d5282:m:myTaT7F_P4gyR-LY8ucoibg

edit : post  wyżej już coś wyjasnił . Wychodzi na to , że ten co w linku to nie jest dobra opcja  ;)

Edytowane przez 'mat
  • Like 1

• 0

Pupa mokra , za krótki, nie postoisz zmarnowane pieniądze tylko sie zrazisz.

Nie sugerujmy sie zdięciami reklamowymi tam wszyscy są zadowoleni i uśmiechnięci.????

Musisz wydać minimum 4000 zł na ten zakup i nie piszcie o kajaku Kolibri który jest teraz w promce za 3200 zł pomyłka , ma trzy straszne felery.????

• Like 2

• 0

Kapok jak kapok , ale to prawda mam po 200 zł fajne pneumatyki które są wygodniejsze i bardziej poręczne.

Arku przyznam że nie jestem specjalistą bo nigdy nie wypadłem z kajaka ale czy to nie jest przypadkiem tak, że pneumatyki nie są zalecane do kajaka ze względu na to iż po napompowaniu znacznie utrudniają ponowne wejście na pokład? (pomijam fakt, że faktycznie są wygodne i poręczne podczas normalnego użytkowania "na sucho"). 

• 0

Nie utrudnia .

Ile razy wypadasz w roku z kajaka ?????

Więc wolę w tę pozostalą cześć roku pływać wygodnię.????

Jak jesteś w wodzie to i tak ci jest już wszystko jedno , czy wejdziesz czy dopłyniesz przy kajaku do brzegu.

Możesz też spiąć sìę elastyczną sprężynką na stałe do kajaka np.za pasek by nie odpłyną na wietrze.

• 0

Widzisz szybko, szybko i się zapomniało ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Mam jeszcze saszetkę do torby , ale muszę poszukać jak znajdę to dam znać jest super.

Jak masz ochotę to na Fb tworzymy grupę zamkniętą dla kajakarzy w Polsce aby byli w jednym miejscu.

Nie bedzie tam żadnych reklam ani innych czortów.????

Czyste wędkarstwo.????

Na KFP wyślij zaproszenie do grópa zamknięta.

• 0

[emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370][emoji370]

Mam jeszcze saszetkę do torby , ale muszę poszukać jak znajdę to dam znać jest super.

Jak masz ochotę to na Fb tworzymy grupę zamkniętą dla kajakarzy w Polsce aby byli w jednym miejscu.

Nie bedzie tam żadnych reklam ani innych czortów.[emoji16]

Czyste wędkarstwo.[emoji106]

Na KFP wyślij zaproszenie do grópa zamknięta.

Oo to super jak saszetka się znajdzie :)

Arku tych grup KFP jest trochę która to dokładnie...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 0

Co możesz powiedzieć o krótszym modelu Lure 10 ? oczywiście oprócz tego , że jest krótszy :D Wg specyfikacji i youtuba całkiem nieźle to wyglada B) Jak długie wiosło potrzeba do tego typu sprzętu ?

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Jest krótszy ????

Z uwagi na co wybierasz krótkie kajaki?

Gdzie będziesz w wiekszości pływał ?

Jaki wzrost i waga ?

Jak lubisz łowić?

• 0

Zastanawiam się po prostu . Wody stojace , kanały , 173/90 . W tej chwili mam krowę w którą dużo wejdzie ale chcę zmienić na bardziej kompaktowe wozidełko  :)   Dłuższy kajak będzie bardziej stabilniejszy ?  Lubię okonki łowić , większe ryby mnie nie interesują już  ;)

Edytowane przez 'mat

• 0

Stabilność to szerokość , długość to szybkość choć w kajakach wędkarskich szybkość to kwestia względna.????

Wiosło minimum 250 cm.

Na czym pływaleś ?

Nie pytałem co łowisz tylko jak.????

• 0

W uk zdarzyło się na pontonie i wielkiej łodzi . W PL ponton i materac  :D  Pływak jestem słaby ale nie szukam wrażeń na wodzie to mnie specjalnie taki wędkarski kajak nie przeraża . Do wyczynowego w życiu bym nie wsiadł  :ph34r:  Jeżeli długość kajaka to szybkość to mi się nie spieszy  ;)  

• 0
Gość buszmen

https://www.youtube.com/watch?v=TgTXTWuTh3o&t=166s   Czasem dmuchaniec jest lepszy :P  https://www.youtube.com/watch?v=VUqar_0JR7I gość potrafi kilkanaście kilosów na rowerze zrobić żeby połowić , czyli realizować swoją pasję , a czy jest to 10 czy 11,5 cala nie jest ważne , jednym podoba się moczenie doopy w belly boat  a innym hoobie to mało :rolleyes:

• 0

https://www.youtube.com/watch?v=TgTXTWuTh3o&t=166s Czasem dmuchaniec jest lepszy :P https://www.youtube.com/watch?v=VUqar_0JR7I gość potrafi kilkanaście kilosów na rowerze zrobić żeby połowić , czyli realizować swoją pasję , a czy jest to 10 czy 11,5 cala nie jest ważne , jednym podoba się moczenie doopy w belly boat a innym hoobie to mało :rolleyes:

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Podawane długości to nie cale to stopy.????

• 0

Witam wędkujących kajakarzy :) Planuję dołączyć do szlachetnego grona ;) Stąd też moje pytanie, a właściwie pytania. Budżet operacyjny 4k pln, z chęcią na całość(kajak, wiosło, kamizelka, i może jakiś wózeczek). Z dodatkowych informacji, mały nie jestem, 185cm i 100kg (ehh, pasuje zrzucić zimowe 15kilo ...).

• 0

Witam wędkujących kajakarzy :) Planuję dołączyć do szlachetnego grona ;) Stąd też moje pytanie, a właściwie pytania. Budżet operacyjny 4k pln, z chęcią na całość(kajak, wiosło, kamizelka, i może jakiś wózeczek). Z dodatkowych informacji, mały nie jestem, 185cm i 100kg (ehh, pasuje zrzucić zimowe 15kilo ...).

To forum to nie giełda / sklep

Edytowane przez mario

• 0

Udzielanie swoich rabatów koledze to nie sklep ani giełda na to są inne watki w ktorych nic nie zamieszczam bo nie jestem handlarzem .

Czy kogoś coś uwiera bądz szczypie , że nie potrafi odróżnić koleżeńskiej pomocy pasjonata.

Proszę wyjść i się przewietrzyć napewno dobrze zrobi.

Pompki , przysiady , skłony rozbijają napięcia.

To takie Polskie.

A , że forum to nie giełda to nie trzeba mi tłumaczyć jestem tu parę lat.

Tylko proszę pamietać , że to forum polega na koleżeństwie a nie na kasowaniu postow bez dialogu i powodu.

I jak naruszylem regulamin , że post został skasowany?

Obrazilem kogoś , naruszylem interesy.

• Like 6

• 0

Doceniam Twoją bezstronną chęć niesienia pomocy kolegom z JB.PL.

Do przedstawiania tego typu ofert / propozycji (cenowych) służą wiadomości prywatne, pozwoli to uniknąć nieporozumień w przyszłości.

A uszczypliwości zachowaj dla siebie następnym razem, potrafisz?

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Potrafię , ale czasem jest ciężko się powstrzymać.

• Like 1