Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość buszmen

Pytanko dotyczące foci tego kapoka co ma to biedne dziecko ;)  jest to jakoś mocowane na dole? tzn. do pasa czy między nogami , bo na foci tego nie widać? Nigdy nie pływałem w kamizelce ,a mam taką normalną i się zastanawiam czy po wpadnięciu nie podchodzi ona pod szyję? myślałem dać jakieś paski między nogi ,albo jakieś szlówki do paska od spodni.

• 0

Świetne miejsce dla małego pasażera. Co prawda nie mam już tak małych dzieci, a i najmłodszy wnuczek już nie zmieściłby się, ale mam psa który uwielbia wędkowanie. ;)

Szkopuł w tym, że moja Partnerka boi się wszelkiego rodzaju środków pływających i wędkujemy wyłącznie z brzegu... :(

Edytowane przez Alexspin

• 0

Fajnie na fotkach to wygląda, ale z bezpieczeństwem ma niewiele wspólnego. Przy wywrotce mały może pozostać pod pokładem ...

Zapewne taki pasażer to tylko przy rekreacyjnym pływaniu, przy b. dobrej pogodzie itd. ale .... trzeba dmuchać na zimne.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Znasz ten kajak bardzo dobrze wiesz jak się zachowuje na fali , jak pływam z małym

to tylko w flałtę i nie wędkuje na stojąco, ma jak w domu.????

Myślę , że wieksze ryzyko to jazda samochodem na łowisko.????

Pokonałem kajakiem wedkarskim ponad 1300 km w różnych warunkach i mogę mu zaufać.????

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 1

• 0

W sumie... zedytuje mojego posta ????

@Kurtynka z Nemo: Odwiedzilem was w zeszlym sezonie i nigdy nie spotkalem sie z tak niemila obsluga i zdezelowanym sprzetem. Znajomi ktorzy byli wczesniej odradzali ale jako ze bylem w poblizu wiec postanowilem zaryzykowac. Generalnie koszmar... zona dostala dziurawy kajak i po pol godzinie wzywalismy pomoc. Wasza firma to olala i nie przyslaliscie nikogo. Zone wyciagali wedkaze na srodku rzeki. Jak wiecie sprawa sie toczy.

Przepraszam za brak polskich znakow ale jestem zbyt roztrzesiony na sama mysl o Was.

Ps. O to wam chodzilo ;)

Edytowane przez vBartek
  • Like 1

• 0

Arek, ja wiem, ale niech zerwie się burza lub przepłynie jakiś wariat na motorówce i zrobie falę. To tak jak przez 30 lat i 500 tyś. kilometrów nie masz nawet stłuczki i ten jeden raz na prostej i krótkiej drodze nie zapniesz dzieciaka w foteliku ...... odpukać w niemalowane...  Wiem, że może jestem trochę przeczulony ale nasłuchałem się sporo takich niemożliwych wręcz przypadków.       

• 0

Arek, ja wiem, ale niech zerwie się burza lub przepłynie jakiś wariat na motorówce i zrobie falę. To tak jak przez 30 lat i 500 tyś. kilometrów nie masz nawet stłuczki i ten jeden raz na prostej i krótkiej drodze nie zapniesz dzieciaka w foteliku ...... odpukać w niemalowane... Wiem, że może jestem trochę przeczulony ale nasłuchałem się sporo takich niemożliwych wręcz przypadków.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Mój drogi ???? pływam tak jedynie po leśnych jeziorkach , są osłonięte drzewami z każdej strony i bardzo słabo tam wieje.

Nie ma tam łodzi z silnikami spalinowymi co najwyżej mogę dostać w głowę szyszką bądź jabłkiem od lokalesów.????

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 2

• 0

Szukam własnie jakiejś baterii do podpięcia silniczka i znalazłem o wymiarach d260 w225 s175. Czy ktoś z was ma okazję sprawdzic czy wcisnie się do przodu do lure 11.5? I ewentualnie czy zostanie jakieś miejsce na skrzynkę w której chciałbym tą baterię trzymać? Nie mam jak sprawdzić na swoim bo kajak chwolowo daloko poza domem.

• 0
Gość buszmen

Arek, ja wiem, ale niech zerwie się burza lub przepłynie jakiś wariat na motorówce i zrobie falę. To tak jak przez 30 lat i 500 tyś. kilometrów nie masz nawet stłuczki i ten jeden raz na prostej i krótkiej drodze nie zapniesz dzieciaka w foteliku ...... odpukać w niemalowane...  Wiem, że może jestem trochę przeczulony ale nasłuchałem się sporo takich niemożliwych wręcz przypadków.       

Ja to mówię ''co komu pisane'' sam nie lubię zbędnego ryzyka , autem jeżdżę na emeryta - 4 lata temu na skrzyżowaniu zatrzymałem się na pomarańczowym , to małolat wjechał mi w doopę :( jego pierwsze słowa to '' myślałem że przeskoczysz'' !

• 0

Panowie nie popadajmy w paranoje , wszystko jest dla ludzi,wszystko z głową.  

I miałem sobie sam zbudować zestaw do kotwicy ale jakoś odechciało mi się kombinowania. Znalazłem oryginalne zestawy Hobie do mojego kajaka na Amazonie za 160zł + 26 wysyłka się połowę tego co pewnie kosztują w Polsce u dilera :D

Edytowane przez Tu nie ma ryb.
  • Like 1

• 0

Witam niedawno zakupiłem lure 13,5 a że sezon się zbliża, muszę zacząć szykować sprzęcik, czy jest może ktoś z Warszawy lub okolic kto posiada kajak w pełni przygotowany do wędkowania (kotwica, echo, uchwyty), ewenteualnie może jakiś sklep gdzie to wszystko sobie na spokojnie zobaczę.