Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja nie w celach wojennych, tylko nudzi mi się, pływać na pontonie nie mogę, na lód wejść też.

Przeczytałem przed chwilą cały wątek i mając nieco większy ogląd sytuacji powiem tak;  da się zabrać załogantów, można zadaszyć namiot na noc. Kwestia napędu, zasilania jest taka sama w obu przypadkach, pisałem o zalecie napędu nożnego w kajaku. Argument logistyczny na korzyść kajaka nie do końca jest doprecyzowany, bo równie dobrze mogę zabrać dętkę zwiniętą w plecaku, byle wózek na silnik i lekkie aku, a pompka postawi mi to na lufcie b. szybko. Ileż wędek potrzebujemy, klamotów na krótki wypad? Ponton 2,5m wozi się na samochodzie spokojnie do 90km/k. Airmatowy waży mniej niż kajak i cienki lód też pokruszy.

Moje obiekcje biorą się z braku doświadczenia jakiegokolwiek z kajakiem wędkarskim.

Może sugeruję się tym, że to dość droga wersja środka pływającego oraz faktem, że spinnig nie jest jedyną odmianą wędkowania, którą uskuteczniam.

Do jednego to by mi się przydał-  mapowanie na napędzie nożnym bez wielkich zakłóceń spowodowanych silnikiem el, trzymanie kierunku i lekkość płynięcia ;)

• 0

Popływaj wypowiedz sie dopiero , a to i tak bedzie tylko Twoim subiektywnym odczuciem .

Od razu zaznaczę, że nie chcę nikogo obrażać. Po prostu chciałbym mieć pełny obraz w perspektywie obiektywizmu/subiektywizmu. Czy zajmujesz się sprzedażą/pośrednictwem w sprzedaży kajaków, czy też wyłącznie propagujesz takie wędkarstwo? Pozdrawiam

• 0

Od razu zaznaczę, że nie chcę nikogo obrażać. Po prostu chciałbym mieć pełny obraz w perspektywie obiektywizmu/subiektywizmu. Czy zajmujesz się sprzedażą/pośrednictwem w sprzedaży kajaków, czy też wyłącznie propagujesz takie wędkarstwo? Pozdrawi

Facet pisze oficjalnie, nie ukrywa się pod jakimiś dziwnymi kontami. Czego więcej oczekujesz?

• 0

Nie oczekuję niczego. Nie śledzę wszystkich postów kolegi. Po prostu kojarzyć mi się to zaczzazyna z serią "lubię wędki" na kanale youtube corony fishing. I dziwnym zbiegiem okoliczności wyłącznie wędki jednej firmy. Lubię wiedzieć czy czytam opinie pasjonaty czy sprzedawcy. Nawet jeśli jedno z drugim się nie wyklucza.

Edytowane przez fonix

• 0

@Maciej_K z kajaka można łowić z gruntu https://www.youtube.com/watch?v=gy7aJwuNxjM  i na spławik jak najbardziej , ja całe lato praktycznie z spławikówką pływam , spining to na jesień . Dla mnie kajak  to szybkość wodowania, wygodniej jak z łódki , minus to tylko że pływa się samemu , ale czasem to zaleta :)

• 0

Ok, nie było pytania.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Przepraszam , ale mam dość ciągłych ataków.

Ja osobiście pływam aktualnie na kajakach Hobie model Pro Angler 12 i Compass są to super kajaki (mistrzostwo świata)???? , ale są bardzo drogie .

Kolegom polecam kajaki Lure 11.5 jest to najlepsza oferta na rynku w canie jaką mogę załatwić więc pytanie czy pośredniczę jest nie na miejscu.

Tak pośredniczę ułatwilem sprzedaż 13 kajakow w tym miesiącu w tym trzech prywatnych.

Nie jestem sprzedawcą ani dilerem a szkoda może mógłbym zalatwić jeszcze lepsze ceny.????

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 4

• 0

Marek, życzę dwucyfrówki, nocą. To jest niezapomniane wrażenie, jak jesteś na holu. Taki mój prywatny miernik wielkości ryby- jedziemy, znaczy dwucyfrówka. Zwykły hol- jednocyfrówka.

Ale ja karpi nie łowię :) i regulamin zabrania łowić w porze nocnej z środków pływających :rolleyes: 

• 0

tak dla rozluźnienia

post-51248-0-47242900-1520972596_thumb.jpg

Amerykanie nie przestają zadziwiać  6:40 zorientowali się ze ciągniecie kajaków po asfalcie to był nie najlepszy pomysł...  :blink:

no dobra, super to wygląda po to właśnie jest kajak  B)

Edytowane przez Tu nie ma ryb.

• 0

Do tego celu właśnie rozważam silnik 2,5 konia.

Tylko w celu powrotu pod prąd np Wisły czy Narwi.

Pozdrawiam

Daniel

Zobacz to

https://youtu.be/QDMdaR41mUA

Facet opływa wysepki Key West. Nie bardzo rozumiem czemu nie ma łódki.

Pewnie uwielbia kajaki, jest sam i tak lubi. I ok.

Pływa tym kajakiem także na żaglu.

• 0

I jeden z minusów zarazem ;). Raz się wybralem na pstrągi na bystrzejszą rzekę. Mówię, nie biorę sonaru bo i po co i to był błąd, przez dziurę która została przy większych falach i zawirowaniach tryskały fontanny wody, jak z wielorybiego nosa :). Trzeba jakąś zaślepkę wymyślić jak sonar niepotrzebny bo i opory przy wiosłowaniu są odczówalnie większe

• Like 1

• 0

Wobler129, zobaczysz jak kajakiem można precyzyjnie lokalizować ryby, a następnie ustawiać się w miejscówce. Łódką, czy pontonem często szybko przemkniemy nad ciekawym miejscem, a i zwrotność nie ta, żeby dokładnie wrócić i zaktowiczyć. A kajakiem na wiosłach w mig w miejscu niemal zawrócisz. Namawiam też do zastosowania bocznego systemu kotwicznego (trolley, czy jakoś tam) który jest bardzo przydatny. Pozwala bardzo szybko wykonać manewr kotwiczenia w różnych wariantach (tył,przód, centralnie bocznie itd.).