Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarski kajak

lukomat

Pytanie

Witam

Czy ktos z was mial przyjemnosc (badz tez nie) wedkowac z kajaka? Dzisiaj kolega podniosl ten temat. Przejzalem szybko oferty ne ebay'u no i ceny sa calkim rozsadne, bez problemu mozna zapakowac na dach samochodu i zwodowac w kazdym miejscu. Nawet silniczek maly mozna doczepic. Tylko ta jednoskta wydaje mi sie byc malo sabilna i jeszcze mniej wygodna. Czekam na wasze zdanie.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chłopaki nikt nie powiedział , że będzie tanio

Ceny są Europejskie a zarobki :-)

Najważniejsze jest to by właściwie wydać ciężko zarobione pieniążki i długo cieszyć się z zakupu

Edytowane przez Kayak Fishing Poland

• 0

A czy jest tutaj jakiś użytkownik Kajaka Savage-gear Highrider ?

Chciałbym zapytać o jakieś odczucia użytkowe. A może ktoś miał możliwość skorzystać z tego cuda ? Bo na yt jest pare filmów, ale głównie reklamowe i sponsorowane pokazujące, że można nim dookoła świata pływać bez problemów.

62424_cut.jpg

• 0

Cześć. Jak człowiek spać nie może to głupoty mu do głowy przychodzą. Od jakiegoś czasu lowie z kajaka, nic wielkiego bo kajak kupiony okazyjnie ale sit on top i na jeziorach daje radę. Pomyślałem aby wypuyscic się nim w morze, ale bez przesady. Kiedyś czytalem o surfcastingu. wiem że za tzw drugą rewą można trafić ładne okonie czy okresowo sandacze, belony i inne ryby. Tak się zastanawiam czy jest sens zapuszczać sie tam kajakiem ze spinem. Taki luźny temat ????

• 0

Jest. Od grudnia za sreberkiem, w maju belona. A reszta ryb to już zależy gdzie łowisz. U mnie od czerwca jest ładny leszcz, płoć i jazie, koniec lipca okonie i węgorze. Niestety ten rok był do bani i prawie w ogóle nie było ryby. Są miejsca gdzie w niedużej odległości od brzegu możesz dorsza połowić.

• 0

Przepraszam pomyliłem się kajak Galaxy Supernova nie jest dobrym wyborem

Sugerowałem się ceną targową 1200 € to jest w granicach 5200 zł tyle prawdopodobnie był on wart , a tymczasem kosztuje on normalnie 1599 €

a to stanowczo za wiele jak na ten produkt

• 0

Przepraszam pomyliłem się kajak Galaxy Supernova nie jest dobrym wyborem

Sugerowałem się ceną targową 1200 € to jest w granicach 5200 zł tyle prawdopodobnie był on wart , a tymczasem kosztuje on normalnie 1599 €

a to stanowczo za wiele jak na ten produkt

A miał już niemiecki przedstawiciel model supernowa, bo na zdjęciach nie widać?

• 0

A miał już niemiecki przedstawiciel model supernowa, bo na zdjęciach nie widać?

Odpuść sobie te Galaxy, chyba że będziesz pływał po morzu.

Jeśli kasa Cię nie przeraża weź hobbie, jeśli ma być taniej to coś z feelfree. Popytaj u siebie dilera feel free czy sprowadzą big fish, tego co ja mam. Jakość i poręczność pierwsza klasa. Nie kombinuj z chińczykami, mają słabą jakość.

Edytowane przez mmedenski

• 0

Na morze raczej sìę nie nadaje :-)

nie wiem jak z elementami napędu , ale cena świadczy o materjałach

choć nie w tym przypadku

7000 zł za kajak tej jakości to jakieś przegięcie

c09f56249621f6cfbceb629c6fd69cd7.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 0

Moj napęd jest po ok.1500 km przebiegu i zalecane jest jego smarowanie przynajmniej raz w roku

pływany na słodkiej i słonej wodzie

No ten nie był przeze mnie od początku smarowany :-)

a pracuje bez zarzutu

wiem trochę suchy :-)

po sezonie pójdzie do spa :-)9a626baf2746678c30b7ce34b2230416.jpg

• 0

Za to ten w canie 4300 jest bardzo fajną alternatywą

Pisałem do klubów kajakowych z Wietnamu i Włoch ,.występuje tam pod inną nazwą

Bardzo pozytywnie się wypowiadali na jego temat

4000 a 7000 to jest różnica

9b110f8a387fedf89e34f5865f323edc.jpg

• 0

Arek, widziałem filmiki z antypodów, pływają Galaxy po morzu, pewnie inny model. Jakość bardzo słaba. Po co rozważać takie kajaki, przy tej cenie. Jakby kosztował z 2k to byłby spoko, ale nie za 5-7k.

Druga sprawa to napęd, to nie ma sensu. Porównaj jaki robisz ruch nogami przy systemie hobie, a jaki kręcąc na leżąco. Na dłuższą metę to nie ma sensu. Ten napęd chwalą tylko dilerzy tych kajaków. Głośny, niewygodny, niewydajny. Widziałem kilka filmików pokazujących awarie tych napędów, mocowania siadają, za duża siła.

Nie chcę chwalić swojego napedu (dla niektórych silnik w kajaku to profanacja????) ale silniczek 2 kilo przymocowany na stałe, do tego bateryjka lifepo4 wielkości i wadze pudełka na przynęty dla mnie jest ok. Koszt kilkaset zł a nie kilka tysięcy.

Edytowane przez mmedenski
  • Like 1