guciolucky Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 "Samo "kopnięcie" w blank tak znane z dziobnięcia sandacza/okonia (pstrykniecie) jest odczuwane jedynie z przelotki szczytowej i blanku po którym to kopnięcie się przemieszcza. Reszta już wiadomo (arbory-uchwyt-dłoń). Hej, ho.Jest inaczej gdyż istnieją dwa duże punkty odbioru sygnału. Pierwszym punktem jest blank a drugim rolka prowadząca linkę w kołowrotku. Docelowo "strzał" dochodzi do ręki, poprzez uchwyt, z blanku i z rolki poprzez stopkę kołowrotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 "Pierwszym punktem jest blank a drugim .... poprzez stopkę kołowrotka"._____ Też. Pisałem wielokrotnie o przykładzie patyka (Loomis GLX) który mimo że niby do 1oz. (w rzeczywistości spokojnie do 40g) ale już przy 7g plus 6-7cm guma czuć na kiju jak ogonek tej gumy pracuje w opadzie. Oczywiście na pletce. A niby z niego taki Predator. Czuć tak jak piszesz, na korbce (Stelka) przy zwijaniu, na rękojeści (uchwycie) przy opadzie. Przy braniach nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 10 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Mam osadzenie jak na foto i jak pisze Sławek, w moim odczuciu , rezonans jest nieprawdopodobny. Który to sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Ostatecznie nie to jest ważne i nie to jest tematem wątku. Myślę, że Sławek, wyjaśnił bardzo przystępnie, co miałem na myśli a czego sam nie potrafiłem przekazać w sposób dostatecznie czytelny. Bardzo liczę, że artykuły z za oceanu, będą miały szansę zostać ponownie poddane analizie i będzie to na pewno z korzyścią dla nas wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Teraz to już wszystko się pokomplikuje. Smar w łożysku rolki na pewno tłumi drgania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 MagSealed jako jedyny słuszny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi