Skocz do zawartości
  • 0

Lifepo4 od VOLT POLSKA

Mjynsiorz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Od niedawna użytkuję 100 Ah (150A) +bms + bluetoth (niebieska seria). Na razie żadnych problemów. Możliwość kontrolowania stanu akumulatora, poprzez aplikację ze smartfonem - świetna rzecz. Widzę na bieżąco, przy jakiej prędkości i pozycji manetki gazu, silnik pobiera mi tyle, a tyle prądu i ile zostało mi "paliwa w baku".

• 0

Wie ktoś czy akumulatory lifepo4 tej firmy można łączyć ze sobą szeregowo?

Sugeruję zwrócić się z tym zapytaniem do działu handlowego/technicznego tej firmy. Od siebie mogę napisać, że na stronie Voltpolska.pl, w dziale "akcesoria do akumulatorów", jest pozycja "kabel do łączenia akumulatorów 2x17mm2, ale w opisie towaru jest napisane "Kabel przeznaczony jest do łączenia akumulatorów AGM oraz żelowych". Nie wymieniają Lifepo4. To może coś znaczyć.

• Like 1

• 0

Sugeruję zwrócić się z tym zapytaniem do działu handlowego/technicznego tej firmy. Od siebie mogę napisać, że na stronie Voltpolska.pl, w dziale "akcesoria do akumulatorów", jest pozycja "kabel do łączenia akumulatorów 2x17mm2, ale w opisie towaru jest napisane "Kabel przeznaczony jest do łączenia akumulatorów AGM oraz żelowych". Nie wymieniają Lifepo4. To może coś znaczyć.

Napisałem dzisiaj po 12, ale nie sądziłem, że dziś otrzymam odpowiedź, P. Karol odpisał mi o 20:22! :D 

"Dzień dobry,

Można łączyć szeregowo maksymalnie 4 sztuki

Pozdrawiam | Regards | Pozdrav | Salutari | Χαιρετισμοί

Karol "

• Like 1

• 0

Dla mnie to jak w środku w hermatycznie zaklejonym plastikowym pojemniku wygląda nie robi wrażenia. Ma mieć deklarowane parametry i to mnie interesuje. Kiedyś jak byłem mały a było to dawno. Mówiłem że czerwony z dwiema rurami jest szybszy. Teraz nauczony życiem patrz na parametry.

• 0

Ja miałem kilkanaście lifepo4 Toyamy , koysonic , enerblock , zostawilem sobie kilka od forumowego kolegi Adama i jedną sztukę Volta do echa przenośnego ze względu na wymiary. Ogólnie volta użyłem może z dwadzieścia razy więc nie jest to zbyt dużo ale póki co pojemność nie spada ładowanie i użytkowanie ok . Jednak zdaje sobie sprawę , że to nie jest konstrukcja solidna jednak powinna wytrzymać kilka lat .

post-59194-0-06741900-1711042713_thumb.jpeg

post-59194-0-16339700-1711042730_thumb.jpeg

• 0

Rok z hakiem , kilkadziesiąt pływań po kilka godzin (niebieski Volt 100Ah z Bluetooth- nie wiem czemu wycofana seria) bezproblemowe działanie. Czy bym kupił obecnie, nie wiem. Mam mniejszy do echosondy od Adama Cholewy z Legnicy (PHU ADEL) i w tym kierunku bym teraz szedł.

• 0

Rok z hakiem , kilkadziesiąt pływań po kilka godzin (niebieski Volt 100Ah z Bluetooth- nie wiem czemu wycofana seria) bezproblemowe działanie. Czy bym kupił obecnie, nie wiem. Mam mniejszy do echosondy od Adama Cholewy z Legnicy (PHU ADEL) i w tym kierunku bym teraz szedł.

Rok z hakiem nic nie znaczy, po pięciu latach można coś powiedzieć.

Mam 4 czy 5 lat 100Ah od Siarq/Maveric i ma 97 Ah pojemności.

Edytowane przez godski

• 0

3 lata 100ah szarego volta i bezproblemowo

Kupiłem i kupiłbym kolejny raz,dołączyły jeszcze 45ah i 60ah

Raz miałem ako od Adama i rozłączał mi bms na dwóch nowych silnikach haswig i motorguide,podejście Adama i serwis reklamacyjny top(żadnych zastrzeżeń)