Skocz do zawartości

Blanki Seeker

mako

Rekomendowane odpowiedzi

Łowiłem tym kijem i w 100% nie jest to wędka na pstrągi,- sandacz i szczupak (z zaletą że nawet nie dużego okonia nie rozerwie) z łódki to w naszych warunkach przeznaczenie tego kija.

W szklakach Seekera do zastosowań pstrągowych moc 12lb jest górną granica ( bo nie ma takich pstrągów) jeśli to czarna seria z boronem.

Nowej jeszcze nie rozpracowalem do końca ale kijkiem SP 652 8lb do 10g łowiłej juz klenie +-50cm w malej nie latwej rzeczce i dawał radę, wszystkie ryby wyjęte "0" spadów...

• 3 miesiące temu...
SEEKER SP 754-S- kto ma zrobiony ??? [ew. SP 703 , FX 803-2 ,FX 793-2 ]

Przed wykręceniem kijka dobrze byłoby go pomacać  :D  .

Stąd moje zapytanie: kto i gdzie w Polsce ma zrobiony ten kijek ???

Priorytetem jest 754 ale jak ktoś ma inne z wymienionych to też chętnie przymierzę do ręki.

Z racji pracy w terenie jest okazja do podjechania w parę miejsc i stwierdzenia naocznie i namacalnie,czy będzie nadawał się na kropaski w moich rewirach.

Wiadomości mogą być tu,czyli w wątku.

Dzięki .

U mnie w szafie jest 754 i 703 czekają na zrobienie.

Ten 754 to bardzo specyficzny blank moim zdaniem, mało mi się kojarzy z pstrągowym patykiem z uwagi na potężny dolnik to jest .... sam nie wiem co to jest, jakiś hot-shot ze szkła ? Naprawdę trudno mi znaleźć odpowiednik do czegokolwiek co miałem w ręce, choć miałem tego trochę. Myślę że to jeden z takich blanków który będzie wzbudzał skrajne emocje - albo będzie miał swoich gorących orędowników, albo przeciwników.

703 to już konstrukcja bardziej "znajoma" i pozwalająca na znalezienie punktów odniesienia. U mnie będzie robił za łódkową okoniówkę, zobaczymy jak się sprawdzi w tej roli.

Starachowice i Warszawa stanowią dobre opcje do skorzystania do odwiedzin.

Prawdę powiedziawszy to w W-awie byłem wczoraj i dzisiaj rano.

Najczęściej odwiedzanym miastem na moich trasach jest Warszawa,Zielona Góra,Kutno,Łódź.

Także Friko jesteś na razie pierwszy na liście do odwiedzin.

• 5 miesięcy temu...

Witam planuje przeprowadzic renowacje seekera e glass wedka jest podrapana i ma jakies plamy. Chcialbym to spolerowac tylko niewiem czy to mozna zrobic w sposob ktory opisany jest tu na forum juz kilka razy, tzn drobnym wodnym papierem zmatowic usunąc rysy i wetrzec lakier do omotek, czy tak mozna to zalatwic ze szklanym blankiem, po drugie chcialbym zmienic przelotki bo te sa niby w czarnych ramkach ale juz malo co tej czarnej farby zostalo, pozatym szary pierscien przelotki poprostu mi sie nie podoba. Myslalem o tytanowych minimach lub tichromach, ewentualnie micro wave system ciekawi mnie co to jest warte ale tez troche boje sie sprobowac, czy przy zakladaniu lzejszych przelotek(obecnie alconite) rozkład pozostaje ten sam czy rozmieszczenie nalezy zrobic na nowo?? ze skladaniem wedek nie mialem nigdy wczesniej do czynienia ale nie boje sie sprobowac z muchami sobie poradzilem to i omotke zakręce. Panowie licze na pomoc:)

tak to sie prezentuje:

hyct.jpg

dho7.jpg

h5gu.jpg

Przelotki oczywiście że w tych samych miejscach. Mozna kombinowac z innym rodzajem przelotek (wysokość) tylko po co. Co do lakieru spróbowałbym oskórować blank i albo polakierować na nowo albo wetrzeć delikatnie lakier do omotek i potem zmatowić wodnym papierem. Z grafitem mozna tak zrobic ,nie wiem jak szklane blanki znosza takie traktowanie.

Miłej zabawy

Kunasz63, najprościej zadzwoń lub odwiedź Zbyszka Kawalca. miąłem ze swoim ulubionym Seekerem kiedyś także problem pod tytułem zakleszczone złącze i przy ściąganiu tego porysował się nieco i mam teraz pięknie polakierowany na czarno blank,- wygląda super i nie ma problemu z nowym rozmieszczeniem przelotek.

Jak z jakiegoś powodu nie chcesz u Zbyszka lub on już nie ma takiej możliwości to zapewne Krzysiek Zieliński będzie mógł Ci jakoś ulżyć  w problemie.

Powodzenia,- moim zdaniem - warto :)

Lakier na całym blanku to ok 4g więc wagowo bez znaczenia ;)

• 2 miesiące temu...
Seeker SP753

Witam.

Poszukuję informacji na temat tego blanku, czarna seria. Mam możliwośc nabycia kija na tym blanku, ubranego w RECoile oraz SIC na szczycie. Wędka ma służyc do łowienia pstrągów, na gómki na głowka 3-4 g, oraz na jigi na podobnej gramaturze. Czy ten blank będzie ok?

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...