Kunasz63 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CEUQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.mudhole.com%2Fdocs%2Fseeker.pdf&ei=Z-ElU4vdB4nnygOuroBQ&usg=AFQjCNFlAQw_wX3bfn4jH6XDIo2QAGuXXg&sig2=icdQ9WVA5D5KcTY_40p2JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Podziękował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Seeker SP700-S vs SP652-S Witam.Zastanawiam się nad wykorzystaniem któregoś z powyższych blanków do wykonania muchóweczki na małe rzeczki - rymło sie Z parametrów katalogowych wg. mnie wynika że SP700 będzie lepszym wyborem ( mniejsza zbieżność, moc i cw) ale właśnie on jest w katalogu opisany jako fast a SP652, mający większą moc, cw i przede wszystkim zbieżność, jako medium. Stąd pytanie do kolegów bardziej oblatanych w temacie lub tych którzy mieli oba modele w łapce o ich zdanie, który będzie lepszym wyborem? W sieci strasznie mało info o tych modelach a już o wykorzystaniu ich do budowy muchówki nawet nie wspominam. Trochę to dziwne bo np o konstrukcjach na Batsonowskich szklakach SPG jest sporo. Może będę pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydaje mi się ze Arek @ Rheinangler może Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 SP 700 jest 'fast' jak na szklo Z tego co pamietam, wlasnie Arek ma/mial muchowke na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Mam nadzieję że się odezwie, chociaż wydaje mi się że ma ją na starszym blanku e-glass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Mam nowego czyli zielonego 652 w wersji spinning i nie bardzo widzę go jako muchówkę,- ale może po prostu brak mi wyobraźni - co pisze bez sarkazmu SP 700 mam jako muchówkę (stara seria - czarna)Nowe "zielone" Seekery w stosunku do starych 'czarnych" są sztywniejsze i szybsze i gdybyś nie wiedział, ze to szkło to zorientował byś się dopiero pod rybą o tym, stąd byłbym ostrożny w automatycznym rozumowaniu porównawczym.Mogę się mylić ale wydaje mi się, że nie znajdziesz na forum osoby, która może porównać to o co pytasz, na znanych mi forach muchowych też raczej wątpię, ale jeśli Panowie Tomkowie w Poznaniu (art - rod) mają jeszcze "miodowe' Lamiglasy ( lub mogą jeszcze sprowadzić) to dobierzesz coś podobnego do starej 700 w Seekerze Drugim rozwiązaniem jest tel do Zbyszka Kawalca, który zrobił "trochę" Seekerów zarówno starych jak i nowych A najprostszym rozwiązaniem jest szybki zakup jednej ze szklanych perełek z naszej giełdy http://jerkbait.pl/topic/53637-s-lamiglas-blue-ridge-76-4/#entry1625195 Edytowane 21 Lutego 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Dzięki za wyczerpującą informację. Pomysł z tymi Seeker-ami to taki mały akt desperacji, szukam krótkiego max 6'6'' blanku szklanego w #4 klasie, na małe rzeczki jak do tej pory to nie ma efektów. Gdybyś miał jakieś sugestie to bardzo chętnie. Co to za propozycje z giełdy, nic nie wypatrzyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/53637-s-lamiglas-blue-ridge-76-4/#entry1625195 Sprzedający godny zaufania, wykonawca pod względem fachowości też był godny zaufania,- tylko ta długość za to 3 składowe kije w muchowych króciakach biją na łeb wszystkie inne pod względem użytkowym Edytowane 21 Lutego 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Jest jeszcze Vision Cult Fiber, @kardi chwali w dziale ff, biję się z myślami, wolałbym zbroić. Na Lamiego zerkałem ale boję się że jego 6'6'' #3 będzie zbyt delikatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 @Kardiemu można zaufać Miodowym Lamim w #3 w warunkach zakrzaczonej rzeczki rzucałem nawet DT 5 i wszystko było super tylko to był dłuższy niż 6"6' kij co oznacza , że w krótszej konstrukcji dostaniemy większą "zwartość" i teraz już tylko Ty możesz wiedzieć czy to Ci odpowiada czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Łowiłem lamim #3 6'6" i było trochę krótko i delikatnie ,7'6" w klasie #4 to było w sam raz na małe rzeczki o szerokości 2-3 metrów. Teraz na taka małą rzekę zabieram kijek 8'6" i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Powoli się wyłania obraz dla założyciela wątku że w ciasnych warunkach szkło czyli wędka praktycznie samoładująca się działa dobrze w różnych długościach w zależności od umiejętności i jak podejrzewam od tego czy łowimy z wody brodząc (tak jak ja i dlatego krótki kij) czy jak podejrzewam Tomek,- z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Jest dokładnie jak pisze Arek, łowię brodząc, w niektórych miejscach nawet nie da się dojść do brzegu, stąd miękki jak najkrótszy kij, bo czasem nawet te 2 metry to za dużo, kolei miękki to nie znaczy wcale delikatny, musi pozwolić na wyjęcie czasem sporych pstrągów. Dlatego nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Dokładnie Arek, ja z brzegu i czasami ze skarpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Po tym co dobiera sprawny i doświadczony wędkarz można po prostu coś wywnioskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 czy kupięgdzies blank seeker sp700s?Czy ktoś miał okazję łowić na nią i np.mhx 781? ma jakieś porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 http://www.art-rod.com/blanki/seeker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Jeszcze niedawno w Poznaniu była 1 sztuka...aaa, pytasz o 700, wiem, że była 703 najlepiej zadzwonić do Pana Tomasza :-) Edytowane 2 Marca 2015 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 W tej chwili w Art-Rod nie mają blanku SP700 i cytuję: "W najbliższym czasie go nie będzie"... (Do Art-Rod mam "rzut kamieniem" i jestem tam prawie codziennie!) Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) A jeszcze ze dwa tygodnie temu bylo pare sztuk To teraz pewnie mudhole zostaje Edytowane 2 Marca 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 A jeszcze ze dwa tygodnie temu bylo pare sztuk To teraz pewnie mudhole zostaje Są nadal, ale te do 14g (15g) - jednak, to już zupełnie inna "bajka"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Czy ktoś zna ten blank? przypadkiem go nabyłem i dokładnie nie znam jego możliwości ani na jakim blanku jest zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Napisz do Kawalca, do pracowni do Lublina.Z tego co słyszałem każdy kij który zrobił ma opisany, a opis zarchiwizowany.Także bez problemu powinien podać wszystkie szczegóły co do blanku i pozostałych komponentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi