smudek Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Mudhole czy inny sklep ? Napisz do @Pstrągmana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Pierwszy oliwkowy Seeker SP700-S jest u mnie . Wrażenie na szybko to super kijek pod okonka i kropaska na jigi ! Mam nadzieję ,że nie trachnie z byle powodu Następny cel to SP753-S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Pierwszy oliwkowy Seeker SP700-S jest u mnie . Wrażenie na szybko to super kijek pod okonka i kropaska na jigi ! Mam nadzieję ,że nie trachnie z byle powodu Następny cel to SP753-S Z tego co pamietam to tylko SP754 strzelal. O innych nie slyszalem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Dotarły do mnie dwa Seekery SP-753-2 E-glass i S-glass . Waga E- 86.2g , S-106.2g . E to klucha , S szybki skurczybyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Wrzuć fotki ugięcia blanków w dziale jerkowa baza ugięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Wrzuć fotki ugięcia blanków w dziale jerkowa baza ugięćA nie lepiej gotowych wędek ? Tylko to trochę potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Można samych blanków i gotowych wędek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Można samych blanków i gotowych wędek Może uda się dzisiaj sfocić blanki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) E-glass SP-753-2 . Ugięcie lekko kwadratowe z uwagi na szczyt . 70cm jakby doklejone od innego blanku. Ale to po coś musi być Moc blanku , poniżej tej kluchowatej szczytówki , jest bardzo zaskakująca . Może wyjść z tego wyjątkowo uniwersalna wędka , na mniejsze i największe kropasy . Tylko cztery foty ponieważ ugięcie tego blanku jest jego najsłabszą stroną według mnie S-glass SP-753-2 . Ugięcie wzorowe , moc blanku na całej długości czuć . Niby 10lb ale max to nie jest . Blank szybki , lepiej mi leży niż E-glass . Szkoda , że wagowo aż 20g ( w większości w dolnik dopakowali , delikatnie szczyt ) cięższy niż czarnuch . Waga dolnika E-glass 69.6g , szczyt 16.6gWaga dolnika S-glass 84.6g , szczyt 21.6g Edytowane 28 Stycznia 2019 przez 'mat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Faktycznie kwadracik Co nie zmienia faktu ze dzialac bedzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Nieźle popatrzeć na takie narzędziaZapewne, jak napisał Del Toro, działac będzie.Osobiście nie kupiłbym, ale to mój subiektywny punkt widzenia.Widywałem gorsze kwadraty w dwóch kawałkach...i ludzie kupowali i zamawiali na tym wędki To są prywatne decyzje przyszłych użytkowników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 " Na seekery same pstrągi się łapią " Tak mawiają stare wygi z lubelskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Legenda głosi, że prawda to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 S-glass SP-753-2 . Ugięcie wzoroweNie wiem czy tylko mi się wydaje , ale chyba też kiepsko to wygląda . Czy odpowiednie zbrojenie może polepszyć to ugięcie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Nie wiem czy tylko mi się wydaje , ale chyba też kiepsko to wygląda . Czy odpowiednie zbrojenie może polepszyć to ugięcie ?Wydaje się tylko , fotka tak pokazuje . Ugięcie S-glass jest ok , a poprawne zbrojenie dużo zmieni przy obydwu na plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Legenda głosi, że prawda to Ze słuchania tego rodzaju legend rodzą się albo "wyznawcy" albo "anty-wyznawcy" co zresztą jest bez znaczenia bo zarówno z jednymi jak i drugimi nie da się rzeczowo dyskutować o przedmiocie "kultu"...Nie każdy szklany patyk a nawet zawężając nie każdym Seekerem połowisz pstrągi w każdej rzece.Na moje "skromne" doświadczenie z szklakami zaryzykowałbym powiedzenie że szklak z takim ugięciem nie będzie 100% skutecznie zacinał w szybkim nurcie ryb łowionych woblerami i to już gdzieś od 4-5cm. Takie są moje doświadczenia z łowieniem jego mocniejszym 12lb bratem np w Dunajcu. Za to w wolniejszym niż Dunajecki nurcie będzie walił na łeb każdy węgiel. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Rheinangler 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Arku oczywiście zgodzę się z tobą w 100% procentach. Nie ma jednej jedynej wędki do wszystkiego i do wszystkich przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Rozumiem, że @mat się cieszy, że udało mu się wreszcie posiąść te blanki, które chciał i nie zamierzam mu tej radości psuć!Pisze posiąść bo to co trzeba przejść przy zakupie blanku Seekera od lat nie pasuje do potocznego określenia - kupiłem.Bardziej kojarzy mi się czasami, których większość czytelników forum nie może pamiętać - i dobrze....Wracając do meritum, chodzi mi o to że jak sympatyczni Lubliniacy mówią, że nie ma nic lepszego na pstrąga tylko szkło, to żeby z tego powiedzenia wyciągnąć "co poeta miał na myśli" trzeba:- założyć, że mówią prawdę, co mogę potwierdzić w tym przypadku bo miałem przyjemność niejednokrotnie tam łowić- przyjrzeć się charakterowi i rybostanowi rzeczek w których łowią, bo mają bardzo wiele cech wspólnych znajdujących odzwierciedlenie w technice i taktyce łowienia pstrągów.- podpatrzeć czym łowią, co jest związane z czynnikami jak te wyżej opisane.Wówczas to wspomniane powiedzenie nabierze treści konkretnej, które opowiadać będzie o dobrze dobranym "kiju" do rodzaju wody, jej otoczenia i gatunku łowionej ryby...Gdy poprzestaniemy jedynie na prostych połączeniach myślowych stworzymy "wyznawcę" myślącego mniej więcej tak:Roztocze-wielkie pstrągi-szklak-ERGO-bez szklaka nie ma wielkich pstrągów...Albo "anty-wyznawcę" myślącego np tak: Roztocze-Kawalec-Grochola-szklak-ERGO-nie o pstrągi chodzi a o sprzedaż.... Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Rheinangler 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Czarnuch kwadraciak się złamał Pokonała go , podczas wyrzutu , obrotówka dwójka . Ale zanim się złamał wyjął kilkanaście pstrążków nie gubiąc żadnego ! Trza naprawić definitywnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 E-Glass 703? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 E-glass 753-2 . Na poprzedniej stronie są fotki blanku z ugięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Widze ze zlamamy w podobnym miejcu jak zielony 754. http://jerkbait.pl/topic/30408-seeker-sp754s-zgon-podwójny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 (edytowane) Mój wytrzymał gięcie blanku , później wędki . No ale finalnie poległ przy wyrzucie . Szkoda trochę , bo jak napisałem wyżej , kropaski trzymał na 100% . Dodam , że łowiłem plećką a to już wogóle extremum , zeby wszystkie ryby wyjechały . Czarnuch śmiga 2g jigi włochate jak szalony a inne , twarde przynęty , zupełnie bez wysiłku posyła . Krótki ruch nadgarstkiem i przynęta jak z katapulty wylatuje Myślę , że po naprawie zbyt wiele nie straci , i tak kwadraciak z niego Zielony natomiast , S-glass 753-2 , to już inna liga kijaszka . Jest po prosu mocniejszy , szybszy , na większe ryby i pewniej biorące . Małe raczej odbijaja się lub w trakcie holu spinają . . Szkoda też , że Seeker nie ma w ofercie S-glass o długości 2.3m i mocy 8lb Edytowane 22 Lipca 2019 przez 'mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Może głupie pytanie, ale czy czarna wędka z napisem fiberglass to seeker? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Czarnuch kwadraciak się złamał Pokonała go , podczas wyrzutu , obrotówka dwójka . Ale zanim się złamał wyjął kilkanaście pstrążków nie gubiąc żadnego ! Trza naprawić definitywnie P7220959.JPG P7220955.JPG P7220958.JPGWędka naprawiona, ugięcie ma teraz ładniejsze niż w oryginale 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi