Skocz do zawartości

Blanki Seeker

mako

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Noooo Panie Mateuszu :rolleyes: bedziesz Pan zadowolniony ;)  jesli kij bedzie zgodnie z Twoimi zalozeniami uzyty. Szczegolnie lowienie wszelkim zelastwem bedzie dwalo frajde, woblery troszke slabiej lataja ale w malej rzeczce nie zauwazysz problemu,- da sie. Lowilem nim takze sandacze na Oderce,- super sie prowadzi nim takze gumy.

Moj byl w zamierzchlej przeszlosci w Alconitach i po calym dniu heblowania pieklo niestety pod lopatka -_- dlatego sie rozstalismy....

Przy zbrojeniu walcz o kazdy sensowny gram na szczytowce. Dobre wywazenie calego zestawu jest kluczem do wiecznej milosci do tego kija. Jako narzedzie jest bezbledny.

Jak juz tak wsiakles Mateusz w czarne Seekery a wpadl by Ci w rece jego krotszy braciszek, obojetnie czy w wersju 17lb, 20lb czy 20lb-F. To powiem tak,- bierz bo te 10cm robi wielka roznice w wywazeniu.

Mam obecnie 20lb i w Torzitach z 5-tkami na szczycie udalo sie wywazyc go bez wpychania mu czegokolwiek do d..... (koncowki dolnika) zeby nie bylo skojarzen  :D

• Like 3

Sporo Seekerów przeszło mi przez łapy i po kilku latach SH804 jest najdłuższym i najmocniejszym Seekerem jaki sobie zostawiłem. Dłuższymi nie odczuwałem żadnej różnicy w rzutach i holach a szybko męczyły mi ręce. Chętnie sprawdził bym serie SB te jedno częsciówki ale od kilku lat nie mogę namierzyć nigdzie. Może ktoś coś słyszał albo chce się pozbyć?

• Like 1

• 6 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 lata później...

Witam.Mam możliwość kupienia seekera SP 700 s (zielonego) S-glass , 2,13cm , 2-5lb , 2-7gr. Zakup z myślą o okoniach ale nie wiem czy to nie kijek pod kropki? Zbrojony u Grocholi. Nie orientuję się jak to chodzi na rynku wtórnym a nie chce przepłacić.Orientuje się ktoś?

Pozdrawiam.

Jesli opinia ze "starej szkoly" od pstragowego dziadersa cie interesuje to prosze ;) Przynajmniej jeden aspekt tej odpowiedzi mozesz miec z glowy.

Okonie nie lowie z premedytacja, wiec sie nie wypowiem.

Moim zdaniem wedka na tym blanku, choc obsluguje wiekszosc typowych (malych) pstragowych przynet, do lowienia pstragow poza Area nie nadaje sie. W nurcie nie zatrzymasz ani nie przyciagniesz do siebie ryby wikszej niz 35cm, chyba ze bedzie w marnej kondycji albo dostanie w jezyk...

Jesli lowisz burdelowce to spoko, beda tak dlugo plywac az wyziona ducha  :lol: trzymanie ryby jest obledne na szkle.

Blank ten jest nieco szybszy i lzejszy od swojego e-glassowego protoplasty ale na tym roznice sie koncza.

Ja wiem ze teraz to "pstragarze" chwala sie patyczkami 4,5,6 lb, jednak moim zdaniem to nieporozumienie.

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 7

• 2 tygodnie później...